Spitalul Municipal volumul 1 de Barbara Harrison , titlul original: City Hospital

Se spune că cititorul nu traiește doar o viață, ci că trăiește tot atâtea vieți câte cărți citește… citind această carte am simțit adevărul din această zicală… Am simțit că într-un fel sau altul făceam parte din colectivul de la Spitalul Municipal, am trecut cu ei prin stresul provocat de posibilitatea ca Tessa să nu treacă cu bine peste acea noapte și pe parcursul cărții parcă mă pregăteam să le dau doctorilor sfaturi sau măcar să îi încurajez cu privire la viața lor personală. Mi-a făcut mare plăcere să îi cunosc pe toți și am fost foarte încântată de informațiile și detaliile din acest domeniu.

  Descrierile de la începutul cărții m-au făcut un pic să îmi perd răbdarea-poate nu a fost vina lor,poate am fost puțin prea agitată- dar imediat ce am trecut de ele a fost o super lectură !   Spitalul Municipal evea cei mai bine pregătiți medici, foare puțini proaspeți absolvenți ai medicinei erau capabili să facă față acolo. Cu toate acestea, era foarte rău subvenționat, medicii de acolo întâlnind tot felul de probleme. Personalul era insuficient iar acest lucru îi pune pe doctori în postura de a munci până aproape de epuizare.Nick era doctorul șef și se descurca cu brio să rezolve toate aceste problemele. Nick era o legendă printre medici deoarece era cel mai bine pregătit, cel mai hotărât și cel mai rezistent dintre ei. Deasemenea, era perfecționist și considera că nimic nu trebuia să rămână la întâmplare. Cu toate că cerea aproape imposibilul de la angajații spitalului, știa să fie un adevărat sprijin la nevoie. Nick era un singuratic ce se cufunda în muncă cu orice ocazie, fusese căsătorit, dar a fost dezamăgit și acum nu mai avea încredere în dragoste. Atunci când a cunoscut-o pe Tessa, ceva în el s-a schimbat, și-a dat seama că era un singuratic și făcea în așa fel să fie cât demul timp în preajma ei. Dacă s-a îndrăgostit sau pur și simplu este încântat de compania unei tinere frumoase și foarte inteligentă încă nu știm… probabil nici  el nu știe încă .

Vezi aici recenzia cărții Spitalul Municipal, volumul 2

 
 
 
Să vă spun câte ceva despre Tessa: 
Tessa Calbot era o tânără de 27 de ani putred de bogată, cu un tată prea arogant pentru orice secol și cu o mamă nemulțumită de căsnicia ei. Tessa și tatăl ei au tot avut pe parcursul vieții tot felul de neînțelegeri cauzate de dorința fetei de a avea o viață normală cu prieteni aleși de ea și cu activități pe gustul ei. Era o fată inchisă în ea, dar surprinzător de rațională și foarte sufletistă.
 
 
Când a ajuns la Spitalul Municipal aproape în comă diabetică i-a senzibilizat pe toți și eu m-am rugat împreună cu ei ca Tessa să iasă din acea stare critică. Tatăl ei s-a arătat scandalizat de acel spital și doar faptul că mutarea i-ar fi putut fi fatală l-a oprit să nu îi găsească Tessei un loc în vreo clinică privată. Dar mă aștept să reapară în volumul doi și sunt tare curioasă de ce se va întâmpla.
 
 
Mi-a plăcut mult atenția ce doctorii o ofereau pacienților, le înțelegeau suferința și se comportau la fel de frumos cu toți indiferent de problema sau omul ce fusese înainte să ajungă acolo. 
 
 
Au mai fost trei doctori ce au fost aduși în prim plan și abia aștept să văd cum o să decurgă viața lor nu tocmai roz. Ultimul fragment al cărții mi-a stârnit atât de mult curiozitatea, încât nu mi-a dat ocazia să mă gândesc dacă încep imediat volumul doi sau nu.
 
Cartea se bucură de 3,5 steluțe pe goodreads, iar eu i-am dat cu drag 4 !
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 

You may also like...

4 Responses

  1. Interesant, nu prea ma tenteaza cărțile cu spitale, poate pentru ca urăsc spitale, dar nu se stie niciodată.

  2. Mariam spune:

    Mă tentează cartea de foarte mult timp, sunt împătimită după filmele cu spitale…

  3. Cartea este minunata. Erau parca 3 volume (daca nu ma insel) . Le-am citit in facultate. Sunt multi ani de atunci. Mi-ar place sa le recitesc.
    Lectura placuta!

  1. 10 februarie 2019

    […] Doctorul pediatru, Andrei, și educatoarea, Ana, formează un cuplu frumos. Ei îl au în îngrijire și pe […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *