Să o cunoaștem mai bine pe GEORGIANA SANDU

Datorită faptului că Georgiana Sandu a fost votată #autorulsăptămânii în grupulul Prefață de carte și Porția de citit, am avut ocazia să discut cu ea și m-am bucurat enorm că a acceptat fericită să răspundă întrebărilor mele și astfel, să o cunoaștem cu toții mai bine. 
1. Descrie-te într-un cuvânt!
 Visătoare!
2. Ce voiai să te faci când vei crește mare?
De pe la 16 ani, când am început să scriu, am vrut să devin ce sunt astăzi, adică scriitoare. Când eram mai mică voiam să mă fac arheolog. Pasiunea mea pentru dinozauri a început devreme.
3. Calități….cum le pui în evidență?
Cred că imaginaţia e cea mai mare calitate a mea. Ştiu că sună ciudat şi nu e tocmai o calitate, dar mă ajută enorm de mult în viaţă. Întotdeauna sunt capabilă să ies din situaţii dificile folosindu-mă de imaginaţie, şi cu asta am căpătat şi răbdare, o adevărată calitate. Când am o problemă, pur şi simplu îmi impun să să mă liniştesc şi să analizez totul de la A la Z, să caut modalităţi de rezolvare cum aş face pentru personajele mele. În rest, chiar nu ştiu ce calităţi să îmi scot în evidenţă, eu mă pricep să mă critic. Haha!
4. Defecte…le ascunzi sau te ascunzi după ele?
Nu prea ai cum să ascunzi defectele şi pe cele pe care aş putea să le ascund, prefer să nu o fac. Nu îmi place replica “Credeam că eşti altfel”. Sunt ambiţioasă (în sensul rău, uneori), încăpăţânată, prea schimbătoare, enervant de perfecţionistă, leneşă, cu ciudata nevoie de a mă izola câteodată… cum spuneam, altfel stă treaba când trebuie să mă critic.
5. Cine te-a format, ca sa devii omul de astăzi?
Părinţii mei.
6. Exercițiu de imaginație: ce ai face într-o lume fără cărți?
Asta chiar e o lume de coşmar. Mi-aş scrie propriile cărţi, dar nu ar fi la fel.
7.  Cine este cel mai mare fan al tău?
Hmm, am cunoscut în timp multe persoane care sunt foarte dedicate muncii mele şi chiar nu pot să aleg pe cineva anume. Nu îmi sunt fani, ci prieteni ce iubesc ce scriu şi prin asta le pot numi pe Carolina Bianca Moroianu şi Claudia Bozan. 
8. Ce carte crezi că ar trebui să se studieze obligatoriu în școli?
Cu siguranţă nu mulţi o să fie de acord cu mine, dar cred că „Cele 13 motive” de Jay Asher ar fi un subiect chiar bun pentru generaţia noastră. Nu e ca şi cum nu am citi despre moarte, trădare şi sinucidere şi în romanele vechi, chiar într-un mod mai brutal, aşa că nu e noutate. Însă o asemenea carte, atractivă pentru mentalitatea tinerilor de astăzi, cred că ar avea ce să îi înveţe atâta timp cât le este explicată corect şi reuşesc să o înţeleagă. Nu e vorba despre sinucidere ca o încercare de evadare, de scăpare din jugul chinului, ci ca o greşeală fatală. Sinuciderea nu rezolvă nimic, în afara durerii pe care o lasă în urmă, e un act de laşitate şi slăbiciune. Tratat şi explicat corect, e un subiect ce ar prinde şi poate chiar ar salva multe minţi întunecate ale adolescenţilor de astăzi.
9. În loc de „la revedere”!
În loc de „la revedere” îţi spun că mi-a făcut plăcere. 
Îți mulțumesc mult și îți doresc mult succes! Cărțile Georgianei le găsiți la Editura Tritonic.

You may also like...

6 Responses

  1. Un interviu minunat. 🙂

  2. Felicitări pentru interviu! Interesantă propunere pentru studiul in scoli.

  3. maria ancuta spune:

    un interviu super :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *