OAMENII FERICIȚI CITESC ȘI BEAU CAFEA de AGNES MARTIN LUGAND

Când viața ți se dărâmă și nimic nu mai are sens, când tot ce e mai important pe lume îți este luat, când nici măcar nu îți poți plânge durerea din cauza părinților ce pun prea mult accent pe aparențe, când nu-ți dorești decât să te ascunzi și să nu mai vezi pe nimeni care să-ți spună că ți-ai plâns durerea prea mult, lași totul și pleci!
Diane nu mai putea suporta. Ea nu era pregătită să renunțe la lucrurile care o legau de soțul și fiica ei. Aceștia au murit într-un accident. Ea dormea cu o jucărie de pluș și se îmbrăca cu hainele soțului său. Se dădea cu parfumul lui și își spăla părul cu șamponul fetiței. Trecuse un an de la tragicul accident când Diane a ales unul dintre cele mai mici sate din Irlanda și și-a cumpărat bilet de avion. Nu a avut susținerea părinților nici de data aceasta. Cel mai bun prieten al ei a încercat să o convingă să rămână. Dar Diane știa că e timpul să-și plângă durerea nestingherită, să își ducă veacul în singurătate, înconjurată doar de amintiri dureroase, dar indispensabile.
Ajunsă în noua sa locuință, a făcut cunoștință cu proprietara. Aceasta era o femeie drăguță. A invitat-o acasă la ea pentru a se apropia. Pentru Diane era o propunere nepotrivită și a încercat șă o evite cât de mult a putut, încercând să nu fie nepoliticoasă.

Oamenii fericiți citesc și beau cafea – o carte despre pierderi uriașe

Planul ei de autoizolare merge destul de bine, dar când și-a cunoscut vecinul necioplit, lucrurile s-au schimbat. Deși era un om atrăgător, caracterul său lăsa de dorit și curând a început un adevărat război între cei doi.
Probabil vă imaginați deja continuarea. Dar eu spun să nu vă grăbiți! La fel am făcut și eu și lucrurile au luat o întorsătură total neașteptată. Cât de repede o să ajungă volumul următor la mine, o să-l și citesc.
Recomand cu toată încrederea această cărticică! Are o doză mare de dramă, dar îndulcită cu umor și cu fiorii dragostei. Mi-a plăcut foarte mult faptul că autoarea a pus accent puternic de stările sufletești și pe pașii mici făcuți spre revenire. Sper din sufletul ca totul să se termine cu bine, dar mai revin cu păreri după ce termin și volumul următor!

You may also like...

24 Responses

  1. Abia aştept să o citesc.

  2. Admin spune:

    E pur simplu Wow!

  3. maria ancuta spune:

    Trebuie sa citesc si eu aceasta serie. M-ai facut foarte curioasa.

  4. Admin spune:

    Deși o vreau de când a apărut..mereu a intervenit cate ceva. Sper sa apuc sa o citesc și eu. Felicitări pentru recenzie!

  5. Oana spune:

    Mie mi-a plăcut mult mai tare cel de al doilea volum… Frumoasă recenzie, felicitări!

  6. Ma bucur ca si ție ți-a plăcut cartea. Se vede din recenzie!! Bravo!

  7. Antoaneta spune:

    Am citit-o, dar cumva nu am fost chiar pe aceeasi lungime de unda cu autoarea. Nu a fost taman pe placul meu, dar nici nu pot spune ca nu as recomanda-o. Adevarul este ca depinde de gusturile fiecaruia, de momentul in care citesti cartea, de starea de spirit etc.
    Al doilea volum mi s-a parut cumva mai interesant decat primul.

  1. 8 martie 2019

    […] va dispărea și că va lua cu el și stresul. Mă și vedeam pe balconul pe care stau acum, cu o carte într-o mână și cu o cană de cafea în cealaltă, bucurându-mă de câteva clipe liniștite, […]

  2. 9 martie 2019

    […] Martin-Lugand este o autoare controversată. Unii iubesc cărțile ei, alții le evită. Eu fac parte din prima categorie. Mi-au plăcut toate cărțile ei, traduse la […]

  3. 13 martie 2019

    […] Unele guri spun că nu se ridică la nivelul primelor două cărți ale autoarei (recenziile aici și aici), eu spun că este cu totul altceva! Îmi e foarte greu să le compar! Nu prea am […]

  4. 13 martie 2019

    […] mă repeta, vă spun că pur și simplu nu m-am putut opri după ce am citit primul volum (recenzia aici). Nevoia de a mă asigura că Diane, Edward și cei din jurul lor, sunt bine, că necazurile chiar […]

  5. 19 iulie 2019

    […] bârfesc mereu. Și aici nu mă refer la bârfa aia nevinovată dintre fete, atunci când beau o cafea […]

  6. 5 iulie 2020

    […] comandă am avut doar haine lejere, potrivite pentru plimbări sau pentru lenevit pe canapea, cu o cafea în […]

  7. 25 martie 2021

    […] dimensiunea lui. Aceasta o folosesc eu în majoritatea dimineților. Da… așa o cană mare de cafea îmi place să […]

  8. 7 aprilie 2021

    […] iubitor de cafea s-ar bucura să adauge pe brățară un charm Coffe Lover, nu-i așa? Cum să nu îți placă? e […]

  9. 28 februarie 2022

    […] doar una mi s-a părut așa și așa. Bine, niciuna parcă nu se ridică la nivelul duologiei Oamenii fericiți citesc și beau cafea. Doamne, cât am mai plâns la acele două cărți și cât de mult mi-au […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *