Cine mi-a pus albinele-n piept? de Andreea Luca

 

„Bula de fericire”

 
Cele ce mă urmăresc, deja știu că eu folosesc lectura ca o metodă de relaxare, de separare de lucrurile urâte ce se întâmplă în lume. Prefer să citesc ficțiune, indiferent de subiect, deoarece oricât de dur ar fi, e mai ușor de suportat decât atunci când știi că o persoană reală a trecut prin asta. O persoană cu trăiri, un om ce simte durerea, cineva care are o familie care suferă la fel de mult…
 
Prin lectură îmi creez o „bulă” în care mă așez comfortabil când vreau să sper că există un final bun pentru orice. Se întâmplă și să fug și  mă ascund în ea de cele mai multe ori când dau de lucrurile nedrepte ce se întâmpă în realitate. Apoi, ies ușor, ușor și mă acomodez cu situațiile respective. Este o metodă bună pentru psihic, zic eu. Dar uneori, apare câte o carte care mă atrage ca un magnet și trebuie să o citesc, chiar dacă știu că nu se va mai alege nimic de „bula” mea când o voi termina. O astfel de carte a fost Oscar și Tanti Roz, o astfel de carte este Cine mi-a pus albinele-n piept? de Andreea Luca.
 
 

Cine mi-a pus albinele-n piept? de Andreea Luca

 
Andreea Luca scrie pe razadeluca.ro. Recunosc că nu știam nimic de ea până ce nu am participat la Seara de Folk de la Gura Humorului, unde ea și-a lansat cartea Cine mi-a pus albinele-n piept?
 
Andreea Luca este diagnosticată cu cancer, iar cartea descrie parcursul ei ca persoană, din momentul în care diagonsticul a fost fixat și până acum. Andreea își expune ideile ce i-au invadat mintea atunci și modul în care a abordat problema. Și-a exprimat gândurile, fricile… i-am înțeles deciziile și am sperat pe tot parcursul cărții că totul se va termina cu bine (defect de cititor romantic).
 
Când am hotărât să scriu aceste rânduri, mi-am propus să nu vă spun mare lucru, nu am cum, trebuie să citiți. Dar trebuie să precizez că Cine mi-a pus albine în piept?, te face să privești altfel viața, oamenii de lângă tine. Te face să regreți fiecare clipă în care l-ai ignorat pe Dumnezeu sau în care ți-ai asumat meritele de parcă ar fi fost doar ale tale.
 
Mă bucur enorm că am cumpărat Cine mi-a pus albinele-n piept?, la fel vă sfătuiesc și pe voi să faceți. Nu este o lectură ușoară, fiecare pagină are o încărcătură emoțională puternică, dar nu o să regretați nicio clipă această decizie. 
Eu am ajuns să o admir pe Andreea și deja m-am abonat  pentru a-i urmări blogul. Scrie cu sufletul și se vede. 
 
 
Cine mi-a pus albinele-n piept?, a apărut în 2017 la Editura SMart

You may also like...

25 Responses

 1. Laura Candrea spune:

  Am citit putin pe blogul ei si am fost impresionată până la lacrimi! Cartea cu siguranta e superba dar nu cred ca as putea-o citi! Super prezentarea!

 2. Cornelia spune:

  Eu am un "lipici" pentru cărțile triste.Imi plac cărțile cu final fericit,dar cred ca trebuie sa citit si povestile inspirate din realitate ,chiar daca sunt triste.Felicitari pentru ca ai avut curajul sa o citesti!

 3. Eu admir oamenii puternici, cum e autoarea. Nu e usor sa iti pui sufletul pe tava asa. Ma bucur ca ai avut curaj sa o citesti.

 4. Geo spune:

  Suna tare ispititor recenzia ta, felicitări! Cred ca m-ar tenta si pe mine cartea aceasta.

 5. Admin spune:

  Pare o carte tristă, genul de carete care te doare și te schimba. Eu citesc astfel de cărți pentru că am nevoie să învăț să mă raportez altfel la modul in care privesc viața.

 6. Ma bucur ca am auzit si eu de ea, prin intermediul tau. O voi cauta cu siguranta!

 7. M-ai lăsat fără cuvinte, mă bucur dacă asta o face să depășească obstacolul. Nu îi voi citi cartea pentru că încerc să stau departe de astfel de încercări,trezesc… Din păcate nu putem scăpa de încercări. Trebuie doar să îi susținem moral, asta e tot ce putem face. Îi urez tot binele din lume și succes în tot ce își propune.

 8. Dorina spune:

  Te felicit că ai avut puterea să citești cartea. Pe mine mă marchează prea mult așa că încerc să evit genul acesta de carte. Probabil că nu am forța necesară.

 9. Tyna spune:

  Deși sunt convinsă că mă va afecta emoțional, vreau să citesc această carte.

 10. Oli spune:

  Foarte sensibila si emotionanta prezentare, cum sunt convinsa ca este si cartea! Ii doresc multa sanatate autoarei, pe care o percep ca pe o persoana puternica si o luptatoare!

 11. Un subiect interesant, citesc carti triste, dar, recunosc, fac tot posibilul sa le ocolesc. Multumesc pentru recomandare!

 12. anasylvi spune:

  Foarte interesanta recomandarea! Chiar daca subiectul este puternic, sper sa aiba o continuare fericita si ii doresc multa sanatate autoarei!

 13. Denisa Shaw spune:

  Pare o carte interesantă! De autoare nu am auzit până acum, dar recenziile tale mă ajută să descopăr cărți/autori noi.

 14. Claudia spune:

  Hm… pare foarte interesanta cartea dar nu cred ca as avea taria s-o citesc 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *