DINCOLO DE NIL de NICOLE C. VOSSELER recenzie

Nicole C. Vosseler

Cu stilul autoarei Nicole C. Vosseler am făcut cunoștință prin Sub luna de șofran și am fost plăcut surprinsă. Așadar, nu puteam rata noul său roman, Dincolo de Nil ( titlu original: Jenseits des Nils).

Dincolo de Nil  de Nicole C. Vosseler mi-a fost oferită de Libmag pentru recenzie și le mulțumesc pe această cale.

jenseits des Nils

Dincolo de Nil

În primele pagini ale romanului Dincolo de Nil de Nicole C. Vosseler, ne lovim de frumusețea tinereții, de vibrația sentimentului că viața abia începe, că lucrurile se vor așeza așa cum trebuie. Personajele frumos create, diferite și interesante, par să ducă o viață minunată. Aceștia trăiesc o perioadă fericită și se vor hrăni cu amintirea ei în momentele groaznice pe care vor fi nevoiți să le trăiască.

Familia Norbury era formată din:

Colonelul Norbury– un bărbat curajos ce a luptat pe front și care acum predă în academia ce pregătea tinerii pentru această muncă.
Constance Norbury– soția și mama ideală, era blândă, iubitoare și își susțineaq copiii așa cum putea mai bine.
Grace Norbury– fiica perfectă. Deșteaptă, frumoasă, iubitoare și ascultătoare. Tatăl ei considera că ea, primul copil, a luat tot ce era mai bun, lăsând neajunsuri pentru ceilalți doi copii ai lui.
Stephan Norbury– singurul băiat din familie, Înrobit să ducă tradiția mai departe, constrâns să studieze la academie și să intre în slujba majestății sale Victoria. De ce spun constrâns? Pentru că nu își dorea sub nicio formă aceste lucruri, el își dorea să își continuie studiile, să meargă la o universitate.
Ada Norbury– fiica cea mică. Simțea că veșnic era în umbra lui Grace- fiica perfectă. Era o persoană extrem de timidă și emotivă, iar părinții săi au trimis-o într-o călătorie prin lume, sperând că această latură i se va mai diminua. Acum s-a întors acasă, cu alte gânduri și planuri ce îi va pune tatăl pe jar.

„Adevărata prietenie rezistă distanței, timpului și tăcerii.”- Isabel Allende

Cei trei tineri din familia Norbury erau înconjurați de prieteni. Cecily, fratele ei Leonard, Royston și Simon, erau din aceeași lume ca și ei.
„Oaia Neagră”, cum le plăcea lor să spună, era Jeremy. Tânărul a fost primit cu greu la academia aceasta unde copiii familiilor din înalta societate aveau întietate. Jeremy și-a propus să își depășească condiția. Învăța bine și nu se ferea să își exprime ideile și convingerile, chiar dacă, de cele mai multe ori, deranjau.

 Becky era fiica preotului. Când mama ei a murit, toate greutățile au căzut pe umerii ei. Constance a hotărât să o țină aproape. Cu timpul, în timp ce a trecut de la statutul de fată la domnșoară, a început să îl privească cu alți ochi de Stephan. În schimb, el nu putea să își dea seama ce simte pentru ea, dar Becky își dădea toată silința să îl ajute, chiar dacă era criticată de Cecily.

Fiorul primei iubiri

Dacă multitudinea de nume și de personaje prezente în primele pagini, mi-au dat la început ceva bătăi de cap, când cuplurile au început să se formeze, această mică problemă s-a rezolvat. ( voi să știți că la sfârșitul cărții este o listă cu numele și proveniența personajelor, eu nu am știut de ea  😀 )
Cuplul Cecily- Royston se pare că era format de ceva timp și au profitat de absolvire ca să își anunțe logodna. Erau cuplul perfect și aveau de gând să se căsătorească după întoarcerea acestuia din război.

Deși toată lumea se aștepta ca Grace și Leonard să facă același lucru, Grace se simte atrasă de Jeremy și își dă toată silința să îl cunoască mai bine. Și Jeremy este atras de ea, dar știe că nu s-ar cuveni o legătură între ei. Leonard o iubește pe Grace și speră ca legătura dintre ea și Jeremy șă fie stricată de distanță și de timp.
Grace și Jeremy s-au apropiat tot mai mult în acea vară, făcându-și promisiuni în secret. Cei doi erau conștienți de faptul că relația lor nu ar fi fost acceptată de colonel. Așadar, planul era ca în război Jeremy să devină cineva. Abia apoi să îi ceară mâna cu demnitate.

Colonelul Norbury nu este încântat deloc de sclipirea ce o observă între Ada și Simion. El își dorește pentru fiica lui cea firavă, un bărbat cu o stabilitate pe care, Simon- cel de al treilea copil al familiei- nu i-o putea oferi.
Colonelul i-a atras atenția lui Simion că nu se cade ceea ce urmează să se întâmple, dar când tânăra a apărut în calea lui, în grădina întunecată, dornică să fie gustată, nu s-a putut abține.

„Războiul este știința distrugerii.” – John Abbott

Cei cinci tineri au avut norocul să fie repartizați în același regiment și puteau să aiba grijă unul de altul, să își țină de urât, dar lucrurile nu au evoluat deloc în favoarea lor…

Ce va mai rămâne din tinerii aceștia dornici de viață, după ce se vor întoarce acasă din război? Cum îi va afecta ororile prin care vor fi nevoiți să treacă? Care va fi fata ce își va jeli iubitul? Care se va agăța de orice fir de speranță pentru a supravețui durerii? Cum se vor schimba acești tineri după ce vor cunoaște ura, moartea, disperarea și frica de dincolo de Nil?

 
Nicole C. Voseller ne-a predat o adevărată lecție de isotrie. A scos în evidență modul în care războiul afectează soldații și familiile acestora ce nu sunt scutite de urmări. Pentru mine ar fi foarte greu să citesc o astfel de carte dacă nu ar fi îndulcită cu multă iubire, iar când e vorba de romantism,Nicole C. Voseller este foarte pricepută. Apreciez mult și faptul că pune accent de ideea că primești ceea ce oferi.
Recomand cu drag!
 

You may also like...

21 Responses

  1. Trebuie sa o citesc si eu la provocarea de luna asta. Abia astept!

  2. Cornelia spune:

    Ohoho… acum sunt si mai curioasă .Sper sa o ctesc si eu anul acesta.

  3. Superba recenzie. Eu inca nu am citit nimic de aceasta autoare, dar cartea asta pare frumoasa. Si coperta e minunata!

  4. Felicitari pentru recenzia minunata! Abia astept sa o citesc si eu, mi-a placut la nebunie coperta

  5. O recenzie absolut minunată, felicitări! <3 Am volumul acasă, nu am citit nimic încă de la autoare, dar abia aștept să o descopăr.

  6. Frumoasa recenzia, chiar pare interesantă cartea.

  7. Dorina spune:

    Abia aștept să citesc cartea. O să fac asta curând :).

  8. Oli spune:

    Minunata recenzie, felicitari! Mi-a atras si mie atentia aceasta carte, asa ca eram foarte curioasa sa citesc cateva pareri despre ea, iar recenzia ta mi-a potolit curiozitatea cu brio! M-ai convins, imi doresc si eu sa citesc cartea!

  9. Admin spune:

    Sunt sigura ca ti-ar plăcea;)

  10. Tyna spune:

    Chiar aşteptam o părere despre această carte! Mulţumesc pentru recomandare!

  11. Silvia spune:

    O carte interesantă se pare!

  1. 9 martie 2019

    […] la Editura Rao și a ajuns la mine datorită celor din echipa Libmag, părerea mea despre ea aici. Coperta frumoasă nu m-a lăsat să stau pe gânduri.       Lumina iubirii de Jay Asher. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *