ÎNGER DE PAZĂ de ALINA COSMA recenzie

Cartea Înger de pază de Alina Cosma m-a atras, în primul rând, prin coperta incredibil de frumoasă. Apoi au mai apărut și câteva păreri în online și m-am hotărât că ar trebui să o citesc. Asta am și făcut și îi mulțumesc autoarei pentru această ocazie.

autori romani

Înger de pază de Alina Cosma – despre drama unei tinere

Înger de pază m-a sensibilizat încă de la primele pagini. Drama Selenei nu are cum să te lase indiferent. Aceasta a fost accidentată de un șofer și a rămas paralizată de la brâu în jos. Părăsită de tată încă de la o vârstă fragedă și cu mama moartă după o boală cumplită, Selena este nevoită să se descurce singură. Nemulțumită de serviciul ei, Selena își dă demisia și încearcă să își găsească ceva care să o mulțumească. Acest lucru nu este prea ușor, șansele scăzându-i considerabil din cauza hadicapului ei.
Remus Ortan, cucerit de hotărârea de care ea dă dovadă, o angajează în fabrica Ortan. Acolo Selena se adaptează destul de ușor și își face prietene.

Înger de pază de Alina Cosma – despre secrete și încredere trădată

Selena își dă seama repede de neregulile din acte și i le arată lui Remus, șeful ei. Acesta hotărăște să o facă pe Selena mâna lui dreaptă și să-i prindă pe cei ce fură. Deși este sfătuită de către Sabina – colega și prietena ei – să plece, Selena rămâne alături de Remus, atrăgând ura celor a căror interese erau afectate de descoperirea ei.
Selena este aruncată pe scări, iar Remus ajunge să aibă grijă de ea. Acum Selena îi cunoaște și altă latură, iar Remus își dă seama cât de mult îi pasă de asistenta lui.
Tot Remus în găsește și pe tatăl Selenei, iar acesta o duce cu el în străinătate sperând că o va putea ajuta.

Înger de pază de Alina Cosma – despre dorința răzbunării

În partea a doua a cărții, Selena se întoarce și este dornică de răzbunare. Știind  acum întreaga poveste ce a dus la despărțirea părinților ei, este dispusă să sacrifice orice pentru răzbunare. Întoarsă cu o nouă funcție în firmă și cu ajutorul său, Sabina, care era dornică să distrugă din propriile motive firma, Remus se trezește pus în situații imposibile.
Și parcursul Sabinei a fost unul extrem de dureros, trecând prin diferite drame greu de digerat. Deși nu prea am simpatizat-o, spre final îmi venea să îi plâng de milă.
Un mare plus are cartea pentru povestea de iubire și pentru modul în care este creat personajul Remus.
Mi-aș fi dorit ca romanul să aibă mult mai multe pagini. Tot timpul parcă am fost pe fugă, trecând de la o întâmplare la alta fără să am prea mult timp să asimilez totul. Deși acest lucru m-a ținut „în priză” și am citit cartea în două reprize, mi-a fost puțin mai greu să mă acomodez cu personajele, să le cunosc.
Trădare, inșelătorii, răzbunare, dramă. răpiri și iubire… toate în Înger de pază de Alina Cosma, o carte potrivită pentru un weekend plăcut!
Dacă vă doriți cartea, o găsiți aici.

You may also like...

6 Responses

  1. Foarte tentanta recenzia ta. Pare o carte frumoasa.

  2. Ma bucur ca ti-a placut cartea.

  3. Felicitări pentru recenzia extrem de tentantă!

  4. Mulțumesc pentru ispita. Va urma si la mine curând. Pare interesantă.

  1. 7 martie 2019

    […] carte a seriei Ducele de Castle de Alina Cosma. Eu am mai citit o carte scrisă de Alina Cosma, Înger de pază, deci nu am avut niciun fel de emoții când am început să citesc Fiica regelui. Deja mă […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *