FATA DE LA TIFFANY de DEEANNE GIST recenzie

 

Flossie Jayne, din Fata de la Tiffany, studiază la Școala de arte și, după spusele familiei ei, este extrem de talentată. În timpul liber, Flossie coase, alături de mama ei, rochii pentru femeile din înalta societate. Familia Jayne o ducea bine, Flossie a avut tot timpul tot ce și-a dorit, părinții ei făcându-i tot timpul pe plac.

Lucrurile s-au schimbat atunci când tatăl ei a prins gustul curselor de cai și cheltuia totul pe viciul său. Vestea că va trebui să renunțe la Școala de arte, a fost primită rău de către Flossie.Ea era tot mai nemulțumită de faptul că ea și mama sa nu puteau păstra măcar o parte din banii pe care îi câștigau cu greu. Știa că trebuia să plece, să facă ceva pentru a câștiga banii necesari pentru școală.

 

Fata de la Tiffany – lupta femeilor pentru independență

Cel mai groaznic lucru pentru Louis Tiffany s-a dovedit a fi un dar divin pentru Flossie. Tăietorii de sticlă care lucrau pentru domnul Tiffany, au intrat în grevă și acesta a hotărât să angajeze câteva fete care studiau la Școala de arte. Flossie a avut norocul să fie selectată. Deși i-a fost greu, le-a dat vestea părinților, care au trăit un adevărat șoc. Bineînțeles că totul a devenit și mai supărător pentru ei când Flossie le-a spus că va închiria o cameră la o pensiune și că va deveni o femeie emancipată. Deși vestea nu a fost primită deloc bine, Flossie s-a mutat și spera ca în noua locuință va găsi ceva ce i-a lipsit toată viața: independență și o familie mare.

Ajunsă acolo, dezamăgirea a cuprins-o când a văzut că locatarii pensiunii se ignorau. Dar (după ce o să faceți cunoștină cu Flossie nu vi se va părea ciudat) ea a hotărât să schimbe lucrurile și să îi facă pe aceștia să se cunoască mai bine. Plănuia să se îndrăgească și să devină o familie. A început cu tot felul de jocuri în timpul cinei și după, iar singurul care nu s-a lăsat prins în jocurile ei a fost Reeve. Acesta era deranjat de faptul că toată lumea îi dădea atâta atenție fetei noi și că le perturbă ordinea și liniștea.

Deși lucrurile par să se miște bine pentru Flossie, aceasta este nevoită să se confrunte cu nedreptățile lumii.

Fata de la Tiffany este puțin diferită de restul cărților apărute în colecția Alma – Iubiri de poveste. În restul cărților din această colecție, pe care eu le-am citit, avem parte de multă pasiune. În Fata de la Tiffany nu prea găsim pasiune, dar găsim o poveste frumoasă încadrată într-o epocă a schimbărilor, o poveste care mie mi-a plăcut și pe care o recomand!

You may also like...

8 Responses

  1. Felicitări pentru recenzia tentantă! <3

  2. Chiar pare faina. Sigur mi-ar placea si mie.

  3. Unique by MM spune:

    Povestea pare frumoasă, chiar dacă este lipsită de pasiune.
    Mulțumesc pentru recomandare, pe mine m-ai convins că merită citită.

  1. 25 februarie 2019

    […] am tot citit cărți din colecția Iubiri de poveste, nu am citit nimic scris de Mia Marlowe. Darul atingerii m-a convins că trebuie să mai cumpăr și […]

  2. 10 februarie 2020

    […] cum am spus și mai sus, acest roman își merită locul în colecția Iubiri de poveste. Este o carte plină de acțiune, de mister și de iubire. Totul este prezentat într-o manieră […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *