O FEMEIE ÎMPLINITĂ de DANIELLE STEEL recenzie

Deși îmi place mult cum scrie Danielle Steel, a trecut mai bine de un an de când nu am mai citit ceva scris de ea. Luna aceasta, fiind în căutare de cărți cu copertă roși pentru #duelulalbrosu, am găsit în bibliotecă și O femeie împlinită de Danielle Steel. Încântată peste măsură, am citit-o și mi-a plăcut!

danielle steel

Victoria Lawson – de la fetița complexată la femeia împlinită

Victoria Lawson s-a născut într-o familie de superficiali. Ea a fost o dezamăgire pentru părinți încă din prima zi de viață. Dacă părinții erau bruneți, atletici și frumoși, Victoria s-a aruncat în partea unei rude și era blondă, robustă, cu un nas caraghios. Numele i-a fost ales de către tată după Regina Victoria. Credeți că e de bine, nu? Așa a crezut și fetița până a văzut o poză cu regina și a observat cât de urâtă era. Atunci a înțeles adevărata intenție a tatălui, iar viața ei nu a mai fost niciodată la fel. Lucrurile s-au înrăutățit când sora perfectă s-a născut, iar  Victoria a fost numită „prăjiturică de probă”.

Dragostea nu ține cont de nimic

Orice copil ar fi încercat de sentimentul de gelozie atunci când ar observa modul diferit în care sora ei era tratată. Dar nu și Victoria! Copilul acesta avea atâta iubire de dăruit și atâta nevoie de a fi iubită, încât se ocupa de sora ei ca o adevărată mamă. Lucru care nu o deranja deloc pe mama lor, care profita de timpul liber pentru a i se dedica total soțului. Niciodată nu îi ieșea din cuvânt, niciodată nu îl contrazicea. Nici măcar când acesta se comporta greșit față de copil.
Victoria a crescut complexată de greutatea ei, dar fericită că are o soră pe care să o iubească și cu care să își petreacă timpul. Când a venit momentul să plece la colegiu, Victoria a preferat să plece cât mai departe de casă. Ea își dorea să simtă că poate respira și trăi diferit. Deși și-a dorit mult să ajungă la New York, nu a reuși să intre acolo la colegiu. Dar nu și-a uitat visul și după ce și-a terminat studiile s-a mutat. Acolo s-a angajat la o școală privată. Bineînțeles că părinții nu s-au bucurat pentru reușita ei și au criticat-o pentru alegerea profesională făcută. De asemenea, faptul că nu avea nicio relație, era încă un motiv de cicăleală.
Drumul Victoriei spre împlinire este unul greu… pus în dificultate mereu de cei care ar fi trebuit să o încurajeze și să o ajute. Recomand cu încredere O femeie împlinită de Danielle Steel.

You may also like...

9 Responses

  1. Ce faina pare cartea. 😀

  2. Laura Candrea spune:

    Cred ca mi-ar plăcea cartea!

  3. O carte care mi-a plăcut mult! Îmi plac foarte mult poveștile de viața scrise de Danielle Steel! Felicitări pentru recenzie!

  1. 11 martie 2019

    […] cu ea și să savurați această poveste frumoasă!     Pentru mine, Agnes Martin-Lugand, este o Danielle Steel azilelor noastre. Îmi place foarte mult stilul ei și apreciez faptul că toatecărțile apărute […]

  2. 18 aprilie 2019

    […] aici altă carte scrisă de Danielle […]

  3. 4 octombrie 2022

    […] ești femeie, ești ocupată. Ești atât de ocupată să ai grijă de toți cei din familia ta încât uneori […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *