O plimbare de neuitat de Nicholas Sparks

Luna aceasta au fost alese două titluri pentru provocarea #carteade10 din grupul Prefață de carte și Porția de citit. Despre Unul dinte noi minte v-am povestit deja aici, iar despre O plimbare de neuitat de Nicholas Sparks vă povestesc azi. Despre autor nu am nimic nou să vă spun. Faptul este unul dintre autorii mei preferați și că nu mă satur de cărțile lui, știți deja din celelalte recenzii de pe blogul meu.

o plimbare de neuitat. nicholas sparks.

Dacă intenționați să citiți O plimbare de neuitat de Nicholas Sparks, asigurați-vă că aveți suficient timp la dispoziție, ciocolată și șervețele lângă voi. Păi nicio porție de plâns nu este la fel fără ciocolată…

Eu de data aceasta nu am plâns, dar nu din cauză că nu ar fi cartea destul de emoționantă. Faptul că am văzut filmul în tinerețile mele, m-a pregătit pentru ceea urma și am trăit altfel cartea. De aceea nu îmi plac spoilerele.

Vă spuneam că am văzut filmul în trecut… Era filmul preferat al unuia dintre frații mei, așadar, pot să spun că l-am văzut de multe, multe ori. Apropo, dacă nu ați văzut filmul ( A walk to remember) vi-l recomand cu tot dragul! Mi-a plăcut foarte mult, la fel și coloana sonoră care, cu ocazia aceasta, a reintrat pe repeat.

O plimbare de neuitat – „La început veți zâmbi și, mai apoi, veți plânge!”

„La început veți zâmbi și, mai apoi, veți plânge!”. Asta mi-a sărit prima dată în ochi când am privit coperta și l-am crezut pe cuvânt pe domnul Sparks.

Cartea începe într-un mod plăcut. Landon ne povestește câte ceva despre adolescența sa. Mai exact, vorbește despre anul în care s-a îndrăgostit de Jaime. Despre anul care l-a maturizat, l-a definit ca om și l-a transformat în bărbatul care ne vorbește acum.

Landon era fiul unui politician de succes. Tatăl lui era mai tot timpul plecat, dar mama i-a fost mereu alături. A simțit lipsa tatălui. Oricât a încercat, mama sa nu putea fi figura masculină de care are nevoie un băiețel.

Jamie era fiica preotului. Era o fată bună la suflet, darnică și mereu dornică să ajute. Era iubită de către toți locuitorii orașului, dar ironizată de către colegi. Landon a invitat-o să meargă cu el la bal, deoarece avea nevoie de o parteneră și ea era ultima soluție. Deși voioșia ei îl scotea din sărite, chiar nu putea să se prezinte singur la bal. După ce totul s-a încheiat, Landon încerca să își vadă de ale lui și să o ignore ca și până atunci.

O plimbare de neuitat de Nicholas Sparks – atunci când viața e nedreaptă

Lucrurile nu s-au așezat deloc așa cum își dorea el. Jamie l-a rugat să joace alături de ea într-o piesă de teatru, iar el nu avea cum să refuze. Cei doi au început să petreacă tot mai mult timp împreună, Landon a devenit ținta ironiilor prietenilor lui și nu era deloc mulțumit de acest lucru.

Dar cum dragostea nu pune întrebări înainte să se instaleze, Landon s-a trezit îndrăgostit până peste cap de Jamie. Ca orice tânăr îndrăgostit, se bucura de ceea ce simțea. Dar Jamie știa că ea nu se poate bucura ca orice alt adolescent și curând avea să-i afle și Landon secretul.

O plimbare de neuitat este o dramă, semnată de Nicholas Sparks, pe care iubitorii genului nu ar trebui să o rateze!

You may also like...

18 Responses

 1. Dana spune:

  Imi place cum scrie Sparks, cu siguranţă este o carte frumoasă, dar să fie clar – doar ciocolată!!! :))))

 2. Eva Anca spune:

  Minunata recenzie! Abia astept sa citesc si eu cartea. Filmul l-am vazut.

 3. Anca Rucăreanu spune:

  Nicholas Sparks este unul dintre autorii mei preferați. Îmi place mult stilul lui și i-am adunat toate cărțile acasă. Le citesc destul de rar, să le păstrez mai mult.

 4. Filmul mi-a plăcut foarte tare, cartea încă nu am citit-o. Frumoasă recenzie, felicitări! <3

 5. Mi-e dor de o carte de-a lui Sparks. Trebuie sa mi-o iau pe asta. 😀

 1. 1 martie 2019

  […] O plimbare de neuitat – bineînțeles că mi-a plăcut enorm, doar e scrisă de Sparks. O plimare de ne uitat a fost a doua carte aleasă pentru provocarea #carteade10, din grupul Prefață de carte și Porția de citit. Puteți citi recenzia mea aici. […]

 2. 7 martie 2019

  […] place foarte mult Nicholas Sparks. Ador cărțile lui și le savurez de-a dreptul atunci când îmi cad în mână. Îmi plac mult […]

 3. 17 aprilie 2019

  […] aici detalii despre o altă carte scrisă de Nicholas […]

 4. 3 mai 2019

  […] aici altă carte scrisă de Nicholas […]

 5. 5 septembrie 2019

  […] de lut. Aceste trei cărți mi-au fost trimise de către Editura Rao. Din Podul de lut mai am doar câteva pagini, iar pe restul abia aștept să le […]

 6. 3 februarie 2020

  […] mai frumos cadou este prima carte scrisa de Nicholas Sparks pe care eu am citit-o. Pot să spun că m-a lăsat cu o furie de neimaginat… Chiar dacă este […]

 7. 15 februarie 2020

  […] aici o altă […]

 8. 14 februarie 2021

  […] Moore și Shane West. Mi-a plăcut foarte mult filmul, dar bineînțeles că puteți apela și la carte, dar cu altă ocazie. De fapt, toate filmele făcute după cărțile lui Nicholas Sparks merită […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *