Cum îmbrăcăm bebelușii primăvara

Cum îmbrăcăm bebelușii primăvara, este un subiect des discutat în grupurile de mămici, fie ele pe internet, în parcuri sau cafenele. Oriunde se adună mai mult de două mămici, se discută intens despre copilașii din dotare, mai ales dacă aceștia sunt bebeluși. În primele luni de după naștere, singura grijă a mamei este bunăstarea bebelușului mult dorit și, de cele mai multe ori, greu purtat timp de nouă luni. Din cauza dorinței de a proteja copilul de frig și răceală, mamele aleg de multe ori să îmbrace copiii mult prea gros, lucru care le poate face mai mult rău decât bine, chiar dacă intențiile sunt cele mi bune.

cum imbracam copiii primavara

Cum îmbrăcăm copilul în casă

Deși părinții stau în casă în haine lejere și subțiri, de multe ori au tendința de a îmbrăca bebelușul mai gros. Cum se simte o mânuță puțin mai rece, cum bebelușul se alege cu încă o bluziță; cum o bunică vine în vizită, cum bebelușul poartă două perechi de ciorăpei și o căciuliță călduoasă. Ei bine, nu e tocmai corect față de copilașul care nu ne poate contrazice. Din cercetările mele făcute după ambele nașteri, concluzia e aceeași: bebelușul nu trebuie să fie mai îmbrăcat decât noi. Dacă nouă ne este suficient de cald, atunci îi va fi și lui. La 21 de grade, un body și un pantalonaș este suficient. Eu până pe la două luni jumătate am preferat să le dau copiilor mei salopețele. Mi s-au părut foarte practice. Am trecut pe body-uri și pantalonași în cea mai mare parte a timpului, după ce a început sezonul băluțelor și schimbăm body-ul de câteva ori pe zi.

Cum îmbrăcăm bebelușii afară

Ei bine, eu am ajuns la concluzia că nici afară bebelușul nu trebuie să fie foarte înfofolit. Zilele acestea la noi au fost între 2 și 8 grade, dar și un vând groaznic. Luând în considerare aceste aspecte, am ales să îl îmbrac astfel pe Albert, atunci când am ieșit afară:

  • body subțire
  • dresuri neflaușate
  • o bluziță
  • pantaloni nematlasați
  • botoșei călduroși
  • geacă de primăvară
  • căciuliță

Am ieșit cu el în brațe sau în marsupiu și, din câte mi-am dat seama, s-a simțit foarte bine îmbrăcat așa.

Voi ce părere aveți? Copiii ar trebui îmbrăcați mai gros decât adulții?

You may also like...

8 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Imbracamintea bebelusilor este un subiect interesant. Felicitari pentru articolul util! Si eu am incercat sa o imbrac pe Denisa la fel ca pe mine, nu mai gros.

  2. Dana spune:

    Eu cred ca punctul tau de vedere este logic. Iar Albert este absolut adorabil!!!

  3. Cornelia spune:

    Mi se pare fiarte bine așa cum spui si tu, de ce sa-i îmbrăcăm pe ei mai gros, dacă nouă ne este bine asa.
    Eu am avut această problemă, fiind o persoană friguroasă aveam tendința să îmbrac și copilul mai gros. Oricum am fost o persoană norocoasă, până în prezent e foarte sănătos, deci cred că am procedat bine.

  4. Total de acord cu tine. Nici eu nu ii infofolesc niciodata si slava domnului ca nu sunt deloc bolnăviciosi.

  5. Silvia spune:

    Interesant articolul!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *