Într-o gară mică – Sidonia Drăgușanu

Majoritatea știți deja că în 2018 au fost reeditate cărțile Sidoniei Drăgușanu. Coperțile foarte bine alese, mi-au stârnit curiozitatea și mi-am dorit să descopăr și această autoare. Maia a citit poveștile din Moața, Creața și Grasu’ la bal și s-a declarat încântată. Eu am citit prima dată Jurnalul Aurorei Serafim și mi-a plăcut foarte mult, după cum cred că v-ați dat seama din recenzie. Cu Într-o gară mică stau puțin altfel lucrurile… Mi-a plăcut și nu mi-a plăcut. Ciudat, nu?

O să fiu mai explicită: mi-a plăcut povestea, ideea de prietenie dezinteresată, ideea iubirii care merită orice sacrificiu, ideea sacrificiului pentru prietenie… În schimb au fost multe paragrafe care mi s-au părut introduse în roman doar pentru a ajunge la numărul de pagini propus, mai exact 214. Au fost momente în care am vrut să abandonez lectura, dar totuși curiozitatea nu m-a lăsat. Curiozitatea nu mi-a stârnit-o Dudu – personajul în jurul căruia se învârte întreaga acțiune, ci prietena ei, Luiza. Am vrut să aflu de ce era atât de retrasă și închisă în ea, deși bănuiam care ar fi fost motivul.

într-o gara mica

Într-o gară mică – despre prietenie

Dudu și Luiza s-au cunoscut într-un tren care avea destinația București. Luiza s-a urcat singură dintr-o gară mică, în timp ce Dudu călătorea cu Țuluc – tatăl ei. Acesta se asigura ca fiica lui de șaptesprezece ani este răsfățată și că nu îi lipsește nimic. Atunci când Luiza este amenințată că va fi dată jos din tren în următoarea gară, Dudu intervine și îl roagă pe tatăl ei să îi plătească el biletul. Ajunse la București, fetele hotărăsc să țină legătura și să se întâlnească a doua zi. Dudu se oferă chiar să o ajute cu franceza, atunci când a aflat că Luiza are corigență la această materie.

Deși fetele erau complet diferite, s-au atașat una de cealaltă. Dudu era vorbăreață, o idee dramatică, veselă și lipsită de griji. Luiza era închisă în ea, dezinteresată de nimicurile care îi acaparau atenția prietenei ei, nu era prea vorbăreață și tot timpul dădea impresia că ascunde ceva. Cu toate acestea, Dudu o invită pe Luiza să plece de la matușa ei să locuiască cu ea. Zis și făcut! Luiza a acceptat cu drag, deși așa i-a fost și mai greu să ascundă ceea ce nu voia să se afle despre ea. Fetele locuiesc împreună și au parte de momente frumoase, chiar dacă nu sunt 100 % compatibile. Lucrurile se schimbă atunci când un bărbat își face apariția! Cine este acest bărbat și cum va influența relația de prietenie a fetelor, vă invit pe voi să aflați!

Într-o gară mică se poate cumpăra de aici!

You may also like...

13 Responses

 1. Dana spune:

  Pare o carte interesantă din anumite puncte de vedere. Cel al prieteniei, al tipologiei de oameni..

 2. Eva Anca spune:

  Exact așa am simțit și eu. Mi-a plăcut cartea, dar nu în mod deosebit.

 3. anasylvi spune:

  Mi-ai starnit interesul cu aceasta recenzie!

 4. Catalina Coman spune:

  Urmeaza si la mine la citit. Sunt curioasa daca voi avea aceeasi parere.

 5. Silvia spune:

  Pare interesantă!

 6. Geo spune:

  Pare faina cartea.

 7. Ana Maria Chiperi spune:

  Frumoasă recenzia. Nu am citit încă nimic de această autoare, dar am cartea “Jurnalul Aurorei Serafim ” și sper să o citesc curând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *