Cum să ai un concediu reușit cu bebe la mare

Noi tot timpul am fost genul de părinți care își cară copiii după ei. Maia nu avea un an când am făcut un mini circuit prin țară, iar, acum, Albert face 7 luni și deja a văzut marea. Nu învinuiesc părinții care lasă copiii la bunici atunci când pleacă în concediu, dar noi nu am reuși să ne bucurăm cu adevărat de acele zile frumoase, gândul fiindu-ne tot timpul la ei. Faptul că Albert este alăptat îi asigură oricum cel mai bun loc lângă mami, indiferent de locație, indiferent de eveniment.

bebe la mare

Concediul nostru a fost extrem de plăcut și am de gând să vă tot povestesc despre locurile și lucrurile văzute. În articolul de astăzi, vreau să vă spun ce măsuri ne-am luat noi pentru a avea un concediu reușit la mare, cu un bebe și un copil de 7 ani, după noi. Pentru Maia nu a fost nevoie de masuri deosebite, ea fiind deja mărișoară, dar pentru un bebe este nevoie întotdeauna de câteva măsuri în plus.

De ce lucruri trebuie să ții cont atunci când pleci cu bebe la mare

 • Crema de protecție solară. Nu uita de crema de protecție solară! Pentru copii este foarte important ca SPF-ul să fie de 50. Dacă noi putem să alegem o cremă cu factor 30+ și să ne bucurăm de un bronz plăcut la plecare, când vine vorba de copii, protecția trebuie să fie cât mai mare.
 • Hidratarea. Fiind foarte cald, trebuie să te asiguri că bebelușul este suficient de hidratat. Deoarece Albert încă este alăptat, nu a dus lipsă de lichide, dar tot nu mi-a lipsit de la îndemână o sticlă cu apă pentru el și una, bineînțeles, pentru Maia.
 • Hrana proaspătă. Dacă bebelușul a trecut deja de diversificare, trebuie să ai grijă mare de unde îi cumperi mâncare. Albert fiind la începutul diversificării, s-a bazat mult pe sân. I-am oferit continuu și fructe proaspete, legume din supa de legume și cereale cumpărate de la farmacie.
 • Nu-l expune la soare! Pe plajă, nu simți cu adevărat cât de puternic este soarele, briza asigurându-ți un oarecare confort. Chiar dacă folosești cremă pentru protecție solară, copilul tot de poate alege cu o insolație. Asigură-te că are tot timpul ceva pe căpșor, tine-l cât de mult la umbră și mergeți în cameră pe timpul amezei.
 • Respectă-i pe cât posibil programul. Noi am avut un căruț cu noi. În caz că adormea când nu eram în cameră, îl lăsam să doarmă acolo.
 • Aerul condiționat. Oricât de cald ar fi, nu lăsa aerul condiționat pornit spre bebeluș. Noi răceam camera când eram ieșiți. Dacă îi dădeam drumul când eram în cameră, îl lăsam acoperit cu draperiile groase și nu se răcea brusc camera. Da, am avut noroc că aparatul a fost așezat acolo.

Vacanța în familie – momente deosebite

Vacanța la mare cu bebe poate fi mult mai obositoare decât atunci când mergeți în cuplu, dar este cu mult mai frumoasă și plină de momente deosebite. Clipele în care Maia și Albert se jucau împreună, au fost cu adevărat frumoase și mă bucur că am reușit să le oferim această vacanță. Lasă copilul să exploreze noua lume descoperită, formată din apă și nisip. Lasă-l să se distreze, e un lucru minunat pentru el! Voi mergeți cu copiii la mare?

You may also like...

5 Responses

 1. Laura spune:

  Nu am plecat in concediu la mare, dar anul acesta e în plan și marea. Am făcut mici escapade fără Alex, dar doar local! Anul acesta ne vom bucura toți de relaxare!

 2. Eva Anca spune:

  Foarte frumos pare că a fost concediul vostru. Ce zâmbet fericit are Albert! Nici eu nu aș putea merge în concediu fără fetița mea.

 3. Silvia spune:

  Foarte frumoase vacanțele cu copii!!!!

 4. Dana spune:

  Mă bucur ca ați avut parte de un concediu frumos! Albert și Maia sunt niște copii minunați !❤❤❤

 5. Si noi i-am carat peste tot cu noi, inca de mici. Darius a vazut marea la 2 luni jumate. :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *