Pizza la tigaie

Aseară Maia și-a invitat o prietenă să rămână peste noapte la ea. A fost extrem de emoționată și nerăbdătoare, deși nu e prima dată când invită pe cineva la ea. Fetele au fost foarte cuminți, bineînțeles. Nici nu am știut că am trei copii în casă. Maia a pregătit activități și s-a gândit și cu ce să își servească prietena. Așadar, a cerut suc de portocale, caise și pizza de aia bună. Pizza aia bună, este pizza la tigaie, pe care o prepar uneori, chiar dacă nu este chiar ca o pizza clasică, dar pe care Maia o savurează de fiecare dată.

pizza la tigaie

Ingrediente necesare

Pentru a face pizza la tigaie, nu avem nevoie de foarte multe lucruri. Mai exact, se face cam cu ce găsim prin bucătărie.

Îngrediente necesare pentru blat:

  • jumătate de plic de praf de copt
  • două linguri de iaurt
  • un ou
  • un praf de sare
  • făină
  • o linguriță de ulei

Pe blat eu am pus:

  • trei felii de șuncă de porc
  • trei felii de salam
  • două linguri de porumb
  • cașcaval
  • ketchup
  • condimente

Cum se prepară Pizza la tigaie

Pizza la tigaie se prepară foarte ușor. Într-un vas se bate bine oul cu sare, apoi se pune iaurtul și uleiul și se amestecă bine. După ce ați amestecat bine, se adaugă praful de copt și făina. Cred că încap cam 4 linguri de făină. Compoziția nu trebuie să fie un aluat ca pentru pizza la cuptor. Trebuie să fie groasă, dar să nu poată fi manevrată cu mâna. Ca și consistență, compoziția trebuie să fie o idee mai moale ca cea pentru papanași.

Cu o lingură luați compoziția și o întindeți în tigaia unsă cu puțin ulei. Peste blat puneți ketchup-ul și restul ingredientelor, mărunțite după preferință și la urmă cașcavalul ras sau bucățele. Puteți pune orice doriți pe pizza la tigaie. Eu am făcut și cu ciuperci, pui, ardei roșu, ceapă verde sau cu ou, așa cum mâncăm noi în oraș. Condimentele se pun la urmă. Soțului meu îi pun o tonă de chilli, iar pentru noi, piper, boia sau ce mai găsesc prin bucătărie, dar de multe ori chiar nimic.

După ce ați pus tot ce ați dorit, puneți capacul și puneți tigaia pe aragaz, la foc mic. Cred că vreo șapte minute a durat până a fost gata. Cel mai bine o verifcați ca să fiți sigure. Puteți gusta puțin din blat și verificați să fie rumenită pe dedesupt. Iese foarte bună. E mai mult o tartă, după părerea mea, dar ne place și asta e tot ce contează.

Voi faceți pizza la tigaie?

You may also like...

23 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Foarte buna idee! Numai bine, voi sti ce sa pregatesc cand Denisa isi va chema prietenele sa ramana la ea, in vara asta.

  2. anasylvi spune:

    Faina reteta. Facea si mama, pe vremuri. Eu am facut numai pizza la cuptor. <3

  3. Raluca Anghel spune:

    Foarte buna si practica ideea ta, cred ca am sa o incerc in curând. Fac des pizza in casa iar reteta asta e tare la îndemână.

  4. Angela Tudose spune:

    Eu fac pizza foarte des, iar ce-i ce se bucură de ea mă laudă mereu. Cică ar fi cea mai bună pizza din lume… scuzați-mi lipsa de modestie 🙂 La tigaie n-am făcut, e o idee bună, mai ales atunci când n-ai cuptor!

  5. Ana Maria Chiperi spune:

    Super rețetă! Arată foarte delicios!

  6. Chiar azi am făcut pizza, dar la cuptor. La tigaie nu am încercat, dar am salvat rețeta ta, pare simplu de făcut.

  7. Laura spune:

    Am si eu o rețetă de pizza rapida! Dar o voi incerca pe a ta! Mersi!

  8. Silvia spune:

    SA încercăm!!!!

  9. illusion spune:

    Interesantă rețetă, o s-o notez 😀 Eu făceam o rețetă cu un blat cu apă minerală, tot așa ceva mai diferit de pizza clasică 🙂

  10. Roxana spune:

    In ziua in care am voie sa ma rasfat in dieta cu siguranta pizza la tigaie o sa fac. 😉

  11. Otilia Dima spune:

    Și nouă ne place pizza foarte mult și mai facem acasă. Rețeta ta este foarte tentantă, am să o încerc și eu. Mi-ai făcut o poftă. Și mi se pare ușoară și genul acela de rețetă care sigur iese și rezultatul e delicios.

  12. Violeta spune:

    Sunt ingrozitoare: fac pizza…din cutiile cumparate d ela supermarket. Mda, am spus, sunt groaznica:)
    Asta daca nu o comand…gata facuta de altii…
    Ma tenteaza sa incerc reteta ta, intr-un weekend (cand voi avea timp) pentru ca la prima citire pare chiar usor de facut.

  13. Ioana Vlad spune:

    O reteta foarte utila, mai ales daca nu ai cuptor. Mi-a adus aminte de tentativele mele de pizza la tigaie, din perioada studentiei.

  1. 24 ianuarie 2020

    […] ni s-a făcut poftă de pizza. Primul gând a fost să fac rapid o pizza la tigaie. Apoi, m-am sucit. Mi-am zis că pizza la tigaie nu e tocmai o pizza adevărată și eu chiar […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *