Blestemul mării – Shea Ernshaw

Blestemul mării este o carte magică. O carte care reușește să te înfricoșeze într-o mică măsură, dar care te inundă cu o mulțime de alte sentimente. Blestemul mării este o carte dulce tare, o carte despre iubire, despre minți încuiate, despre frica omului de a accepta ceva diferit. Blestemul mării este o carte care vorbește despre nedreptate și răzbunare, dar și despre prietenie. Acest roman este unul ușurel și extrem de plăcut, perfect pentru un weekend relaxant sau, de ce nu, pentru o zi pe malul mării.

Blestemul mării – un blestem care chinuie orașul de peste două secole

În urmă cu două secole, trei surori au ajuns în micul oraș Sparrow – Oregon, după o călătorie lungă cu o corabie. Localnicii din Sparrow nu priveau străinii cu ochi buni. Iar când fetele erau curtate de toți bărbații locului, s-au grăbit să le considere vrăjitoare. Le-au ucis, legându-le de picioare greutăți și aruncându-le în Pacific. De atunci, în fiecare an, de la 1 iunie și până la încheierea solstițiului, surorile Swan se trezesc. Atrag cu cântecul lor fete și le fură corpurile. Dar fără a se da de gol. Apoi folosesc acel corp pentru a-și atrage victimile în apă, pentru a le ucide. Localnicii sunt obișnuiți cu acest lucru, fiind siguri că nu pot fi oprite.

blestemul mării

Sezonul Swon era sărbătorit

În fiecare an, adolescenții organizează o mare petrecere care deschide sezonul Swon și încheie anul școlar. În sezonul Swon orașul este vizitat de foarte mulți turiști. Aceștia vor să audă cântecul surorilor cu urechile lor și vor să vadă cât din ceea ce se spune este real. Mulți dintre ei rămân pe vecie în Pacificul de lângă coasta orașului Sparrow.

Penny locuiește cu mama ei pe Insula Lumiere. De când tatăl său a dispărut, în urmă cu trei ani, din mama ei a rămas doar o umbră. Penny știe că surorile nu sunt doar o parte a unei legende și este sigură că toate cadavrele găsite în sezonul Swon sunt operele lor. De aceea hotărăște să îl ajute pe Bo – un băiat abia sosit în oraș și îi oferă adăpost pe insula ei. Între ei se leagă ceva, deși încă nici ei nu sunt conștienți de acest lucru. Totuși, amândoi au proporiile secrete și deocamdată nu sunt dispuși să renunțe la ele. Ce se va întâmpla în Sparrow cu ocazia acestui sezon Swon, vă invit să aflați. Tot ce pot să vă mai spun este Blestemul mării vă va vrăji și că poate fi comandată de la Editura Corint, mai exact de aici.

You may also like...

14 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Tare mi-a plăcut și mie cartea asta.

  2. Dana spune:

    Deja m-a vrăjit din descriere! Vreau și eu să o citesc.

  3. anasylvi spune:

    Am auzit numai de bine despre aceasta carte, e pe lista deja! Multumesc pentru impresii!

  4. Silvia spune:

    Frumoasă recenzie!!!

  5. Ruxandra spune:

    Am citit și eu această carte și chiar mi-a plăcut 🙂

  6. Felicitări pentru recenzia minunată! <3 Îmi doresc și eu foarte tare cartea asta, iar modul în care ai prezentat-o mă face să o vreau pentru viitorul apropiat.

  7. Super recenzia ta! Acum vreau cartea, neaparat.

  8. Tudose Angela spune:

    N-am citit-o încă, dar îmi place idee! Mi-o pun pe listă pentru următoarea comandă! 🙂

  9. Cornel spune:

    O prezentare frumoasă!

  10. Simona Banica spune:

    Foarte frumoasa carte!

  11. Dana spune:

    Mi-a plăcut mult, o poveste captivantă!

  12. anasylvi spune:

    Am citit cartea si mi-a placut foarte tare, o recomand la randul meu.

  1. 20 iulie 2019

    […] un cuplu proaspăt descoperit, într-o carte cu adolescenți și cu aspecte fantasy. Mă refer la Blestemul mării de Shea Ernshaw. Penny și Bo sunt sunt simpatici tare. Mă refer la relația lor din sezonul Shon. […]

  2. 24 august 2021

    […] Blestemul mării – Shea Ernshaw […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *