Fără limite – DJ Robb (Nora Roberts)

Ca orice fan Nora Roberts, știam că, la un moment dat, a publicat cărți polițiste sub pseudonimul DJ Robb. Deși nu am mai citit nicio carte de ai ei, publicată sub pseudonimul acesta, eram singură că îmi va plăcea. De ce? Păi, în primul rând deoarece îmi place Nora Roberts și, în al doilea rând, deoarece îmi plac cărțile polițiste. Așadar, atunci când am intrat pe Libris și am comandat IT de Stephen King, am pus în coș și Fără limite de DJ Robb. Am făcut o alegere foarte bună, deși au fost și câteva aspecte care nu m-au încântat prea mult și o să vă spun în această recenzie care sunt acelea.

Dj Robb - Fara limite

Se pare că Fără limite nu este prima carte în care Locotenentul Eve Dallas își arată priceperea, dar nu am simțit acest lucru. Exceptând faptul că era într-o relație și m-am gândit că, probabil, cei doi s-au cunoscut în alt volum, nu mi-au lipsit alte informații. Autoarea o prezintă pe Eve Dallas și pentru cei care abia acum fac cunoștință cu ea, așa ca mine. Așadar, romanul se poate citi și separat. Nu ezitați dacă aveți ocazia!

Fără limite de JD Robb – o carte polițistă, captivantă

Fără limite de JD Robb este o carte polițistă, foarte captivantă. Locotenentul Eve Dallas este extrem de pricepută și își face meseria așa cum trebuie, bucurându-se de aprecierile superiorilor. Atunci când un procuror cunoscut și influent, este asasinat, Eve este desemnată detectiv principal. Deoarece procurorul asasinat era o bună prietenă de familie cu comandantul, presiunea era și mai mare asupra lui Eve. Locotenentul se pune pe treabă, dar lucrurile nu îi sunt deloc pe plac, atunci când se tot împiedică de numele bărbatului pe care îl iubește, în informațiile pe care le adună. Iubitul ei este un bărbat fermecător, puternic și bogat, așa cam ca Grey, deși nu avea apucătuile lui 😛 . Cei doi se iubeau, dar Eve nu prea reușea să își adunce curajul și să se lase în voia lui, asta din cauza lucrurilor pe care le-a înfruntat în copilărie.

Atunci când apare și o a doua victimă, Eve și echipa ei reușește să facă un profil a ucigașului. Lucrând după propriile reguli, Eve încearcă să momească ucigașul. Cât de bine o face și ce repercusiuni vor fi, vă invit pe voi să aflați!

Spuneam la începutul articolului că au fost și câteva lucruri care nu m-au dat pe spate:

  • Faptul că iubitul locotenentului era cel mai bogat, cel mai bun la orice și așa mai departe, a fost unul dintre lucruri. Acest aspect i-a dat poveștii un iz de clișeu care putea fi evitat. Nu mă înțelegeți greșit, nu am nimic cu clișeele dacă sunt bine scrise, dar, fiind o carte polițistă, se putea și fără.
  • Autoarea a ales ca acțiunea să aibă loc într-un an în care nu lipsesc androizii, roboții și călătoriile pe alte planete. I-a oferit o tentă SF romanului și nu am înțeles de ce. Povestea a fost construită cu totul altfel, iar aceste lucruri nu au fost o parte importantă a romanului. Așadar, mi s-a părut că au fost adăugate doar ca să fie.
  • Locotenentul Eve Dallas mi s-a părut că de multe ori făcea abuz de funcția ei, la modul hai să îți arăt cine sunt eu. Nu știu de ce, dar acest tip de comportament, nu îl pot asocia cu oamenii inteligenți și capabili, așa cum este Eve.

Mi-a plăcut Fără limite de DJ Robb (Nora Roberts). Mi-a plăcut relația romantică prezentă, marca Nora Roberts. Mi-a plăcut și relația dintre Eve și Nadine, dar și prietenia ei cu Mavis. Aceasta era o prietenă din cu totul alte cercuri, iar Eve îi făcea mereu pe plac. Dar cel mai mult mi-a plăcut faptul că nu am ghicit criminalul. Cu alte cuvinte, mă bucur că am citit cartea și intenționez să citesc și celelalte volume.

You may also like...

12 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Am citit o singură carte scrisă de autoare sub pseudonim și mi-a plăcut. Poate voi mai citi și altele.

  2. Dana spune:

    Nu am citit nicio carte scrisă sub pseudonim, dar pare interesantă.

  3. Laura spune:

    Am citit aproape toate cărțile din această serie! Cred ca Nora l-a făcut pe Roarke “cel mai….dintre cei mai” pentru a sublinia că poți ajunge departe dacă lupti pentru visul tău! Mi-au placut la nebunie volumele! Felicitări pentru recenzie!

  4. Felicitări pentru recenzia minunată! <3

  5. Illusion spune:

    Nu știam că a scris și cărți polițiste. M-ai făcut curioasă, o voi pune pe listă. Nu am mai citit de mult acest gen, cred că ar fi timpul să revin la el 🙂

  6. Nu am mai citit de mult timp un roman polițist, o sa cumpar și eu cartea, multumesc pentru recomandare.

  7. Toader Dana spune:

    Am citit mai demult ceva scris de ea si mi-a placut. Era tradus din engleza in franceza. SUnt curioasa cum ar suna in romana.

  8. Cornel spune:

    Spor la citit!

  9. Nu am citit nicio carte de-a ei sub acest pseudonim. Ma faci curioasa.

  10. Cred ca esti prima persoana la care citesc si ce nu i-a placut intr-o carte. Poate ma abonez la recenziile tale. Nu de alta, dar eu am primit atatea critici, ba mai mult, mi s-a spus ca nu am facut recenzia bine si mi s-a dat exemplu…

  1. 2 august 2019

    […] Fără limite de Nora Roberts. O carte polițistă, foarte interesantă. Părerea mea aici. […]

  2. 14 februarie 2022

    […] a scris recenzia la cartea Fără limite de DJ Robb (Nora Roberts) pe Tot […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *