Să o cunoaștem mai bine pe Angelina Mardale

Luna trecută, Angelina Mardale mi-a trimis cartea ei, Bărbatul de pe Facebook, pentru recenzie. Încă nu am apucat să o citesc, încă mă așteaptă cumințică pe noptieră. Între timp, m-am gândit să o cunoaștem împreună mai bine. I-am propus să răspundă la câteva întrebări, iar rezultatul îl găsiți în rândurile de mai jos. Mulțumesc, Angelina, pentru timpul acordat!

  • Descrie-te într-un cuvânt!

Glumeață. Sunt foarte glumeață și uneori prietenii consideră că ar trebui să fiu mai serioasă. Mi se spune des că unele glume nu sunt înțelese, dar eu mă amuz și este tot ce contează.

Anngelina Mardale
  • Ce voiai să te faci când vei crește mare?

Voiam să fiu cântăreață și actriță. Am reușit să joc în Franța și în Germania în câteva filme și scurt metraje până acum și chiar îmi doresc să urmez această cale. Este adevărat că de mică îmi plăcea să scriu, dar mai mult îmi plăcea să cânt și o făceam în fața rudelor atunci când ne vizitau. Am făcut și cursuri de teatru în București la “Palatul Copiilor” și am jucat și în câteva piese de teatru.

  • Calități… Cum le pui în evidență?

Zâmbesc foarte des și sunt mereu fericită. Pot spune că am multă energie și îmi place foarte mult să arăt lucrul ăsta.

„Felul în care sunt acum se datorează soțului meu pentru că m-a învățat să fiu liberă și să creez.” – Angelina Mardale

  • Defecte… le ascunzi sau te ascunzi după ele?

Pot spune că am câteva defecte care ar fi fost considerate calități dacă nu aș fi exagerat. De exemplu, sunt foarte sociabilă, dar uneori îmi dau seama că sunt prea sociabilă si ajung să vorbesc prea mult, iar acest lucru poate fi considerat ca un defect. Poate că alt defect ar fi faptul că sunt indecisă și asta se observă și în cartea mea. Unii consideră că este un defect, eu consider că e mai bine să îmi pun mii de întrebări înainte să risc, indiferent că e ceva important sau nu.

  • Cine te-a format ca să devii omul de astăzi?

Aș spune că mama, tata și bunica au avut mult de lucru cu mine, dar totuși am fost un copil cuminte. Felul în care sunt acum se datorează soțului meu pentru că m-a învățat să fiu liberă și să creez. Mi-a dat voie să visez și a fost alături de mine la bine și la greu. Cred că o mică parte i se datorează și prietenei mele, chiar dacă nu am recunoscut niciodată, timpul petrecut cu ea m-a maturizat și am învățat ce înseamnă să ai o soră.

  • Exercițiu de imaginație: ce-ai face într-o lume fără cărți?

Ah, cred că într-o lume fără cărți aș fi cea care le inventează  sau poate că m-aș îmbrăca în frunze și aș  face dansuri tribalice… (am stat 5 minute să mă gândesc la această întrebare). Cred că sunt mulți care nu au cărți în casă sau care nu au citit niciodată o carte. Nu cred că este așa de grav, oamenii pot trăi și fără cărți, dar societatea ar fi diferită.

„O carte pe care un adolescent ar trebui să o citească este Prietena mea genială

  • Cine este cel mai mare fan al tău?

Mama. Cred că nu există fan mai mare. Mi-a făcut până și un fanpage și toți prietenii se întrebau cine l-a făcut. Ea se scuza spunând că nu știe să umble pe Facebook, dar după posta poze cu mine pe acel fanpage. Ea e cea care distribuie tot ce scriu, uneori ai impresia că trăim și suntem non-stop una lângă cealaltă pentru că imediat după ce postez, ea distribuie. O ador!

  • Ce carte crezi că ar trebui să se studieze obligatoriu în școli?

Sunt de acord cu toate cărțile pe care noi le studiem, dar cred că ar trebui să avem și autori străini pentru că este important pentru cultura unui copil. O carte pe care un adolescent ar trebui să o citească este *Prietena mea genială* de Elena Ferante pentru că ar fi multe de învățat din acea prietenie.

  • În loc de “la revedere”!

Vreau să le mulțumesc mult celor care mă susțin, celor care îmi scriu sau postează poze cu cartea mea. Scrieți-mi pentru că sunt aici ca să vă răspund, cum am mai spus, sunt sociabilă și abia aștept să aflu părerea voastră despre carte. Nu ai citit-o încă? O găsești aici.

Pe mine mă găsești pe blog angelinamardale.com, pe instagram: mardale.angelina sau pe pagina mea de facebook: Mardale Angelina ( https://www.facebook.com/MardaleAngelinaautor/?epa=SEARCH_BOX).

You may also like...

9 Responses

  1. anasylvi spune:

    Frumos interviul, felicitari!

  2. Eva Anca spune:

    Nici eu nu am citit cartea, dar o urmăresc pe autoare pe pagina ei. Super interviul, mă bucur că am avut ocazia să aflu mai multe lucruri despre autoare.

  3. Silvia spune:

    Interviu reușit!!!!

  4. Raluca Anghel spune:

    Ce interviu tonic, imi place mult de tot. Nu am citit cartea inca dar ma bucur ca ne ai prezentat o pe autoare.

  5. Ma bucur sa o cunosc mai bine pe aceasta autoare. Din raspunsuri, pare o tipa super.

  6. Dana spune:

    Un interviu frumos în care am descoperit un om super! Mă intrigă cartea, aș vrea să o citesc.

  1. 1 august 2019

    […] al Angelinei, dacă vreți să cunoașteți mai multe lucruri despre ea, vă las la dispoziție link-ul aceasta. Și de asemenea, dacă vreți să rămâneți la curent cu activitatea Angelinei vă invit să îi […]

  2. 10 august 2019

    […] Angelina Mardale mi-a trimis Bărbatul de pe Facebook, care încă își așteaptă cumințel rândul. Între timp, vă invit să o cunoașteți mai bine pe autoare, citind acest interviu. […]

  3. 15 august 2019

    […] din Bărbatul de pe Facebook de Cintzia Angelina Mardale, este studentă la drept. Aparent, se ocupă doar de studiile sale și nu prea îi place să […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *