Diareea la bebeluși -Alimente permise
Diareea la bebeluși și copii, nu este cel mai plăcut subiect, dar este necesar să fie discutat. Dacă ești părinte, măcar o dată te-ai lovit de această problemă. Copiii pot face diaree din diferite motive, iar noi trebuie să fim pregătiți și bine documentați pentru a putea face față și acestei perioade.

Întâi de toate, trebuie să știm că se consideră a fi diaree atunci când scaunul este absorbit de pampers, nu atunci când este puțin mai lichid. Din câte am citit eu (și știți deja de aici că citesc multe articole și studii atunci când bebele meu are diferite probleme), la bebeluși, consistența este cea care definește un astfel de episod. Atunci când Maia era mică, pediatra ei îmi spusese că pot considera că are diaree dacă face peste 5 scaune apoase pe zi. Acum, la Albert, deja de la al patrulea mi s-a spus că trebuie intervenit. Alt doctor, alte reguli!
Când trebuie să îți faci griji și să consulți neapărat un medic:
- bebelușul are sub trei luni, scaunele sunt apoase, nu lichide.
- diareea este însoțită de febră și/sau vărsături.
- au trecut deja 3 zile și nu sunt înbunătățiri.
- face mai mult de 4 scaune pe zi.
- observați sânge în scaun.
- refuză hrana și lichidele.
- starea generală este proastă.
Alimente permise – diareea la bebeluși și copii
Noile studii spun că nu este tocmai bine să schimbăm dieta zilnică a copilului, când acesta se confruntă cu un astfel de episod. Eu, una, am văzut că altfel nu le trece și am apelat la un astfel de regim alimentar. Dacă vă hotărâți să îl treceți pe regim, puteți să îi dați următoarele alimente:
- măr copt
- banană
- pâine prăjită
- orez și apa care rămâne după fierbere
- morcov fiert
- afine
- gălbenuș de ou fiert tare
- paste din făina albă
- brânză cu cheag, dacă e introdusă deja în alimentație
- brânză proaspătă de vaci
- ceai de mentă sau chimen neîndulcit
- biscuiți simpli
- sticksuri
- grisine simple
Un aspect extrem de important, atunci când copilul are diaree, este hidratarea. Asigurați-vă că bea multe lichide. Eu îi dau cu seringa la bebeluș, dacă nu vrea să le bea. Dacă alăptați, lăsați-l la sân cât mai mult. De asemenea, se pot administra săruri de rehidratare. Aceleași alimente se dau și copilașilor mai mari, dacă au astfel de probleme. Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este igiena copilului. O iritație urâtă este tot ce vă lipsește în astfel de momente.
Ca un ajutor din exterior, mie mi s-au recomandat și picăturile de probiotice, care să-l ajute să își refacă flora intestinală. Episodul diareic al lui Albert pare a fi pe sfârșite. Sper ca bebelușii voștri să nu se confrunte prea curând cu așa ceva. Dacă cunoașteți remedii, vă invit să mi le spuneți în comentarii!
Un articol foarte util pentru mamicile care nu au de la cine sa ceara sfaturi. Minunati copii, minunata poza!!!
Extrem de util si de bine-venit acest articol pentru mamicile care au bebelusi. Eu ma bucur ca am scapat de perioada aia. Nici nu am avut prea multe probleme cu Denisa cand era bebe.
Foarte bune sfaturi!
Urata si grea perioada pentru cei mici.
De aia noi suntem responsabile sa o facem cat mai usoara. Totusi, medicul de familie ne-a spus ca bebelusul pana la 6 luni, daca este alaptat exclusiv la san, nu trebuie sa ii oferim nimic. Laptele matern poate ajuta bebelusul sa treaca mai usor peste constipatie. In orice caz, sfaturile din articol sunt bune, in special cand vorbim de bebe care nu sunt alaptati exclusiv.