Un nou început – Kristin Hannah

Kristin Hannah urcă, cu fiecare carte citită, în topul preferințelor mele. Îmi place stilul ei, îmi place modul în care te face să vezi și să simți locurile descrise, să trăiești ceea ce ea descrie. Îmi place modul în care crează personajele și modul în care le face umane. Îmi plac și poveștile care devin inedite imediat ce ea le scrie. Sunt hotărâtă! Trebuie neapărat să îi citesc toate cărțile. Deja sunt în wishlist pe Libris. Un nou început m-a convins că autoarea merită toată atenția mea.

un nou inceput. Kristin hannah

Un nou început de Kristin Hannah vorbește despre modul în care războiul distruge vieți, chiar și la mult timp după ce se încheie. Despre faptul că iubirea nu este neapărat un lucru bun uneori și arată cât de important este să luăm deciziile potrivite la momentul potrivit. Kristin Hannah vorbește despre iubire, în toate formele ei, despre demonii care, odată instalați în ființa umană, scormonesc până ajung la suprafață și reușesc să distrugă totul. Prin acest roman autoarea subliniază faptul că victimele abuzului domestic doar înrăutățesc lucrurile, pentru ele și pentru cei dragi lor, dacă se complac în situația respectivă.

Un nou început de Kristin Hannah – o dramă răvășitoare

Leni este o tânără adolescentă care nu știe ce este aceea o copilărie normală. După ce tatăl ei s-a întors din război, nu își găsește locul. Este incapabil să păstreze o slujbă și se enervează extrem de ușor. Din cauza lui, Leni nu prinde rădăcini nicăieri, mutându-se mereu dintr-un loc în altul. Atunci când un camarad de război îi lasă moștenire o cabană izolată în Alaska, cei trei împachetează și se mută din nou. Acolo găsesc o comunitate restrânsă și primitoare, care îi ajută să se pregătească pentru cel mai periculos anotimp – iarna.

alaska. aura boreala, un nou inceput
sursă: www.pexels.com

Cei trei petrec timp plăcut cu vecinii. Leni își face un pieten la școală. Lucrurile par să intre pe făgașul normal. Dar iarna, întunericul și coșmarurile, scot tot ce e mai urât din tatăl lui Leni. Acolo, în mica cabană, mama sa nu o mai poate proteja de adevăr. Leni este martoră la comportamentul tot mai monstruos al tatălui ei. Cu trecerea timpului, Leni se maturizează, devine o tânără femeie, dar lucrurile se înrăutățesc în familia ei. Ce se va întâmpla în mica cabană din Alaska? Ce se va alege de Leni? Va avea vreodată o viață normală?


Am citit mai bine de jumătate din acest roman cu expresia clasică de groază: ochii mari cât cepele și mâna peste gură. M-a îngrozit în multe feluri, mi-a fost frică și mi-a fost imposibil să nu mă gândesc cum ar fi să trăiești cu prădătorul în casă. Să te pregătești să faci față animalelor sălbatice, dar adevăratul mostru să locuiască cu tine în casă. Recomand romanul celor ce iubesc genul acesta de carte. Un nou început se găsește aici.

You may also like...

25 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Tentanta recenzie! Nu am citit inca nimic de aceasta autoare, dar sper sa remediez asta.

  2. Dana spune:

    Si mie imi place mult cum scrie si vreau sa citesc toate cartile sale. Urmatoarea va fi chiar aceasta, imi place mult cum ai prezentat-o!

  3. anasylvi spune:

    O am si eu in biblioteca, nu stiu cand o iau la citit, multumesc pentru recomandare!

  4. Am aceasta carte de luni bune si imi doresc enorm sa o citesc, si tot altele au fost mai importante.

  5. M-ai convins! Cartea asta va fi în mod cert pe lista mea!

  6. Imi place mult cum suna, mi-a captat atentia!

  7. Rox spune:

    Am citit-o, este intr-adevar o drama ravasitoare!

  8. Mirela Marin spune:

    Nu dar m-ai am citit cartea dar m-ai convins că merită.
    Mulțumesc pentru recomandare

  9. Am auzit de ea, poate ca ar trebui sa o citesc si eu.

  10. Oprea Carmen spune:

    cred ca este o carte interesanta pentru cei carora le place genul, eu nu ma prea dau in vant, drept sa-ti zic!

  11. Din pacate nu un gen de carte pe care l-as citi in timpul meu liber, atunci caut ceva sa ma relaxeze, sa ma calmeze.
    Dar cu siguranta suspansul si misterul va atrage cititori. 🙂

  12. Cat de faina pare! O vreau, o vreau, o vreau. Am mai zis ca o vreau? :))))

  13. Cred ca este o carte care te tine in suspas si in care traiesti laturi de fetita intens fiecare moment.

  14. Denisa spune:

    Pare o carte captivanta, chiar imi doresc o carte care sa ma tina in priza.

  15. Rokolla spune:

    O poveste usor tristuta, dar care ma fascineaza

  16. Simona spune:

    Mi-ar placea sa citesc ceva nou in aceasta perioada. O sa retin recomandarea ta. Pare o lectura interesanta.

  17. Andreea spune:

    Superba carte, ador tot ce scrie aceasta autoare!!

  18. Andreea Marin spune:

    Superba carte, ador tot ce scrie aceasta autoare!!

  1. 26 octombrie 2019

    […] Un nou început de Kristin Hannah. […]

  2. 2 ianuarie 2020

    […] Un nou început de Kristin Hannah. O carte deosebită, care m-a surprins și care a adus-o pe Kristin Hannah pe lista autorilor preferați. Recenzia cărții se poate citi aici. […]

  3. 4 februarie 2020

    […] Nu credeam că voi găsi vreo carte scrisă de Kristin Hannah care să îmi placă mai mult decât Un nou început, dar, din fericire, m-am […]

  4. 28 aprilie 2020

    […] autoarei Kristin Hannah traduse la noi, am ajuns să o consider una dintre autoarele mele preferate. Un nou început m-a convins că merită toată atenția mea, apoi a urmat Drum în noapte, care mi-a întărit […]

  5. 15 ianuarie 2021

    […] Un nou început – Kristin Hannah. Pe locul al doilea în preferințele voastre, se află recenzia unei cărți scrise tot de Kristin […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *