Ziua răzbunării – John Grisham

Zilele acestea, mi-am petrecut timpul liber în compania noului thriller juridic semnat de John Grisham, Ziua răzbunării. Îmi place foarte mult cum scrie acest autor și am grijă să tot adun cărți semnate de el. Atunci când am citit Clientul, m-am declarat încântată de stilul lui și încă nu m-a dezamăgit niciun roman de al său.

ziua razbunarii

Ziua răzbunării mi s-a părut mult mai complex decât celelalte romane ale sale, pe care eu le-am citit. Povestea se întinde pe mai mulți ani și ne poartă prin mai multe locuri, inclusiv prin Filipine, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acțiunea cărții nu se desfășoară doar în sala de judecată, deși avem parte din plin de frumusețea proceselor.

Ziua răzbunării de John Grisham – o saga de familie incitantă

Pete Banning alege să schimbe soarta familiei sale și își acceptă inevitabila distrugere, atunci când îl ucide pe predicatorul metodist al bisericii de care și el aparținea. Fără nicio explicație și declarând continuu că nu are nimic de spus despre fapta sa, Pete are parte de un proces corect, dar pe care avocații lui nu au nicio șansă să îl câștige, deoarece Pete nu este de acord cu nicio strategie. Comunitatea este șocată și nu poate accepta fapta oribilă a unuia dintre favoriții locului. Mai ales că acesta refuză să ofere vreo explicație. Faptul că Liza – soția lui Pete – este închisă într-un ospiciu, face puzzle-ul și mai dificil de rezolvat.

Pete a încercat să se asigure că cei doi copiii ai săi vor moșteni pământul familiei. Acest lucru dovedește că Pete a premeditat crima, iar actul întocmit poate fi atacat. Așadar, nu avem parte doar de un proces, iar lucrurile se complică pentru toată familia Banning.

Pe tot parcursul lecturii, autorul ne ține în suspans și ne lasă să ne facem diferite scenarii. De ce a ales Pete – un fost soldat, un bun fermier cu capul pe umeri și, aparent ,cu o viață împlinită – să devină un ucigaș cu sânge rece? Ce se va alege de familia sa și, mai ales, de ce Liza este internată? Vă invit și pe voi să aflați. Eu, una, am fost atât de captivată de acest thriller, încât țin neapărat să vi-l recomand.

Ziua răzbunării vorbește despre asumare, despre alegeri și urmările lor. Romanul a apărut la Editura RAO și se poate achiziționa de aici, dar și din librăriile online sau fizice.

You may also like...

31 Responses

  1. Dana spune:

    Ce prezentare tentanta, cu siguranta mi-ar placea cartea!

  2. Eva Anca spune:

    Pare tare interesanta cartea. O sa o am si eu in vedere. Multumesc pentru recomandare!

  3. Cred ca mi-ar placea si mie aceasta carte!

  4. Anca spune:

    Chiar daca nu este genul de carte pe care l-as citi, se pare ca totusi mi-a atras atentia.

  5. Oprea Carmen spune:

    hmmm, pare o poveste tare interesanta, trebuie sa aflam neaparat deznodamantul!

  6. Mi-ar plăcea și mie această carte, o voi căuta și eu

  7. Ana Maria B spune:

    Nu prea pare genul de carte care ma atrage, însă cred ca merita încercat.
    Tare bine arata salamul de biscuiți.

  8. Mirela Marin spune:

    Suspansul mă atrage foarte mult iar descrierea ta m-a convins să fac rost de acestă carte și să o citesc cât mai repede.
    Mulțumesc!

  9. Diana Timofte spune:

    Multumim de recomandare ! Pare o lectura foarte interesanta !

  10. Adelina Matei spune:

    Foarte interesanta, cred ca te tine cu sufletul la gura!

  11. Daniela Oțet spune:

    Mi-e cunoscut titlul! Pare o carte interesanta!

  12. Andreea Tudor spune:

    Felicitări pentru recenzie❤ am adaugat si eu cartea in wishlist

  13. Rokolla spune:

    Trebuie sa recunosc ca m-ai captivat cu aceasta carte, dar cel mai mult salivez dupa acel salam de biscuiti …. Nu am mai mancat de foarte mult timp si chiar il gasesc apetisant

  14. Imi place mult cum scrie Grisham. Abia astept sa o citesc si eu.

  15. O carte cu mult suspans! Clar este o carte care te tine “in priza”!

  16. Silvia spune:

    Pare o carte interesantă !

  1. 10 martie 2020

    […] Ziua răzbunării de John Grisham. Acest thriller juridic l-am primit de la Editura Rao. Mi-a plăcut foarte mult, la fel ca toate cărțile semnate de acest autor. Mai multe despre carte găsiți aici. […]

  2. 25 septembrie 2020

    […] indiferent de stilul sau paleta cromatică la care dorești să apelezi. Ofera de mobilier in ziua de astăzi, îți permite să alegi mobilierul alb, dar să nu renunți la stilul tău. Îl […]

  3. 17 ianuarie 2021

    […] Ziua răzbunării – John Grisham. O saga de familie, care m-a ținut cu sufletul la gură și pe care o recomand de fiecare dată când am ocazia. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *