Niciodată nicăieri – James Patterson și Candice Fox

Primul volum al seriei Detectiv Harriet Blue, Niciodată nicăieri, de James Patterson și Candice Fox, a ajuns la mine luna trecută, de la Librarie.net. Am ales acest thriller polițist datorită faptului că toate cărțile scrise de James Patterson pe care le-am citit mi-au plăcut foarte mult și eram sigură că voi avea parte de o lectură palpitantă.

Am avut dreptate. Deși Niciodată nicăieri nu s-a ridicat la înălțimea thrillerului Invizibil, spre exemplu, mi-a plăcut. Harriet Blue este greu încercată de soartă și recunosc că mai interesată am fost de cazul în care era implicat fratele ei, decât de cazul la care lucra ea. Oricum, în acest volum nu am aflat prea multe despre cel dintâi. Abia aștept să fac rost de al doilea volum. Cel mai probabil și acțiunea acelui volum se va desfășura pe baza cazului fratelui detectivului Blue și astfel îmi voi satisface curiozitatea în ceea ce-l privește.

niciodată nicăieri thriller politist

Niciodată nicăieri – thriller polițist -când soarta se joacă cu mintea ta

Harriet Blue este trimisă de urgență în mijlocul deşertului Australiei de Vest. Acolo, trei mineri au dispărut. Deși detectivul Blue lucrează în alt departament, șeful ei a trimis-o acolo, sperând să o țină la distanță de presă. Deoarece fratele ei tocmai a fost arestat, fiind acuzat de câteva crime groaznice, Harriet urma să fie și ea vânată și acuzată de complicitate, de către oameni.

Ajunsă la mină, Harriet, împreună cu noul său partener, își dă seama că nimic nu este așa cum trebuie acolo. Sunt multe neclarități și multe lucruri sunt mușamalizate. Nimeni nu îi dorește acolo, așadar, nu au parte de prea mult sprijin în ancheta lor.

Unele capitole sunt scrise din perspectiva criminalului de la mină, care ne arată cât de dezaxat poate fi un astfel de personaj. Deznodământul m-a luat prin surpindere. Mintea omului bolnav se dovedește a fi de-a dreptul de necrezut.

Față de alte romane scrise de acest autor, Niciodată nicăieri mi s-a părut puțin mai superficial în unele aspecte, iar unele întâmplări de-a dreptul neverosimile, luând în considerare că detectiv Blue și colegul său nu erau începători.

Mi-a plăcut acest thriller polițist și intenționez să citesc toată seria în viitor. Romanul se găsește aici.

You may also like...

7 Responses

 1. Dana spune:

  Și mie îmi place cum scrie autorul, m-a cucerit cu Invizibil. Cu siguranță îmi va plăcea și această carte.

 2. Eva Anca spune:

  Sună tare bine! Sper să citesc și eu cartea asta.

 3. anasylvi spune:

  Multumesc pentru recomandare! Suna bine!

 4. Imi plac thrillerele politiste, iar asta pare pe gustul meu.

 1. 1 aprilie 2020

  […] Niciodată nicăieri de James Patterson și Candice Fox. Un thriller interesant, pe care l-am primit de la Librarie.net și care a apărut la Editura RAO. Părerea mea despre acest thriller o găsiți aici. […]

 2. 10 august 2020

  […] pot să spun că este total diferit de ce am mai citit eu până acum. Deși citesc destul de des romane cu detectivi, cu tot felul de crime sângeroase, Hipnotizatorul mi s-a părut diferit. Lars Kapler îmbină […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *