Căsătorie de plăcere – Tahar Ben Jelloun

Acum o lună, am profitat de reducerile substanțiale pe care Libris le are tot mai des și mi-am comandat două cărți care erau pe lista mea de dorințe, cu doar 50 lei. Despre Verity v-am vorbit deja aici și peste tot pe unde am avut ocazia, așa de mult mi-a plăcut. Despre Căsătorie de plăcere vă voi vorbi astăzi, în rândurile de mai jos.

Adevărul este că aveam așteptări foarte mari de la Căsătorie de plăcereTahar Ben Jelloun. Din păcate, nu prea „m-a prins” cartea și multe pasaje mi s-au părut adăugate doar ca să iasă numărul de pagini. Nu este o carte grea, se parcurge destul de ușor, doar că m-a cam plictisit. De obicei îmi plac cărțile care vorbesc despre alte lumi, dar aceasta pur și simplu n-a reușit să mă captiveze.

casatorie de placere

Căsătorie de plăcere – binecuvântare sau blestem?

Amir este un negustor foarte credincios. Datorită muncii sale călătorește mult, iar acest lucru îl face să se gândească la o căsătorie de plăcere. Deși este conștient că soția lui va suferi, după ce s-a îndrăgostit de Nabu, hotărăște să o ia cu el acasă și să o facă a doua sa soție. El spunea că religia îi oferă această șansă și pentru a nu trăi în păcat trebuie să facă pasul acesta.

Nabu nu avea aceeași religie ca și Amir, atunci când s-au cunoscut. Pe parcurs a devenit interesată de acest aspect și s-a hotărât să lase în urmă viața plină de plăceri pe care a avut-o până atunci. Intenționa să i se ofere doar soțului ei și să îl facă fericit.

Pentru prima soție, faptul că Nabu era neagră, a fost cea mai mare lovitură. Nu voia să accepte așa ceva și a sperat că Nabu este doar o toană a soțului său. Dar oare așa să fie sau între cei doi era dragoste adevărată?

Căsătorie de plăcere vorbește despre discriminare, răzbunare, răutate, religie, și ură. Poate fi comandată de aici și te sfătuiesc să îți faci propria părere despre ea, iar mai apoi să revii cu impresii în comentarii. Apropo, Libris are o ofertă tare faină acum, iar eu profit de ocazie să ți-o prezint. Dacă comanzi cărți apărute la Editura Nemira, de minim 70 RON, primești cadou Bărbatul care n-a mai sunat. Despre acest roman am scris aici. Iar aici, aici și aici găsești alte titluri apărute la această editură, care mi-au plăcut.

You may also like...

12 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Cred ca nici mie nu mi-ar placea cartea.

  2. Loredana Maria spune:

    Am si eu cartea dar nu am citit-o pe toată nu prea ma încântă

  3. anasylvi spune:

    Mie mi se pare interesant subiectul, insa am vazut ca este o carte destul de controversata. Multumesc pentru impresii!

  4. Laura spune:

    Mi-a plăcut, dar nu foarte tare! Si eu am avut impresia că unele pasaje erau puse doar de mântuială!

  5. Dana spune:

    Povestea în sine parte interesantă, însă dacă nu e un pic alerta.. :))

  6. Un subiect fascinant. Chiar sunt curioasa cum se termina povestea.

  7. Mi se pare interesant subiectul. Depinde și cum e abordat

  8. Stan Bianca spune:

    Aceasta carte pare a aborda niște subiecte foarte interesante

  9. Hm… in cazul asta o mai aman. Pe termen nedefinit. :)))

  10. Rokolla spune:

    Am sa arunc si eu o privire pe site sa vad daca gasesc ceva de la editura asta!

  1. 17 iunie 2020

    […] plăcere de Tahar Ben Jolloun. Acest roman nu a fost exact cum mă așteptam. Puteți să citiți aici impresiile […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *