Cele șapte morți ale lui Evelyn Hardcastle – Stuart Turton

Cele șapte morți ale lui Evelyn Hardcastle m-a cucerit încă din prima clipă, prin coperta frumoasă pe care o are. Aceasta, alături de titlul foarte bine ales, promite o lectură incitantă, înfricoșătoare. Mă așteptam să citesc romanul de debut al lui Stuart Turton cu urechile ciulite, atentă la orice zgomot. Cum a fost de fapt, vă spun în rândurile de mai jos.

Cele șapte morți ale lui Evelyn Hardcastle nu a fost atât de înfricoșătoare pe cât mă așteptam. Deși a avut unele scene surprinzătoare, o pot citi și cei mai sensibili, care nu iubesc genul horror. Este un roman de acțiune și suspans, care m-a captivat și care mi-a pus mintea la contribuție. Un adevărat puzzle, care necesită toată atenția la detalii și concentrare maximă, pentru a fi rezolvat.

Nu cred că am mai citit vreodată un roman atat de “încurcat”, dar mi-a plăcut, mi-a plăcut foarte mult. Nimic nu este previzibil, iar elementele neobișnuite, precum salturile temporale, au oferit mai multă nuanță și au ajutat ca totul să devină inedit.

Cele șapte morți ale lui Evelyn Hardcastle – un roman complex, unic

La conacul Blackheath, în urmă cu nouăsprezece ani, a avut loc o crimă oribilă. Unul dintre copiii Hardcastle a fost ucis cu sange rece. Faptul că Evelyn ar fi trebuit să aibă grijă de el în acel moment, a creat o prăpastie între ea și părinții săi. Evelyn a locuit la Paris până acum, la maturitate, când părinții au obligat-o să revină la conac, la comemorarea morții fratelui ei, dar și la petrecerea ei de logodnă.

Aiden trăiește un coșmar de neînchipuit. El trăiește aceeași zi la nesfârșit. Deși nu știe cine face regulile, este informat de doctorul ciumei că i s-au pus la dispoziție 8 zile si 8 gazde, pentru a rezolva misterul unei crime care va avea loc în seara petrecerii. În fiecare dimineață, Aiden se trezește în alt corp. Trebuie să se folosească de el, pentru a afla cine este criminalul. Dacă după cele opt zile misterul nu este rezolvat, totul o ia de la capăt, iar Aiden se trezește din nou în prima gazdă.

Aiden află că are și rivali. Nu este singurul care poate scăpa din locul acela doar dacă află cine este criminalul. Așadar, curând își dă seama că este un fel de competiție și că trebuie să dea dovadă de toată istețimea pentru a reuși să plece de la Blackheath.


Cele șapte morți ale lui Evelyn Hardcastle este un roman surprinzător, în care nimic nu este previzibil. Un roman despre principii, înșelătorii, șantaj, sacrificiu, nebunie și minți bolnave.

Romanul a apărut de curând la Editura RAO. Poate fi comandat de aici, acum cu reducere de 45%.

You may also like...

12 Responses

  1. Dana spune:

    Sună bine de tot!!!!

  2. Eva Anca spune:

    Bun, deci as putea sa o citesc si eu. Multumesc pentru recomandare!

  3. Laura spune:

    Pare super! Mersi de recomandare!

  4. anasylvi spune:

    Ce subiect interesant! Din ce inteleg, e un mystery-crime cu accente de paranormal. Pare mai complex decat thrillerul comun.

  5. Povestea pare interesanta, faptul că are si 45% reducere ma face sa-mi doresc sa cumpar cartea.

  6. Simona Banica spune:

    Foarte interesant!

  7. Sunt invidioasa pentru ca ai putut sa citesti aceasta carte minunata in acel peisaj natural frumos.

  8. Pare o poveste complexa si usor in sfera paranormalului.

  9. Foarte interesant firul narativ, n am mai citit de ceva timp o chestie de genul

  10. Paula Ion spune:

    Woow … ce interesanta pare a fi aceasta carte, chiar daca nu prea mai ma invartesc in sfera asta cu crime.

  11. Uuuu, suna tare bine. Vreau si eu sa o citesc.

  1. 16 iunie 2020

    […] Cele șapte morți ale lui Evelyn Hardcastle de Stuart Turton. După cum spuneam mai sus, întenționam să nu o las mult să aștepte. Așadar, am ținut-o pe noptieră câteva zile și apoi am savurat-o. Mi-a plăcut foarte mult, este un thriller genial. Mai multe detalii puteți citi aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *