Trecerea de la scutec la oliță

În articolul de astăzi vreau să vorbim puțin despre trecerea de la scutec la oliță și despre cum ne pregătim noi pentru această etapă. Zilele trecute, am primit un colet de la Kidscenter, așadar, tot în articolul de astăzi voi vorbi și despre olița portabilă și celelalte produse pe care le-am primit.

olita portabila

Trecerea de la scutec la oliță este un proces care, de obicei, stresează părinții, iar aceștia riscă să își streseze copilul, fără să își dea seama. Presiunea venită din exterior, de la rude, prieteni sau alte mămici care au avut norocul să treacă ușor peste acest proces, se poate transforma în stres pentru noi, mamele care încearcă să ajute copilul să facă trecerea de la scutec la oliță în cel mai scurt timp și într-un mod natural.

Ei, bine, am o veste pentru voi, mămici, care ar trebui să vă liniștească. Cercetătorii au stabilit faptul că un copil mic este cu adevărat pregătit să facă la oliță după vârsta de doi ani. Da, există copii care reușesc mai repede acest lucru și bravo lor! Dar, dacă ai noștri copii nu vor să accepte olița mai devreme de doi ani, nu trebuie să ne frustrăm. Nu trebuie să băgăm în seamă gurile care ne critică, ci trebuie să fim calme, să ne sprijinim copilul. Să îl încurajăm și să fim pregătite cu toate cele necesare, pentru momentul mult așteptat.

Cum ne pregătim noi pentru trecerea de la scutec la oliță

Pe la un an și vreo două sau trei luni, la noi în baie a apărut o oliță. Albert, curios nevoie mare, a început să se joace cu ea. I-am explicat pentru ce e și, atunci când îmi permitea, îl așezam. S-a întâmplat și să facă de câteva ori în ea, dar nu era o regulă. Când a început pandemia, am plecat cu cei doi copii la țară. Aveam și acolo oliță, dar nici nu a vrut să audă de ea. După ce ne-am întors acasă, i-am prezentat din nou olița, dar a tratat-o cu la fel de multă indiferență. Ei, asta e, m-am resemnat că nu face parte din categoria de copii care renunță la scutec înainte de doi ani.

olita portabila

Acum m-am gândit să schimb puțin tactica și să îl fac măcar să fie conștient de existența oliței și, mai ales, să fiu sigură că știe la ce se folosește. Așadar, am instalat olița portabilă primită de la Kidscenter în casă și i-am explicat ce este. Bineînțeles că o poartă toată casa și repetă mereu pentru ce se folosește 🙂 . E chiar amuzant cum umblă cu olița după mine și repetă mereu „ mama – caca”. Eu zic că e un început bun și de aici mai este doar un pas, mai ales că uneori o cheamă pe sora lui și îi arată cum se așază el.

De ce am ales olița portabilă

Știu mulți copii care nu vor să își facă nevoile oriunde. Unii vor doar acasă la ei unde se simt confortabil, doar în baia lor sau la olița care le e mereu la îndemână. Faptul că pot folosi aceeași oliță Potette și în casă și afară, este un mare plus, care m-a făcut să îmi dau seama cât e de utilă. De asemenea, această oliță se poate transforma și în adaptor pentru wc și poate facilita trecerea de mai târziu, de la oliță la wc.

În pachetul primit de la Kidscenter am avut:

  • un set economic Potette Plus cu oliță portabilă 2 în 1, liner reutilizabil și pungi biodegradabile
  • pungi biodegradabile
  • un pachet de șervețele 100% naturale, neparfumate umede/uscate
  • săculeț pentru transport

Olița Potette Plus este de mici dimensiuni și încape lejer în geantă sau în coșul de la bicicleta copilului. Piciorușele se pliază ușor și se pot și bloca, pentru a evita accidentele, atunci când copilul se așază pe ea. Linerul reutilizabil este dintr-un silicon moale, care se curăță ușor și, cel mai important, nu ocupă mult spațiu.

trecerea de la scutec la olita

Punga biodegradabilă, se pune în oliță, după ce înlăturăm liner-ul. După ce copilul se ridică, o înodăm și o aruncăm ca pe orice pampers, dar fără grija că afectăm natura într-un fel sau altul. Pungile sunt parfumate, pentru a masca mirosul neplăcut și rețin 150 ml de lichid.

Șervețelele 100% naturale sunt împărțite în două compartimente, iar unul dintre ele il putem transforma singure în compartiment pentru șervețele umede. Mai exact, turnăm noi apa și, dacă dorim, parfum. Mi se pare tare interesantă ideea aceasta 😀 . Sunt biodegradabile, nontoxice și rezistente.

Săculețul pentru transport este din plastic și este suficient de încăpător pentru a lua după noi setul Potette. Se închide cu șnur și este ușor de purtat.

Cod de reducere pe kidscenter.ro

Cei de la kidscenter.ro, vor să vă ofere un cod de reducere de 5% pe site-ul lor. Așadar, dacă vă gândiți să achiziționați ceva în următoarele 7 zile, introduceți codul „TOTDESPRE” și bucurați-vă de cumpărături. Transportul este gratuit pe site, încă de când a început pandemia, așadar, nu vă faceți griji pentru costuri suplimentare.

Kidscenter oferă și două premii pentru doi dintre urmăritorii mei, care se vor înscrie la concursul pe care astăzi îl lansez pe pagina de Facebook. Stați pe aproape și… succes!

You may also like...

19 Responses

  1. Loredana Maria spune:

    Fetița mea să pus pe olita după 2 ani jumate nu am fortato să pus ea singură

  2. Eva Anca spune:

    Cu Denisa foarte usor mi-a fost sa o invat pe olita si la scurt timp dupa a si schimbat-o cu toaleta, la cererea ei.

  3. Carmen spune:

    Și noi avem olița Potette Plus de 3 ani și suntem foarte mulțimiți de ea. Rezistă foarte bine și acum.

  4. Silvia spune:

    Utilă pentru copii!!!

  5. Dana spune:

    Îndată, îndată o va folosi!

  6. Simona Banica spune:

    Se va obisnui cu siguranta!

  7. Stiu ca sunt foarte dorite olitele portabile. Des copiii vor olitele altor copii, iar faptul ca ai mereu olita cu tine mi se pare o „lupta” castigata

  8. Oana spune:

    Foarte utila olita, eu din pacate nu am stiut de ea, acum Didi are 4 ani. Multumesc pt info!

  9. Stiu ca și vara-mea s-a cam chinuit cu nepoții, era bună o astfel de olita!

  10. Rokolla spune:

    O astfel de olita este foarte utila atunci cand vorbim despre un copil. Pana acum trebuie sa recunosc ca nu stiam ca exista olita portabila

  11. Madalina Marincas spune:

    Da, e un pas important pentru o familie momentul in care copilul renunta la scutece 🙂

  12. Nicio trecere nu e usoara, dar e nevoie de rabdare si cateva trucuri.

  13. Irina spune:

    Noi am reusit sa scapam de pampers de abia la 3 ani si 4 luni. A fost mai greu.

  14. Simona spune:

    Cei mici au nevoie de ajutor si rabdare pentru acest pas. Tare utila e olita aceasta portabila. ^_^

  15. Mi se pare de un real folos mai ales cand esti plecata cu cel mic intr-o calatorie cu masina. Cat de scump este prichindelul!

  16. Ana Maria B spune:

    Intr-adevar aceste olite sunt foarte utile. Acasa eu o folosesc pe post de reductor.

  17. ellafairytale spune:

    Super fain produsul, extrem de util pentru prichindei si mamici.

  18. G. Doll spune:

    Foarte interesant salvez articolul pentru când voi avea nevoie mersi

  19. Maia ivan spune:

    Face la olita sau este doar de forma?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *