Chec în trei culori – chec pufos – rețetă simplă
Când eram în plină pandemie de Coronavirus, mai exact când eram în starea de urgență și eram izolați la domiciliu, am aflat și eu despre acest chec în trei culori. Pe toate grupurile de gospodine apăreau zilnic astfel de checuri arătoase, iar eu nu mai puteam de poftă.
Deși îmi propusesem să îl fac cât mai repede, cumnata mea a fost mai hărnicuță și m-a scutit de efort. Ne-a trimis și nouă din checul ei în trei culori și a fost grozav de bun.
Acum, la câteva luni, l-am făcut și eu. A fost un real succes și am de gând să îl fac din nou cât de curând. Îmi place foarte mult la acest chec în trei culori faptul că partea albă are o altă textură. Acest lucru îl diferențiază de checul clasic și îi oferă acel ceva. Mi-am propus ca data viitoare să las mai multă parte albă, deoarece chiar îmi place foarte mult.
Cum se face un chec în trei culori
Eu am folosit o formă rotundă și am ales să fac un chec de mărime potrivită, suficient pentru toată familia, dar să nu rămână pe a doua zi mai mult de o felie, maxim două. E prea bun să îl ignor, așadar, prefer să nu rămână și să mă ispitească. Dacă doriți să faceți o cantitate mai mare, puteți dubla ingredientele.
Ingrediente necesare pentru a face un chec în trei culori:
- 5 ouă
- 10 linguri de zahăr
- 10 linguri făină
- un praf de copt
- 5 linguri de ulei
- 5 linguri de apă sau lapte
- o lingură de cacao
- esență de vanilie
Cum pregătim partea albă:
Batem cu mixerul albușurile cu 5 linguri de zahăr, până când devin spumă și nu curg. Apoi, treptat adăugăm 5 linguri de făină și amestecăm cu o spatulă sau o lingură.
Cum pregătim partea galbenă:
În alt bol mixăm gălbenușurile cu 5 linguri de zahăr, până se albesc. Apoi adăugăm apa sau laptele, esența, uleiul și iar mixăm. După ce am omogenizat totul, adăugăm treptat 5 linguri de făină și praful de copt.
Cum pregătim partea neagră:
Amestecăm 4 linguri din compoziția galbenă, 4 linguri din cea albă și lingura de cacao.
Ungem forma pe care dorim cu unt sau o tapetăm cu hârtie de copt, iar apoi turnăm cele trei compoziții. Eu am pus prima dată partra neagră, apoi partea albă și la urmă partea galbenă. Checul se pune în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade – funcția ventilator (la foc mediu pentru cuptoarele normale), până trece testul cu scobitoarea. La mine a durat cam 20 – 25 de minute.
Checul în trei culori poate fi pudrat cu zahăr pudră înainte de servire. De asemenea, putem să îl îmbrăcăm în ciocolată topită sau să îl savurăm așa cum e.
Poftă bună vă doresc!
Arătă minunat, clar e delicios!
Checul preferatul meu am scris reteta, multumesc!
Arata grozav! Multumesc pentru reteta si idee!
O sa l încerc si eu!!!!
Super bun