Chiftele cu sos de roșii

Ce faceți, dragi gospodine? Ce mai gătiți? Mai aveți idei? Dacă nu, astăzi vin eu cu o sugestie pentru voi. Vă propun chiftele cu sos de roșii. Ce ziceți? Vă plac?

Combinația dintre chiftele și piure de cartofi este cea mai bună, în viziunea soțului meu. Și mie îmi place această combinație, dar de cele mai multe ori simt nevoia unui sos. Așadar, prepar rapid un sos de roșii și rezolv problema. De când am început să țin dieta despre care v-am vorbit de curând, le-am mâncat doar așa, cu sos de roșii, deoarece combinația dintre carne și cartofi nu este permisă.

chiftele cu sos

Cum preparăm aceste chiftele cu sos de roșii

Pentru chiftele avem nevoie de:

  • 500 grame carne tocată (eu cel mai des folosesc amestec de vită-porc)
  • jumătate de căciulie de usturoi
  • o ceapă
  • două ouă
  • două felii de pâine mai uscate, înmuiate în apă și stoarse bine
  • sare
  • piper
  • pesmet (doar la nevoie)

Pentru sosul de roșii avem nevoie de:

  • puțin ulei
  • o ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 300 – 400 sos de roșii (uneori folosesc sos de roșii special pentru paste, e gata condimentat)
  • un sfert de cană de apă
  • sare
  • piper
  • sos de soia, doar dacă vă place. Eu sunt mare fan 🙂
  • jumătate de legătură de pătrunjel
chiftele cu sos,chiftele cu sos de roșii,chiftele,retete rina,

Pentru a pregăti chifteluțele trebuie doar să amestecăm bine toate ingredientele. Dacă iese prea moale, punem și o lingură de pesmet. Apoi le facem biluțe, le ungem cu puțin ulei (opțional) și le punem într-o tavă, pe hârtie de copt. Apoi le băgăm la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 20-25 de minute sau până se rumenesc frumos. Bineînțeles, se pot prăji în tigaie pe aragaz.

În timp ce chiftelele sunt la cuptor, ne ocupăm de sos. Într-o lingură de ulei, călim ceapa tocată mărunt și usturoiul. După ce și-au schimbat culoarea, adăugăm o lingură de sos de soia, sosul de roșii și apa. Apoi lăsăm să fiarbă și să se îngroașe puțin. După ce a scăzut puțin, adăugăm chiftelele și le mai lăsăm câteva minute pe foc. După aceea, gustăm și mai adăugăm sare dacă mai este nevoie, piperul și pătrunjelul tocat mărunt. Punem capacul, închidem aragazul și mai lăsăm câteva minute înainte de servire.

You may also like...

4 Responses

  1. Simona Banica spune:

    O bunatate de reteta!

  2. anasylvi spune:

    Si mie imi plac chiftelele la cuptor! Eu le fac de pui. Merg de minune cu sos si cu cartofi de orice fel. Mie personal imi plac si fara sos, alaturi de legume, de exemplu fasole verde sau broccoli, cu putin ulei de masline si zeama de lamaie pe ele, sare, piper.

  3. Dana spune:

    Îmi plac mult poftele cu sos de roșii, o idee minunată pentru ceva bun!

  4. Si noua ne plac chiftelutele, atat cu sos cat si simple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *