Ochi de lup de Daniel Pennac

Știu că este vacanța de vară, copilașii nu prea stau prin casă și nu prea au timp pentru citit. La fel este și Maia. Ba pleacă la bunici, ba se joacă cu prietenii săi din cartier și mai intră în casă abia seara. Deși încercăm să-i organizăm cât mai eficient timpul și să nu ignore total cititul, joaca este pe primul loc acum 😀 . Cu toate acestea, astăzi vin cu o recomandare nouă pentru copii, Ochi de lup de Daniel Pennac. O cărticică de 120 de pagini, emoționantă și profundă, perfectă pentru diminețile leneșe sau serile ploioase în care cei mici stau în casă.

Cartea are o coperă sugestivă și atrăgătoare. Textul nu este greoi, iar ilustrațiile alb-negru prezente pe ici pe colo, ajută copilul să își fixeze mai bine personajele în minte și să își imagineze totul mult mai ușor.

Cartea este împărțită în patru capitole:

  1. Întâlnirea
  2. Ochiul lupului
  3. Ochiul omului
  4. Cealaltă lume
ochi de lup - daniel pennac

Ochi de lup de Daniel Pennac – o carte pentru copii și adulți deopotrivă

Întâlnirea copilului cu lupul are loc la o grădină zoologică. Deși lupul și-a propus demult să nu mai bage în seamă oamenii, copilul acesta insistent, dar într-un mod subtil, îi dă planurile peste cap. Lupul avea un ochi rănit, semn al vieții lui de dinaintea grădinii zoologice în care acum trăia. Copilul acceptă acest lucru cu o maturiate izvorâtă din propriile trăiri și își închide și el un ochi. Astfel, între cei doi se crează o legătură și se cunosc prin intermediul ochilor lor.

Cartea vorbește despre acceptare, într-un mod unic. Vorbește despre dorința de schimare și hotărâre. E prima dată când intru în contact cu acest autor și pot să zic că îmi place stilul în care a redat totul, modul în care a scos în evidență cât de important este respectul pentru tot ceea ce ne înconjoară și acceptarea diferențelor dintre noi și semenii noștri.

Ochi de lup de Daniel Pennac este o lectură sensibilă, magică și plină de învățăminte, care a apărut la Editura Paralela 45 și pe care o puteți comanda de aici.

You may also like...

5 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Ce frumoasa pare cartea asta! Multumim pentru recomandare!

  2. anasylvi spune:

    Ma tenteaza foarte tare! Multumesc! <3

  3. Dana spune:

    Pare a fi poveste tare frumoasă și interesantă.

  4. Simona Banica spune:

    O carte foarte frumoasa!

  5. Si la ai mei tot joaca e pe primul loc acum. Mai ales ca au stat mult la tara. Pare faina cartea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *