Mobilier de baie alb – yes or no?

Deși e o plăcere să îți vezi casa proaspăt renovată, să te regăsești în fiecare colțișor în care privești, nu este deloc o muncă ușoară să compari și să alegi cele mai bune materiale, în funcție de bugetul de care dispui, să combini culori și să alegi mobilă practică, dar și frumoasă. Atunci când te apuci de renovat ai impresia că baia îți va da cele mai puține bătăi de cap, dar curând îți vei dea seama că nu e tocmai ușor să găsești un mobilier de baie potrivit, să alegi gresia și faianța perfectă sau corpurile necesare într-o baie, la o calitate superioară, pentru a nu se strica înainte să apuci să te bucuri de ele.

În articolul de astăzi, m-am gândit să vă prezint câteva motive pentru care un mobilier de baie alb este o alegere potrivită pentru orice baie.

De ce să alegi un mobilier de baie alb

Mobilier de baie ieftin

Albul reprezintă puritate, bunătate, inocență, divinitate, curățenie, lumină. Albul ne face bine, în cantitățile potrivite.

Atunci când alegem ca albul să predomine în casa noastră, ne vom simți foarte bine pe termen lung. Casa va fi mai luminoasă, iar lumina artificială, care nu este tocmai sănătoasă pentru ochii noștri, ni se va părea mai puțin necesară.

Mereu mi-a plăcut stilul scandinav de decorare. În acest stil se folosește mult alb și totul arată superb. Atunci când văd o casă sau o cameră decorată în acest stil mă simt bine, deoarece mă duce cu gândul la iarnă. Iarna este anotimpul meu preferat. Îmi inspiră liniște, pace, calm… Precum albul.

Deși îmi place mult acest stil, sunt conștientă că nu este deloc practic. O canapea albă este egal cu un dezastru într-o casă cu copii. Un covor alb aduce mult stres și griji, chiar și atunci când ar trebui să ne simțim bine, de exemplu, atunci când avem musafiri. De aceea consider că albul este perfect pentru pereți și pentru mobilier, inclusiv în baie.

“Albul înseamnă toate culorile care există, combinate.” – Neale Donald Walsch

Eu am ales mobilier alb și pot să vă spun că se întreține foarte ușor. Recunosc că nu mă așteptam la acest lucru. Nu se vede orice amprentă de la distanță (copii=amprente oriunde), nu rămân urme care să ne facă să stăm mereu cu laveta în mână și nu se observă orice firișor de praf.

Dacă alegi un mobilier de baie alb, spațiul se va mări vizual, mai ales dacă alegi ca și pereții să aibă o culoare deschisă. Mobilierul alb este simplu, este elegant și se așază bine oriunde. Dacă îți place stilul minimalist, albul este cea mai potrivită alegere.

Atunci când alegi un mobilier de baie alb nu mai trebuie să iți faci griji pentru nuanța gresiei sau a faianței. Albul arată bine indiferent de ce alte culori mai sunt în cameră. Așadar, dacă îți place roșul, negrul sau orice altă culoare puternică, mobilierul alb îi va tempera intensitatea și îi va oferi un aer elegant.

“Albul zăpezii mă face să văd viața în roz.” – Alex Dospin

Mobilierul de baie alb este discret, dar în același timp modern. Este potrivit indiferent de stilul sau paleta cromatică la care dorești să apelezi. Oferta de mobilier din ziua de astăzi, îți permite să alegi mobilierul alb, dar să nu renunți la stilul tău. Îl găsești combinat cu alte culori sau din diferite materiale, cu diferite texturi, care să te repezinte, indierent dacă îți dorești ceva luxos sau ceva discret.

Albul nu va fi niciodată doar alb. Mereu va prinde diferite nuanțe, care îl va scoate în evidență.

Mobilier de baie alb – yes or no?

Nicio baie nu va fi banală dacă alegi mobilier alb. Acesta îți permite să-ți dai frâu liber imaginației și să alegi podeaua și pereții în funcție de personalitatea ta. Indiferent dacă ești o fire veselă sau mai nostalgică, acest tip de mobilier nu va ascunde asta.

De curând, am descoperit această pagină de facebook, care prezintă diferite tipuri de mobilier pentru baie, pe diferite culori. Dacă sunteți în pană de idei, aruncați o privire și vă inspirați. Recunosc că îmi e puțin ciudă că nu am descoperit-o înainte să îmi renovez eu baia.

Voi ce fel de mobilier ați cumpărat pentru baie? Ați ales mobilierul alb sau v-ați îndreptat atenția spre ceva colorat? Chiar sunt curioasă și vă invit să îmi spuneți în rubrica de comentarii de mai jos.

You may also like...

8 Responses

  1. Silvia spune:

    Da o sa vedem!!!

  2. Dana spune:

    Este foarte frumos și elegant mobilierul alb, și nu doar în baie. Îmi place și mie mult. Eu am ales mobilier mai colorat, deoarece am vrut sa dau o pata de culoare băii.

  3. Eva Anca spune:

    Imi place foarte mult cum arata mobilierul alb in baie, iar acesta ales de tine e chiar superb.

  4. Mie mi se pare ca arata minunat mobila alba in baie. Mi-as dori o baie maaare, sa pot pune o astfel de mobila.

  5. Denisa spune:

    Peste tot as alege mobilier alb doar cu accente de alta culoare, arata genial.

  6. Rokolla spune:

    Mie imi place tare mult mobilierul alb. Mi se pare foarte potrivit pentru baia mea cel putin pentru ca eu am gresia albastra si contrasteaza frumos

  1. 5 august 2021

    […] pentru pereți, gresie și faianță. Dacă te gândești la un mobilier mai cuminte, poți alege alb, deoarece oferă luminozitate, dar și crem, gri sau chiar culoarea lemnului. În acest caz, te […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *