O speranță la capătul lumii – Sarah Lark

Zilele trecute am simțit nevoia să citesc ceva lejer, dar totuși ceva care să mă incite și care să mă facă să nu las cartea din mână. În cele din urmă, după lungi deliberări, am ales O speranță la capătul lumii de Sarah Lark.

Am ales foarte bine! O speranță la capătul lumii de Sarah Lark este un roman interesant, care vorbește despre ororile războiului și urmările lui, dar și despre rasism și diferențele dintre oameni. În același timp, aduce în prim plan o poveste de iubire deosebită. O poveste de iubire exact așa cum a trebui să fie toate… plină de respect și devotament. O poveste despre bunătate dezinteresată, despre greșeli, regrete și noi începuturi.

o speranta la capatul lumii, sarah lark, recenzie

O speranță la capătul lumii – Care e prețul libertății și a șansei la o viață mai bună?

Helena este sora mai mare a Luzynei. Cele două surori au trecut împreună prin tot ceea ce războiul a avut mai rău. Au fost deportate, au lucrat în mină, au trăit prin lagăre și au fost martore atunci când părinții le-au murit. Toate aceste lucruri le-au modelat diferit pe cele două surori. Luzyna trăiește clipa și nu prea se gândește la ziua de mâine, acum că este în siguranță, într-un lagăr din Persia. În schimb, Helena încearcă să găseacă o cale să supraviețuiască în continuare și să își asigure un viitor. Nu a uitat nici de ultima dorință a mamei sale, care a dorit să se asigure că Luzyna va avea o viață bună.

Atunci când Luzynei i se oferă șansa să plece în Noua Zeelandă, Helena trebuie să insiste ca ea să accepte. În momentul în care autocarul a plecat, Luzyna a întârziat. Crezând că sora ei nu va apărea și o șansa la o altă viață ar fi fost irosită, Helena îi ia locul. Această decizie o macină și nu se poate ierta pentru nedreptatea pe care crede că i-a făcut-o surorii sale.

Drumul spre Noua Zeelandă nu a fost deloc ușor pentru Helena, iar ea a luat totul ca pe o pedeapsă pentru ceea ce a făcut. Întâmplările pe care le trăiește îi modelează viitorul și îi schimbă viața la 180 de grade. Va fi capabilă Helena să se ierte? Va fi capabilă să facă față provocăilor pe care destinul i le-a pregătit? Mai este loc pentru iubire într-o viață mult prea chinuită și încercată de soartă? Vă las pe voi să aflați.

O speranță la capătul lumii de Sarah Lark se găsește pe site-ul editurii RAO, acum cu reducere, dar și în librării.

You may also like...

17 Responses

  1. Dana spune:

    Pare o poveste tare frumoasă, care mi-ar plăcea!

  2. Anamaria spune:

    O pun pe lista mea de lecturi.

    Multumesc de recomandare!

  3. Ana Maria B spune:

    Pare genul acela de lectura ce merge citita in metrou. pare usoara si relaxanta. Ma intriga faptul ce cele 2 surori sunt atat de diferite.

  4. Nu am mai lecturat de ceva timp. Multumim ca ai impartasit cu noi!

  5. Eva Anca spune:

    Suna tare bine! Cred ca e o carte pe gustul meu, din ce-mi dau seama.

  6. Nu e chiar genul meu de carte,dar am învățat sa nu ma mai pronunt până nu citesc

  7. anasylvi spune:

    Ai prezentat foarte frumos liniile generale ale cartii. Nu stiu de ce nu m-au atras scrierile Sarei Lark pana acum, insa cu siguranta pare o poveste de viata interesanta.

  8. Foarte interesantă recenzia ta, mi-a plăcut mult. 🙂

  9. ellafairytale spune:

    O poveste interesanta cu multe incercari pentru protagoniste, cu siguranta o voi nota pe wishlistul meu.

  10. Mirela Marin spune:

    Iată o carte pe care simt că mi-ar plăcea să o citesc. Recomandarea ta vine la fix, pentru că voiam o carte de acest gen. Tot ce am – și am destul de multe cărți- mi se par nepotrivite în acest moment.
    Merg pe mâna ta, știu că nu dau greș.

  11. Denisa spune:

    Pare o carte tare captivanta. Multumesc de recomandare.

  12. Titlul mă face sa-mi doresc sa citesc cartea. Este foarte bine ales. Oare chiar exista speranta? O sa citesc cartea sa aflu raspunsul.

  13. Rokolla spune:

    Povestile triste ma atrag ca un magnet asa ca si aceasta carte mi se pare potrivita mie

  14. Ioana spune:

    Recenzia ta a reușit să îmi trezească interesul și mie ❤️

  15. Chiar e o carte tare frumoasa. Mult mi-a placut si mie.

  1. 6 octombrie 2020

    […] O speranță la capătul lumii – recenzia acestui roman o puteți citi aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *