Biblioteca din Paris – Janet Skeslien Charles

Cred că nu sunt singura cititoare care a pus Biblioteca din Paris de Janet Skeslien Charles pe lista de dorințe, datorită titlului. Eu, una, atunci când văd un titlu de carte, care include cuvinte precum biblioteca, cartea/cărți sau cititor, imediat trec titlul în wishlist. Îmi place să citesc despre alți cititori, despre tabieturile lor și despre modul în care cărțile și lectura le influențează viața.

Așadar, atunci când am intrat pe Libris.ro, pentru o nouă sesiune de cumpărături, prima dată am ales Biblioteca din Paris.

biblioteca din paris recenzie

Mă așteptam ca Biblioteca din Paris să fie o carte ușoară, relaxantă, cu o poveste de iubire romantică, cum numai pe fundalul orașului iubirii și a unei biblioteci poate fi țesută. Biblioteca din Paris ne poartă în trecut, în 1939. Povestea și personajele se bazează pe realitate. Așadar, cum realitatea nu e mereu roz, romanul a avut un gust dulce-amărui.

Biblioteca din Paris – un roman despre curaj, prietenie, devotament și trădare

Odilie își dorește nespus să lucreze la Biblioteca Americană din Paris. În cele din urmă reușește și se integrează foarte bine acolo, în micuța familie a bibliotecii. Atunci când începe războiul, Odilie hotărăște să rămână și să lucreze în continuare, alături de alți angajați devotați.

Împreună se asigură că biblioteca rămâne deschisă și că toți abonații pot evada din coșmarul care le-a devenit viață, în filele unei cărți bune. Chiar și atunci când accesul evreilor este interzis în bibliotecă, colectivul nu cedează și încep să le livreze cărți la domiciliu, punându-se astfel în pericol.

Odilie mergea înainte datorită bibliotecii. Nu și-a permis să cedeze nici măcar atunci când a aflat că fratele său geamăn era prizonier de război. Alături de prieteni și în brațele iubitului său, tot răul era suportabil.

În prezent, Odilie locuiește în Montana, departe de iubita sa bibliotecă și de orașul în care a copilărit. Acum locuiește singură și se lasă măcinată de vina unor decizii pe care le-a luat în timpul războiului. Atunci când Lily – o fetiță din vecini – are nevoie de ajutorul ei, Odilie revine ușor, ușor la viață. Dar, oare va putea fugi de fantasmele trecutului sau amărăciunea vinei o va înghiți în cele din urmă?

You may also like...

18 Responses

  1. Dobrișan Maria Ancuța spune:

    Felicitări pentru recenzie. O vreau. Totul sună bine la această carte: povestea, titlul, iar coperta aduce și ea un mare bonus.

  2. Eva Anca spune:

    Și eu m-am uitat la ea, doar că nu am fost convinsă încă să o iau. Și din recenzia ta pare tare drăguță cartea, poate totuși o voi lua.

  3. Dana spune:

    Cu siguranță este tare frumoasă și, desigur îmi doresc să o citesc și eu!

  4. Si pe lista mea este cartea asta. Cred ca mi-ar placea.

  5. Oana spune:

    Foarte interesant subiectul cartii prezentate de tine, multumim pentru recenzie.

  6. anasylvi spune:

    Asa este, anumite titluri sunt pur si simplu tentatii pentru cititori… cuvinte-cheie. Multumesc pentru frumoasele impresii!

  7. Adevarul e ca m-am uitat la ea. Dar m-am gândit că nu va fi genul meu

  8. Ana Maria B spune:

    Imi plac cartile cu povesti din perioada razboiului. Tare curioasa sunt de poveste lui Odilie cu micuta Lily.

  9. Anca spune:

    Iti multumesc pentru recomandare, voi tine cont de ea.

  10. Gio spune:

    Multumim pentru recomandare, cartea pare interesanta.

  11. Mirela Marin spune:

    Iată o carte interesantă, care mi-ar plăcea să o citesc.
    Mi-am notat titlul și autorul, dar numai după ce am găsit motivele în recomandarea ta.
    Mulțumesc!

  12. Uite asa imi imbogatesc lista de lecturi cu inca un titlu fain ❤️

  13. Cred ca altfel citești cartea după ce ai vizitat Parisul. Titlul cărții este foarte bine ales.

  14. Rokolla spune:

    Foarte fain subiectul. Am s-o trec si pe lista mea

  15. Ioana Vlad spune:

    Imi plac bibliotecile si … Parisul, deci combinatia e foarte tentanta. Ma bucur ca este o carte cu inspiratie istorica, povestile adevarate sunt cele mai captivante.

  16. Anamaria spune:

    Multumesc pentru recomandare!

  1. 29 octombrie 2020

    […] Libris.ro […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *