Fursecuri cu ciocolată / fursecuri simple

V-am tot arătat pe rețelele de socializare faptul că cei doi pici ai mei petrec tot mai mult timp prin bucătărie. Deși amândoi sunt niște mâncăcioși și obișnuiesc să-i alint „termite”, în ultima vreme sunt interesați și de gătit. Bine… Maia este interesată mai nou și de bucătărie, iar Albert o imită, indiferent de ce alege ea să facă.

Deși tot spune că va face și mâncare, Maia înclină spre dulciuri de fiecare dată când îi dau mână liberă în bucătărie. Îi plac deserturile, îi place ciocolata și nu se sfiește să ne arate acest lucru.

Într-una dintre sesiunile ei în bucătărie, Maia ne-a pregătit fursecuri cu ciocolată. Mai exact, după o rețetă primită de la mătușa ei, a făcut fursecuri simple și apoi am ajutat-o să le glazureze cu ciocolată sau să le pudreze cu zahăr.

Fursecuri simple su glazurate cu ciocolată

Rețeta de fursecuri este foarte simplă. Este rețeta clasică, fără complicații sau ingrediente sofisticate. Pentru a pregăti aceste fursecuri simple, am avut nevoie de:

  • 100 g unt rece
  • 100 g zahar
  • un ou
  • o esență de vanilie
  • 200 grame făină
  • un praf de copt
  • jumătate de tabletă de ciocolată neagră. Dacă doriți să le glazurați pe toate, veți avea nevoie de mai multă.
  • zahăr pudră

După cum vă spuneam, modul de preparare este foarte simplu. Pur și simplu se amestecă toate ingredientele, exceptând zahărul pudră și ciocolata neagră, pe care le folosim la sfârșit.

Aluatul trebuie să fie nelipicios, așadar, dacă mai este nevoie, mai presărați puțină făină. Dacă este prea tare și crapă, puteți pune o lingură de apă rece. Apoi, băgați aluatul într-o pungă de plastic și lăsați-l la frigider, pentru cel puțin 30 de minute.

După ce aluatul a stat la frigider, îl întindem pe un blat de lucru și cu ajutorul unei forme formăm fursecurile și le întindem într-o tavă. Dacă nu aveți o formă pentru fursecuri, puteți folosi un pahar micuț.

fursecuri pentru copii

Se repetă procedeul până când se termină aluatul. Tava se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pe ventilație, pentru aproximativ 15 minute, sau până se rumenesc foarte ușor.

Între timp, topim ciocolata pe baie de abur. După ce scoatem fursecurile, le băgăm în bolul cu ciocolată topită, total sau parțial, după preferință. Eu am pus ciocolată doar pe unele jumătăți, iar restul am preferat să le pudrez cu zahăr pudră.

Sunt foarte bune, mai ales a doua zi când deja se înmoaie și devin foarte fragede.

You may also like...

6 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Ce copii cuminti si harnici! Sa aiba spor si pofta buna!

  2. Dobrișan Maria Ancuța spune:

    Cu așa ajutoare să tot stai în bucătărie și să pregătești dulciuri bune. Felicitări și să ai spor la păpat.

  3. Dana spune:

    Cu așa bucătari, numai bunătăți ies! ❤️

  4. Stoica. Viorica spune:

    Bravoo mici bucatari, e o activitate benefica , multi la varsta lor habar nu au cei aia coca sau bucatarie , arata bn fursecurile voastre !

  5. Simona Banica spune:

    Cat de harnicuti bravo, buna reteta!

  6. Tare harnicute sunt albinutele tale! Sa ii spui Maiei ca vreau si eu fursecuri din astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *