Mama și copilul – lupta cu nasul înfundat

Iată-ne din nou în luna octombrie. O lună de toamnă, răcoroasă și prielnică pentru răcelile copiilor, indiferent de vârsta lor. Unii sunt mai rezistenți, au imunitatea mai bine dezvoltată, iar alții trec din răceală în răceală, din tuse în tuse și totul pare să nu se mai termine. Un coșmar să stai la rând în această perioadă la farmacii, iar eu, una, sunt extrem de fericită că există farmacii online.

Până nu demult Maia era mereu răcită în această perioadă. Acum pare să fie mai rezistentă și încă nu a răcit. În schimb, Albert e la a doua repriză de răceală de când a dat frigul, dar pare să îi treacă de acum.

Deși e la a doua repriză de răceală, simptomele nu au fost grave și a trecut destul de ușor peste ele. Cel mai mult l-a deranjat nasul, care i se înfunda și nu îl lăsa să se odihnească așa cum dorea el. În plus, îl deranja și la joacă, fiind un disconfort nou pentru el și pe care încă nu a învățat să îl gestioneze.

nas infundat,batista bebelusului

Mama și copilul – cum ne ocupăm de nasul înfundat al copilului mic

Chiar și noi, adulții, suntem extrem de deranjați atunci când ne confruntăm cu nasul înfundat. Ce să mai spunem de copilași? Deși Albert deja suflă nasul, atunci când e răcit nu este suficient. La un moment dat nu mai vrea să sufle, îl deranjează șervețelul, îl irită și ne alegem cu o repriză de plâns pe cinste. Așadar, la fel ca și atunci când era Maia de vârsta lui (ea nu voia deloc să sufle nasul), am ales să dăm comandă de batista bebelușului.

Ce este batista bebelușului sau batista sugarului?

Batista sugarului este un dispozitiv medical la îndemâna oricui, fiind doar la un click distanță, în farmaciile online. Acest aspirator nazal se atașează la aspiratorul casnic, iar mai apoi aspirăm cu ajutorul lui secrețiile nazale ale bebelușului și ale copilului mic, de până la 6 ani. În plus, se desface și se curăță ușor.

Îmi aduc și acum aminte când i-am cumpărat Maiei acest dispozitiv pentru curățarea nasului și cât de sceptici au fost cei din jurul nostru. Dar, nouă ne-a fost recomandat de un pediatru foarte bun, care a și asistat la nașterea ei. Deci nu am avut niciun fel de rețineri în al cumpăra și folosi. Pot să spun că ne-a ușurat mult viața. Perioadele în care bebelușii sau copiii mici au nasul înfundat sunt foarte obositoare pentru părinți. Dar sunt sigură că deja știți și voi asta.

Pe lângă batista bebelușului, mereu avem la îndemână apă de mare. Poate fi folosită de mai multe ori pe zi și curăță bine năsucul. Mai exact, înmoaie secrețiile, iar batista bebelușului își poate face mai bine treaba. Poate fi folosită și în combinație cu picături medicament, dacă doctorul i-a prescris așa ceva. De asemenea, apa de mare se găsește în farmaciile online, alături de alte suplimente alimentare și medicamente mereu necesare.

Gel pentru respirație mai ușoară

Lupta cu nasul înfundat este una grea, pentru mama și copilul răcit. Așadar, avem nevoie de tot ajutorul posibil. Un alt produs pe care îl folosim atunci când copiii sunt răciți, este vapour Rub. Îl folosim și la Maia, dar în special la Albert. El se enervează și plânge atunci când nu poate respira.

nas infundat, respiratie usoara,gel vapour rub

Îi dau pe spate, pe piept și pe gât. Exact așa cum este recomandat. Astfel, calitatea somnului este mult îmbunătățită în perioada răcelilor. Îmi aduc aminte cum mă chinuiam atunci când era Maia mică. Atunci nu știam despre acest produs. Puneam ceapă tăiată și usturoi, prin jurul patului. Apelam la orice alte remedii băbești, doar să o ajut puțin să poată respira prin somn și să putem și noi ațipi pentru câteva minute. Unele remedii băbești funcționau, altele nu. Oricum, în acele momente aș fi încercat orice, atât timp cât nu puneam copilul în pericol.

Mă bucur mult că lucrurile devin tot mai ușoare de la an la an. Acum putem ușura episoadele de răceală ale copilașilor noștri. Partea cea mai bună este că produsele necesare pentru a face acest lucru se găsesc peste tot în farmacii, fie ele farmacii fizice sau farmacii online.

You may also like...

8 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Gelul ma tenteaza si pe mine, cred ca ar fi o idee tare buna sa il am in casa, mai ales ca a inceput sezonul racelilor.

  2. Silvia spune:

    Un gel foarte de ajutor !!!!

  3. Dobrișan Maria Ancuța spune:

    Un articol foarte interesant. Sper să ai o toamnă fără probleme din acest punct de vedere.

  4. Dana spune:

    Foarte important sa ai la îndemână cele mai bune produse în aceste situații. Multă sănătate și sper sa nu fie cazul sa le folosiți prea des.

  5. Stoica. Viorica spune:

    Vapo rub este preferatul meu la copii , pana si pentru adulti am luat laro grip tot asemanatoare , spray urile nu ne lipsesc de nas iar batista bebelusului am folosit o la baiat la fata am folosit un aspirator nazal mai usor !

  6. Stoica. Viorica spune:

    Vapo rub este preferatul meu la copii , pana si pentru adulti am luat laro grip tot asemanatoare , spray urile nu ne lipsesc de nas iar batista bebelusului am folosit o la baiat la fata am folosit un aspirator nazal mai usor !suntem f multumiti de ele !

  7. Simona Banica spune:

    Bune produse merita sa le ai!

  8. Un sezon rece cu cat mai putine raceli sa aveti! Avem si noi Vapour rub si l-am folosit sezonul trecut cand au avut nevoie. Anul asta inca nu au racit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *