Centrale termice pe gaz în condensare?

V-am tot spus că de curând ne-am mutat. Din fericire, am reușit să trecem de la o locuință mică la una mai mare și mai încăpătoare. Nu e ca și cum nu ne simțeam bine acolo sau ne-am dorit cu orice preț să ne mutăm. Doar că, cu timpul, și cu al doilea copil nu demult intrat în familia noastră, a devenit neîncăpătoare. Cine crede că un bebeluș nu ocupă prea mult spațiu, se înșeală amarnic. Are nevoie de pătuț, de un dulap pentru hăinuțe, de loc pentru premergător și alte lucruri pe care le va folosi pe parcurs.

Așadar, mutarea noastră a devenit inevitabilă. Alături de ea au venit și bătăile de cap. Alegerile pe care a fost nevoie să le luăm, informațiile noi legate de tot ce ține de renovare și nu numai. O astfel de decizie a fost nevoie să luăm și când am ajuns la capitolul încălzire. Așadar, ne-am documentat și ne-am sfătuit cu cei care aveau mai mult habar ca noi. A fost ușor? Nu! Am făcut alegerile cele mai bune? Nu știm, dar așa credem 😀 . Vom afla în timp. Dar, cu siguranță am rămas cu unele informații utile, care cred că vă vor ajuta și pe voi, atunci când veți fi nevoiți să alegeți o centrală termică pe gaz.

Prima informație valoroasă pe care v-o ofer astăzi, este site-ul Quickshop, unde cred eu că veți găsi ceva potrivit nevoilor voastre. Un click aici => https://www.quickshop.ro/centrale-termice-pe-gaz-c2-p1 și vă convingeți.

De ce să alegi centrale termice pe gaz în condensare?

Mai jos vă spun ce ne-a convins pe noi:

  • Au un grad ridicat de eficiență, deoarece refolosesc gazele arse. Gradul de eficiență ajunge până la 110%.
  • O durată de viață mai lungă, datorită gradului de eficiență ridicat. Cine și-ar dori să schimbe prea des centrala? Costul, dar și deranjul pe care l-ar implica ne-a făcut să alegem varianta cu cea mai lungă durată de viață posibilă.
  • Consumul este mult mai redus, deoarece gazele sunt arse la o temperatură de maxim 60 de grade. Din păcate, mereu suntem nevoiți să ținem cont de costuri, indiferent de ce lucru alegem să achiziționăm. Centrala termică nu a făcut excepție.
  • prietenoase cu mediul înconjurător, datorită faptului că emit mai puține noxe. Trebuie să ne gândim și la mediu, nu-i așa? Facem și noi ce putem și încercăm să nu o deranjăm prea mult pe mama-natură.
  • modelele noi sunt ușor de folosit și oferă o mulțime de beneficii. Îmi aduc aminte că centralele Ariston Genus One Net 24 mi-au atras atenția atunci, deoarece am văzut că sunt eficiente, economice, compacte, cu un design plăcut. În plus, prin noua gamă NET, sunt conectate la Internet. Tehnologia avansează și noi trebuie să mergem în același ritm cu ea, să ne bucurăm de ceea ce ne oferă.

Ce ne-a speriat la centralele în condensare?

Prețul e cel care ne-a făcut să punem în balanță toate informațiile pe care le-am cules. Centralele în condensare pot avea un preț mai mare. Totuși am ajuns la concluzia că în timp investiția va fi amortizată. În plus am găsit și centrale în condensare mai ieftine, dar care promiteau calitate. Centrala termică Ferroli DivaCondens F24D Plus – 24 kW a fost una dintre centralele cu preț mai mic care mi-a atras atenția.

centrale termice în condensare

Centrala termică pe gaz Ferroli DivaCondens F24D Plus – 24 kW costă 2619.00 lei, este în condensare, are putere de 24 kw și promite o durată de viață lungă. Am mai auzit de acest brand și nu aveam cum să nu îl luăm în considerare.

Ce trebuie să luăm în considerare atunci când ne gândim la acest tip de centrală termică?

Trebuie să vă sfătuiți cu un instalator priceput. Norocul nostru e că l-am avut în familie. Tata se ocupă cu astfel de lucruri și ne-a ajutat de fiecare dată.

Acest tip de centrală nu este la fel de eficient pentru locuințele mici. Dacă doriți să o instalați într-o garsonieră, de exemplu, e bine să vă gândiți de două ori. Înainte să ne mutăm aici, când ne-am legat la gaz în vechea locuință, având o suprafață mai mică, ni s-a recomandat să alegem o centrală clasică. Centrala în condensare nu și-ar fi putut face treaba într-o suprafață mică, iar banii ar fi fost cheltuiți fără folos. Centralele termice pe gaz în condensare își scot investiția în timp, dacă sunt instalate conform cerințelor pe care le au. Nu uitați să țineți cont de ele.

Dacă nu cunoașteți un instalator în care să aveți încredere și considerați că singuri nu ați putea face alegerea potrivită, vă sfătuiesc să apelați la cei de la QuickShop. Sunt amabili și vă vor ajuta indiferent de situație.

Telefon: 0765.277.006
Email: comenzi@quickshop.ro

Sper ca articolul meu să vă fi ajutat și să vă fi întrumat cât de cât, dacă sunteți în situația de a alege o centrală pentru căsuța voastră. Dacă ați intrat din curiozitate, nu ezitați să îmi spuneți în comentarii ce tip de centrale termice pe gaz folosiți!

You may also like...

7 Responses

  1. Silvia spune:

    Super să vă fie cu folos

  2. Eva Anca spune:

    Sa fie intr-un ceas bun mutarea! Centrala pe gaz mi se pare o alegere excelenta.

  3. Simona Banica spune:

    Si noi dorim una prin condensare!

  4. Eu am centrala in condensare. Am studiat mult inainte sa luam o decizie, acum 5 ani.

  5. Dana spune:

    O alegere tare bună! Poate va ajunge gazul și la noi.

  6. Dobrișan Maria Ancuța spune:

    Felicitări pentru articol.

  7. Bucatarie spune:

    Am luat de aici, servicii foarte bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *