Tot ceea ce strălucește – povești din viața copiilor cu autism

În urmă cu vreo două sau trei săptămâni am aflat despre Tot ceea ce strălucește – povești din viața copiilor cu autism de Nicoleta Mariana Orlea – un volum în format digital, care cuprinde 20 de povestiri despre 20 de copii cu autism din centrele Autism Voice.

Mi-am dorit să aduc acest e-book în atenția voastră deoarece vânzarea lui are scop caritabil. Contravaloarea fiecărui exemplar achiziționat va fi direcționată către programele de recuperare a copiilor cu autism care frecventează centrele Autism Voice. În plus, prin intermediul acestui e-book, putem conștientiza cu adevărat existența autismului și putem înțelege mai bine acest fenomen.

E îngrozitor că în 2021 lumea încă reacționează neadecvat în preajma unei persoane autiste. E de necrezut faptul că familiile copiilor cu autism trebuie să se streseze și cu gândul că vor fi atenționate de oamenii de rând pentru comportamentul copilului.

Și la noi în oraș avem o asociație care se ocupă de copiii cu probleme (Asociația Freamăt de Speranță, sigur v-am mai vorbit despre ea). E imposibil să nu observ cât suferă familiile lor, cât de neajutorați sunt uneori. De asemenea, e imposibil să nu observ cât de ignorantă e lumea. Fraților, Dumnezeu e bun cu noi și copiii noștri sunt perfect sănătoși. Așadar, nu știm cu adevărat ce înceamnă suferința și neputința. Dar oricând putem ajunge într-o situație asemănătoare! Așadar, tratează așa cum dorești să fii tratat! Familiile acestor copii fac deja eforturi colosale pentru a-i ajuta. Fii un sprijin, nu un ghimpe în coaste!

povesti din viata copiilor cu autism, despre autism,autism voice

Tot ceea ce strălucește – povești din viața copiilor cu autism de Nicoleta Mariana Orlea

După cum vă spuneam și mai sus, contravaloarea fiecărui exemplar achiziționat va fi direcționată către programele de recuperare a copiilor cu autism care frecventează centrele Autism Voice. Așadar, vreau să vă vorbesc puțin despre acest e-book.

Tot ceea ce strălucește – povești din viața copiilor cu autism cuprinde 20 de povestiri despre 20 de copii cu autism, dar și alte informații despre autismul în România și Autism voice.

Din povestirile relatate aflăm cât de importante sunt pentru ei terapiile. Învățăm să acceptăm că și în viața noastră autismul se poate strecura. Îl putem identifica la propriul copil, la un nepot, un verișor, un vecin sau la copilul unui prieten.

Povestirile din această carte sunt scrise pe înțelesul tuturor și sunt încărcate de emoție. E imposibil să nu simți sentimentele care însoțesc fiecare poveste… neputință, tristețe, speranță, bucurie…

Autismul nu afectează doar copilul diagnosticat, ci și întreaga familie. Au nevoie de sprijinul nostru. Fie că alegem să le transmitem toate gândurile noastre bune și rugăciunile noastre se vor îndrepta spre ei, fie că alegem să cumpărăm de aici e-book-ul Tot ceea ce strălucește, fie că le vom adresa pe stradă un zâmbet în loc de o încruntătură, măcar nu îi vom mai ignora, iar acest lucru este un pas uriaș în față. Doamne ajută-i pe ei și pe noi!

You may also like...

13 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Am citit și eu acest ebook, este cutremurător.

  2. Povestile acestor copii ar emotiona si o stana de piatra. Nici nu-mi pot imagina prin ce au putut trece in aceasta pandemie ei si parintii lor pentru ca lumea le-a fost data inca o data peste cap.

  3. Simona Banica spune:

    Din pacate asta-i viata tristă

  4. Rokolla spune:

    Am sa incerc si eu sa ajut acesti copii. Sper sa pot face si eu un bine

  5. Contează foarte mult sa intelegm copiii cu autism si sa nu ii excludem

  6. Ioana S Pavel spune:

    Mi-ar plăcea și mie să parcurg acest e-book, îmi doresc să aflu mai multe despre copiii cu autism.

  7. off..Cunosc cativa astfel de copii. Din pacate viata lor dar si a intregii familii este total diferita fata de o viata obisnuita. Ei sunt adevarati luptatori cu un sistem care nu-i poate intelege sau integra 🙁

  8. Uneori viața e așa nedreapta. Nu știam de acest e-book.

  9. Anca spune:

    Doamne Doamne are grija si de acesti copilasi. Si oameni ar trebui sa nu faca discriminari.

  10. Câteva ore și povestea era terminată, insa ecoul cuvintelor inca suna in mintea mea! Trebuie să fim mai empatici!

  11. Gabriela spune:

    Cat de util și emoționant a fost acest articol. Ai mare dreptate ❤‼️‼️

  12. Dana spune:

    Am citit de câteva zile articolul, am rămas fără cuvinte. Copiii ăștia speciali și minunați merita sa aibă o viata normala.

  13. Mi se pare ca ar trebui sa citim cu totii aceasta carte. O sa ma apuc si eu de ea zilele acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *