Cum alegi un espressor potrivit afacerii tale?

cum alegi un espressor

Cum alegi un espressor potrivit afacerii tale? Alegerea unui espressor profesional nu este niciodată simplă, de aceea vom încerca în acest articol să te ajutăm să alegi echipamentul potrivit pentru afacerea ta.

Un  espressor aromat nu este usor de obținut, cum ar crede mulți dintre noi.Este necesară măiestria unui barista priceput în arta prepararii cafelei și un espressor profesional pliat pe nevoile afacerii tale, care să țină pasul cu nevoile clienților tăi.

  Echipamentul potrivit oferă întotdeauna rezultate de înaltă calitate. Acest lucru înseamnă că trebuie să înțelegi factorii implicați în producerea unui espresso excelent și vom încerca în cateva cuvinte să enumerăm principalele condiții pe care trebuie să le îndeplinească un espressor profesional.

Condiții pe care trebuie să le îndeplinească un espressor profesional :

  1. Prepararea la o temperatură constantă, deoarece temperatura de preparare afectează aroma cafelei.
  2. Ușor de curățat si de păstrat curat. Mai ales că espressorul este piesa de rezistență într-un coffee shop și este cel care atrage atenția clienților. De aceea  trebuie păstrat în permanență curat.
  3. Să facă față cererii corecte în momentele de vârf. Un espressor profesional cu un singur grup este util numai pentru punctele de vânzare mici, cum ar fi birourile sau micile restaurante. Majoritatea cafenelelor vor alege espressor electronic automat cu 2 grupuri  sau un espressor electronic automat cu 3 grupuri.
  4. Acces ușor la piese. Echipamentele profesionale sunt destinate unui uz intens, iar riscul defectării acestora este unul mult mai mic. Totusi, cand se întamplă o defecțiune, este de dorit ca procesul de reparație să fie unul cât mai scurt, iar accesul ușor la piese pentru schimb scurtează cu mult timpul de reparație.
  5. Suprafață suficient de mare pentru poziționarea ceștilor și a paharelor.
  6. Utilizarea eficientă a energiei pentru a reduce consumul de energie.
  7. Supape, manete sau cadrane de abur ușor de utilizat. Un espressor ușor de folosit facilitează procesul de servire, lucru esențial într-o cafenea.

Espressorul este un echipamente foarte  important intr-o cafenea. Unul dintre cei mai importanți factori este temperatura apei de preparare. Imaginați-vă că preparați un ceai cu apă rece. Nu ar avea niciun gust. Acest lucru se aplică la fel de mult la cafea și mai ales la espresso. Majoritatea espresso-urilor sunt preparate cu apă de aproximativ 88 C până la 95 C. Fiecare amestec / cafea va avea o temperatură perfectă de preparare. Un aparat espresso care permite baristului să regleze temperatura este ideal.

Cum alegi un  espressor pentru afacerea ta?

Este simplu! De câte cafele ai nevoie pe zi? Practic, un grup poate face două espresso, două grupuri patru espresso și trei grupuri șase espresso în același timp. Totul se rezuma la câte cafele faci într-o zi, iar asta depinde foarte mult de specificul afacerii tale.

Un espressor profesional cu trei grupuri va fi puțin mai stabil ca temperatură decât un espressor cu două grupuri. Acest lucru este mai mult teoretic, însă nu am observat o diferență în viața reală, ca să fim sinceri. O mașină cu trei grupuri va avea cu siguranță un rezervor mai mare pentru abur, deoarece boilerul este mai mare.

Prin urmare, aveți, de asemenea, o cantitate mai mare de apă caldă la un moment dat. Aveți întotdeauna grijă atunci când utilizați apa fierbinte de la un espressor. Cu cât scoateți mai multă apă fierbinte, cu atât mașina va pierde mai multă căldură. Boilerul va fi umplut cu apă rece răcind din nou mașina. A scoate puțină apă este bine, dar țineți cont de scăderea temperaturii. Aparatele de espresso compacte au boilere mai mici, de 6 litri comparativ cu boilerele de 10 litri  pe care le au majoritatea celor cu două grupuri.

*Articolul Cum alegi un espressor potrivit afacerii tale? este un guest post – articol extern*

You may also like...

8 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Informații utile pentru persoanele care au nevoie de un espressor.

  2. Oana Pauna spune:

    Espressoarele profesionale ar trebui cantarite foarte bine inainte de a le cumpara. Multumim pentru informatiile utile!

  3. Silvia spune:

    Trebuie alese foarte bine deoarece sunt destul de scumpe!

  4. Foarte multe informații relevante, știu ca e important un astfel de aparat, deși eu personal nu consum.

  5. Un astfel de produs il vad util intr-o companie. Intr-o firma cu mai mult de 7-8 angajati.
    Este mai economic decat o cafea buna la pachet si mai proaspata decat cafeaua adusa de acasa in stica de plastic.

  6. Dana spune:

    O cafea buna, poate face dintr o afacere una de succes. Aparatul de cafea potrivit și performant precum și restul detaliilor
    pentru o cafea și o afacere de succes sunt foarte importante.

  7. Mihaela spune:

    Pentru o cafenea cred ca ai nevoie de cel mai bun espressor de pe piata ca sa fi sigur de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *