Sfaturi despre instalarea aparatelor de aer conditionat

Este foarte important sa alegi cu mare atentie aparatul de aer conditionat pe care vrei sa il folosesti pe o perioada mai lunga de timp. De exemplu, trebuie sa tii cont de faptul ca un aparat cu o putere mai mare decat cea necesara pentru racirea sau incalzirea unei incaperi nu va mari confortul si nu va fi mai eficient decat aparatul ales special pentru un anumit tip de spatiu.

Trebuie sa alegi cu grija orice model de aparat de aer conditionat pentru a avea parte de calitate in fiecare zi chiar la tine acasa. Problema cu privire la un aparat cu o putere prea mare pentru spatiul in care functioneaza este ca poate provoca dureri de cap.

Atunci cand alegi aparatul de aer conditionat e bine sa te asiguri ca il vei lasa sa functioneze pe o perioada mai lunga de timp, nu doar 1-2 ore. Acest lucru este necesar pentru a permite instalatiei sistemului de climatizare sa mentina temperatura constanta si sa ajute la scaderea umiditatii din incapere. Scaderea umiditatii se face prin preluarea cantitatilor mari de vapori de aer prezenti in spatiul pe care il ventilezi.

aparat de aer conditionat

Tine cont de capacitatea aparatului de aer conditionat

Sunt foarte multe modele de aparate de aer conditionat disponibile atat online cat si offline. Este important sa alegi un aparat care care o capacitate de racire potrivita suprafetei pe care trebuie sa o raceasca. De exemplu, daca ai o camera de pana in 15 mp, e potrivit un aparat cu o capacitate de 7.000-9.000 btu/h. Pentru o sufragerie mai spatioasa de pana la 20-35 mp poti alege un aparat mai puternic de capacitate 12.000 btu/h.

Exista si exceptii de la regula atunci cand alegi un aparat potrivit pentru casa ta. Daca urmeaza sa racesti o camera care deja este umbrita sau mai ferita de soare, poti sa reduci capacitatea aparatului de aer conditionat cu 10%. Daca este o camera expusa foarte mult la lumina solara, atunci capacitatea aparatului este bine sa fie chiar si cu 10% mai mare.

Alege pentru bucatarie un aparat de aer conditionat mai puternic

Daca doresti sa instalezi in bucatarie aparate de aer coditionat, alege un model potrivit si cu o capacitate chiar si de 40% mai mare fata de valoarea normala pentru suprafata camerei. Este necesar sa faci acest lucru deoarece in bucatarie este mai multa umiditate decat in mod obisnuit si temperatura creste foarte mult in timpul gatitului.

Nu monta surse de caldura langa termostatul aparatului de aer conditionat

Este recomandat sa eviti montarea unei surse de caldura aproape de termostatul sistemelor de climatizare. De regula, termostatul are rolul de a opri si porni aparatul in functie de temperatura din camera. O sursa de caldura poate face ca aparatul sa functioneze mult mai mult si sa creasca consumul de energie, atunci cand nu este cazul. Pentru un consum mai mic de energie, poti sa montezi aparatul intr-un loc cat mai umbrit din camera. Poate reduce consumul chiar si cu 10%.

Acceseaza site-ul Vollmax si alege un model de aparat de aer conditionat potrivit nevoilor tale. Ai la dispozitie o gama larga de produse de la LG, Samsung, Daikin si multe alte modele de top.

Acest articol este un guest post*

You may also like...

6 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Foarte utile informatiile, chiar imi vor prinde bine pe cand decidem sa luam si noi un aparat de aer conditionat.

  2. Silvia spune:

    Foarte bune sfaturi pentru cei interesati!

  3. Dana spune:

    Multă lume folosește aparate de aer condiționat sau intenționează. Articolul este foarte util.

  4. Foarte utile sfaturile. Chiar prind bine.

  1. 15 aprilie 2021

    […] aproape de 0 grade, iar pe munți deja s-a așternut un strat de zăpadă. Eh… va veni ea și căldura. Dar până atunci, mă mai bucur de hăinuțele proaspăt comandate de pe Femme […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *