Oceanul care ne desparte de Tahereh Mafi

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat am fost în vizită la părinți. Cei mici au fost foarte fericiți. La fel și noi, bucurându-ne de natură și de familie. Am ales să iau cu mine Oceanul care ne desparte de Tahereh Mafi și bine am făcut. Deși nu am crezut că voi reuși să citesc foarte mult în weekend, cartea m-a captivat suficient încât să nu o las deoparte. Din două reprize am terminat-o, așa cum nu mi-am mai permis de mult timp să termin de citit un roman.

Romanul Oceanul care ne desparte de Tahereh Mafi are ca personaje principale niște adolescenți. Dar, prin ei ne vorbește despre rasism, despre stereotipuri, despre lupta imigranților de a se integra și de a fi acceptați. Vorbește despre ura nejustificată, dar și despre pasiune, iubire și sacrificiu.

Oceanul care ne desparte de Tahereh Mafi

Oceanul care ne desparte de Tahereh Mafi – un roman dulce amărui, despre prejudecăți și iubire

Shirin este o adolescentă musulmană din California. Ea și familia ei se mută mai mereu, din încercarea părinților de a o duce tot mai bine. Deși este pentru binele familiei, pentru Shirin nu este un lucru prea bun. Fratele ei se integrează mereu ușor, dar pentru ea fiecare școală nouă este un chin. Din cauză că alege să poarte eșarfa aceea care îi acoperă părul, lumea nu o acceptă, mai ales după atentatele din 11 septembrie 2001. Așadar, și-a propus să nu mai aibă încredere în nimeni și să nu îi mai pese de modul în care cei din jur se comportă cu ea.

Cu armurile bine legate, Shirin începe cursurile la noua școală. Ignoră pe toată lumea și se concentrează pe pasiunea ei pentru breakdance. Totuși, divinitatea are alt plan pentru ea și în peisaj apare Ocean. Acesta este un tânăr atrăgător, care se arată interesat de ea. Atracția este reciprocă, dar Shirin știe că nu are sens să înceapă ceva ce se va termina oricum prost. Știa că un băiat ca el nu ar trebui să stea cu o fată ca ea. Știa că lumea îi va judeca și nu ar putea avea niciodată o relație tipic adolescentină. Mintea ei știa, dar oare inima ei era de aceeași părere? Vă invit să aflați 🙂 .

Romanul a apărut la Editura Corint și se poate comanda de aici.

You may also like...

10 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Pe mine m-ai convins și acum vreau și eu să o citesc. Sigur e o poveste tare captivantă.

 2. Dana spune:

  Ce interesanta si frumoasă pare povestea, sigur mi-ar plăcea!

 3. O pun si eu pe lista de comandat si de citit! Multumesc pentru recomandare!

 4. Ana spune:

  Pare captivanta povestea. Exista o poveste asemanatoare in serialul “Elita”.

 5. Simona spune:

  Am citit cartea si a fost frumoasa! Tahereh Mafi scrie foarte bine!! Emotionant!

 6. Marin Mirela spune:

  Îmi place ce ai scris despre Oceanul care ne desparte!
  M-ai convins că vreau să o citesc.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 7. Camelia spune:

  Ce interesanta. O sa o caut si eu. In ultima vreme mi-am ales si altfel de carti decat ceea ce citesc de obicei, asa ca o pun pe lista!

 8. Simona Banica spune:

  O poveste ce merita citita

 9. Un subiect de actualitate indiferent de perioada. O lectura interesanta, cu siguranta.

 1. 11 aprilie 2022

  […] și Lennon sunt doi adolescenți care, până de curând, au fost cei mai buni prieteni. Atunci când și-au dat seama că e posibil […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *