Eliberare de Imogen Kealey – recenzie carte

În ultima comandă plasată pe Libris.ro, am avut o carte pentru mine și una pentru copii. În articolul de astăzi vă voi vorbi despre amândouă. Voi începe cu recenzia cărții Eliberare de Imogen Kealey, deoarece mi-a plăcut foarte mult.

Îmi plac foarte mult cărțile despre război. Deși am citit câteva de-a lungul timpului, parcă nu sunt suficiente. Cu fiecare carte citită, reușesc să văd o nouă față a războiului. Romanele care abordează acest subiect sunt inspirate din fapte reale. Fiecare autor în parte se documentează și ne transmite și nouă cât de bine poate toate emoțiile, durerea, șocul și groaza prin care au trecut cei care au trăit în perioada aceea. La fel este și romanul despre care vă voi vorbi în rândurile de mai jos, bazându-se pe aventurile adevărate ale lui Nancy Wake.

Eliberare de Imogen Kealey – un roman bazat pe fapte reale

În ultima vreme am citit mai mult cărți despre război în care eroii principali sunt oamenii care făceau parte din Rezistență. Oamenii simpli, care luptau pentru țara lor, în felul lor, riscând totul și uneori pierzând totul…

O astfel de carte este și Eliberare de Imogen Kealey. Descoperim o femeie normală în vreme de pace, care devine spioană, eroină și soldat. Da, da, ați citit bine. Soldat. În acea perioadă femeile erau desconsiderate și foarte puțini bărbați le-au oferit credit. Foarte puțini au văzut faptul că a fi femeie este acoperirea ideală și că unele femei dau dovadă de mai multă tărie de caracter și hotărâre decât bărbații.

eliberare de imogen kealey, recenzii, despre eliberare, carti despre razboi,

Nancy este cunoscută ca și Șoarecele Alb. Este o femeie neînfricată, care ajută oamenii să plece din Franța. Susține foarte mult rețeaua din care face parte, inclusiv cu bani, apelând mereu la soțul său bogat. Acesta o adoră și o admiră pentru curajul de care dă dovadă. Știe cu cine s-a căsătorit, așadar, își asumă faptul că poate intra sub lupa naziștilor într-o zi.

Bineînțeles că acest lucru se întâmplă, iar Nancy este dărâmată. Totuși se adună și reușește să plece din Franța și să scape de Gestapo, dar sufletul i-a rămas alături de soțul său, care era închis și torturat.

Ajunsă în Marea Britanie nu-și dorește decât să se întoarcă în Franța, să lupte pentru țară și să își salveze soțul, dacă este posibil. Așadar, se alătură Departamentului pentru Operațiuni Speciale, luptându-se încă de la început cu prejudecățile bărbaților din jurul său. Totuși, Nancy nu se dă bătută, dar oare câte poate îndura un om? Vă invit pe voi să aflați, citind Eliberare de Imogen Kealey.


Prima mea carte de ghicitori si proverbe de Patrisia Lungu

Prima mea carte de ghicitori si proverbe de Patrisia Lungu

În același colet cu Eliberare am avut și o cărticică pentru copilașii mei. Prima mea carte de ghicitori si proverbe de Patrisia Lungu mi s-a părut o alegere foarte bună. Cui nu-i plac ghicitorile? În plus, ajută mult în dezvoltarea copilașilor.

Nu știu dacă știați, dar ghicitorile stimulează foarte mult inteligența. Ajută la dezvoltarea vocabularului, facilitează interacțiunea între oameni și îi ajută pe copii să dezvolte relații de prietenie între ei, având un subiect comun pe care îl pot dezvolta.

Pe lângă aceste lucruri, ghicitorile în ajută să învețe, să înțeleagă mai ușor lucrurile dintr-un anumit context, să facă conexiuni, să își dezvolte capacitatea de a rezolva probleme.

Cartea Prima mea carte de ghicitori si proverbe de Patrisia Lungu este bine structurată pe categorii. Așadar, dacă dorim să le spunem celor mici ghicitori despre flori sau despre animale, spre exemplu, nu va trebui să căutăm la întâmplare prin toată cartea. De asemenea, proverbele sunt separate de ghicitori, făcând totul mai ușor de căutat și găsit. Îmi place mult și faptul că are ilustrații. Deși sunt alb-negru, tot atrag privirea celor mai mici.

Maia, mereu când aude o ghicitoare nouă o spune tuturor, mai ales dacă este amuzantă. Proverbele mereu au interesat-o și caută contexte potrvite să le rostească pe cele mai cunoscute dintre ele. Așadar, acum i-am oferit material de calitate, oferindu-i Prima mea carte de ghicitori si proverbe de Patrisia Lungu.

You may also like...

9 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Se vede că ați avut lecturi minunate. Și eu citeam foarte multe cărți despre război într-o vreme, acum nu prea mai citesc, dor prea mult, parcă. Voi ține totuși cont de recomandarea ta.

  2. Silvia spune:

    Aveți cărți minunate!!!!

  3. Dana spune:

    Cu siguranță mi-ar plăcea cartea. Și mie îmi place ficțiunea istorică mult.
    Iar cartea cu ghicitori, cu siguranță pe placul Maiei.

  4. Simona Banica spune:

    Super carti merita citite

  5. Ma faci curioasa cu aceasta carte. Si mie imi plac cartile despre razboi. Cat despre ghicitori, si ai mei sunt innebuniti dupa ele.

  6. Gratiela spune:

    Și mie îmi plac mult cărțile de război. Cred ca se trezește ceva din suferința (amintirea) colectiva în fiecare din noi atunci cand citim astfel de lecturi ❤️

  7. Irina spune:

    Ce cărți interesante ați citit.

  8. Povestea lui Nancy a fost des intalnita in cel de-al doilea razboi mondial, fiecare si-a ajutat cum a putut patria sa scape de invadatori.

  9. Anca spune:

    Pare interesanta cartea aceasta o sa o caut și eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *