Frontul de acasă de Kristin Hannah
Kristin Hannah scrie excepțional! Scrie exact genul de carte pe care mereu îl caut. Romanele ei sunt pline de emoție și nu cred că mi s-a întâmplat să citesc vreun roman de al său fără să-mi dea lacrimile. Romanele sale sunt adevărate povești de viață. Vorbesc despre iubire, despre familie, prietenie, pierdere și sacrificiu. Nici Frontul de acasă nu face excepție și mă bucur că mi-am comandat-o luna trecută de pe Libris.ro.
Frontul de acasă vorbește despre sacrificiul soldaților din zilele noastre, despre traumele pe care le trăiesc și pe care le iau cu ei acasă. Frontul de acasă vorbește despre faptul că un soldat nu va mai fi niciodată la fel după ce se întoarce de la luptă și arată cât sacrificiu fac aceștia, dar și familile lor, care trebuie să facă față schimbărilor și care riscă să nu mai primească înapoi nimic din omul pe care îl iubeau înainte ca acesta să plece.
Frontul de acasă de Kristin Hannah vorbește și despre importanța iubirii și a sprijinului pe care doar familia îl poate oferi, dar și despre adevărații supraviețuitori: copiii, care sunt târâți fără să fie de acord sau fără să fie întrebați în astfel de situații și care iubesc necondiționat, fără să își piardă cu adevărat speranța.
„În Frontul de acasă regăsim portretul înduioșător al unei veterane a războiului din Irak (…)” – Revista PEOPLE
Jolene a avut o copilărie grea, plină de certuri. Părinții săi nu se implicau așa cum trebuia în viața ei. Apoi au murit. Michael – un tânăr avocat – a ajutat-o să devină independentă, ca să nu ajungă la vreo familie adoptivă până la majorat. Peste ani, cei doi se reîntâlnesc și se îndrăgostesc. Își întemeiază o familie și sunt fericiți. După ce tatăl lui Michael moare, lucrurile se schimbă între ei. Optimismul și modul ei de a conduce totul începe să îl deranjeze pe el și se îndepărtează de familie.
Jolene este o mamă model, care își iubește fiicele și e mereu grijulie. Le este mereu alături și se asigură că este tot ceea ce ei i-a lipsit în copilărie. Atunci când Michael îi spune că nu o mai iubește, totul se dărâmă în jurul ei, el fiind stâlpul său. Nu se aștepta, deși era conștientă că relația lor are unele probleme.
Această mărturisire se suprapune cu momentul în care ea este chemată la război, în Irak. Michael, care nu a fost niciodată de acord cu faptul că ea lucra pentru armată, nu reacționează deloc așa cum ar trebui să reacționeze un soț în astfel de situații. E supărat și deranjat că e nevoit ca el să se ocupe de fete și casă.
Așadar, Jolene pleacă în Irak fără să știe dacă va mai avea o căsnicie atunci când se va întoarce. Bineînțeles, dacă se va întoarce. În plus, supărarea fetelor sale este o și mai pare povară.
Cum și dacă va trece această familie peste grelele încercări care urmează să îi lovească, vă las pe voi să aflați, citind Frontul de acasă.
Mi se pare interesant să văd că abordează războaiele mai „din zilele noastre”, că despre cele două Războaie Mondiale am tot citit. Încă nu am citit nicio carte de această autoare.
Se vede ca ti-a placut mult aceasta carte, tare frumos ai scris despre ea. Intr-adevar, povestile scrise de autoare sunt mereu deosebite si incarcate de emotie.
Frumoasă descrierea care ai făcut-o!!!
Tare interesantă și atrăgătoare mi se pare această carte a autoarei Kristin Hannah al cărui stil literar îl ador. Mi-am notat și vreau să o citesc neapărat.
Mulțumesc !
Pare o carte pentru care trebuie sa ai o anumita stare. Iti da o anume incarcatura.
Nu știu dacă e neapărat genul meu dar ma bucur ca ție ți a plăcut.
Pare o carte frumoasa, ma bucur ca ți-a plăcut și ție.
Interesant subiect, dar nu stiu daca este neaparat ceva ce as citi…
Si mie imi place maxim cum scrie Kristin Hannah. Pare frumoasa si cartea asta.
Da, este dureros ca nu li se spune soldatilor la ce se inhameaza inainte sa plece pe front si astfel dezvolta sindromul post-traumatic care le distruge viata si familia… Foarte multi dintre ei se sinucid dupa ce se intorc din misiune,