Strada Charles 44 Adresa iubirii de Danielle Steel

Danielle Steel ne-a prezentat în această carte povestea unei femei puternice,ce demonstrează că femeile pot fi independente şi că,uneori e bine să renunți la “comoditatea” cu care te-ai obişnuit ca să poți da peste lucruri noi şi oameni  minunați!
Francesca este o femeie de 35 de ani care se confruntă cu separarea de cel ce i-a fost partener timp de 5ani.

Mi-a placut mult că cei doi încă se respectau în ciuda faptului că simțeau o separare mare între ei,simțeau că fac parte din două lumi diferite…
În timpul în care cei doi au fost împreună au investit într-o galerie de artă -încă neprofitabilă- şi înr-o casă mare pe strada Charles nr.44 . Acum Francesca era pusă în situația de a face rost de bani pentru a acoperi partea ce îi revenea lui. Deşi soluția cea mai uşoară  este să vândă casa,se simte prea ataşată de ea şi scoate din calcul această posibilitate.
Să vă spun câte ceva şi despre familia ei: Mama ei toată viața a fost o răsfățată şi a tot vânat soți care să o întrețină ,acum era în căutarea unuia nou deoarece se simțea fără apărare.

Deşi era suficient de bogată ; tatăl ei era un artist foarte bine vândut care s-a căsătorit cu o femeie extrem de independentă de care Francesca s-a ataşat foarte repede,fiind singura persoană cu picioarele pe pământ din toată familia. Cu ajutorul ei,Francesca a găsit o soluție pentru problema ce îi stătea pe suflet…
Având câteva tablouri de la tatăl ei,a hotărât să le vândă şi să îi acopere partea fostului ei partener,iar pentru ipotecă şi pentru cheltuielile lunare a luat trei persoane în chirie-această decizie schimbându-i viața.
Sărbătorile de iarnă au fost un adevărat chin deoarece era singură ,Iar mutarea lui Todd se apropia cu paşi repezi. Că-mi place sau nu,recunosc că mi-au dat lacrimile atunci când şi-au spus la revedere…

Îți place cum scrie Danielle Steel?

 

   A doua zi s-a mutat prima chiriaşa, Eileen, o tânară profesoară ce îşi cauta parteneri pe internet. La doua săptămâni l-a găsit şi pe cel de al doilea chiriaş ,Chris- un bărbat de 38 de ani care era proaspăt divorțat şi avea un copil de 7ani ce îl vizita din când în când. Ultimul chiriaş s-a mutat de ziua îndrăgostiților şi le-a pregătit tuturor o cină deosebită deoarece Marya era un bucătar celebru de aproape 60 de ani care şi-a pierdut de curând soțul.
Autoarea a abordat o temă extrem de

periculoasă şi des întâlnită ,şi anume DEPENDENȚA. Tânăra Eileen era dependentă de bărbații care o abuzau psihic sau fizic,iar soția lui Chris-mama lui Ian era dependentă de heroină. Danielle a subliniat faptul că o dependență nu distruge doar persoana în cauză,ci şi pe cei din jur.
Chris a decis că e cazul să ceară custodie totală atunci când a fost nevoit să îşi recupereze fiul de la poliție îngrozit şi sedat după ce a sunat după ajutor să îşi salveze mama . Copilul a fost nevoit să facă acest lucru de mai multe ori atunci când mama sa consuma droguri şi încerca să îşi facă rau.

Problemele lui Chris au îngrijorat-o pe Francesca foarte mult ,iar faptul că Eileen se întâlnea acum  cu un tip care profita de orice ocazie să o bată nu îi uşura deloc sufletul de griji.
Când vara a venit lucrurile păreau să se aşeze… Marya şi-a petrecut mare parte din vacanță cu un prieten bucătar care i-a tot vizitat arătându-şi iubirea față de ea,Francesca a plecat să îşi viziteze nişte prieteni ,Chris şi Ian au plecat la părinții lui,iar Eileen a rămas acasă.

Vacanța a fost plăcută şi relaxantă pentru toți,iar Francesca a fost prima care s-a întors acasă şi a avut parte de un mare şoc… 

 Danielle Steel scrie poveşti de viață, cu bune şi cu rele. Nu basme, unde totul e roz şi se termină cu bine.

You may also like...

3 Responses

  1. O carte frumoasa, si mie mi-a placut. Frumoasa recenzia!

  1. 19 august 2019

    […] mult Danielle Steel. I-am citit câteva dintre cărțile apărute tot la Litera, dar în colecția Lira. Toate mi-au plăcut. Are un stil plăcut, ușor static, iar subiectele alese de ea sunt […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *