Jurnalul unei iubiri de Nicholas Sparks, titlul original: The notebook
Sunt convinsă că pentru a citi Nicholas Sparks trebuie să ai o anumită dispoziție, o anumită stare să poți să îl înțelegi, să poți să trăiești tot ceea ce el îți oferă prin cărțile lui deosebite… eu m-am bucurat de această stare de liniște citind Jurnalul unei iubiri ( The notebook). O carte emoționantă cu o poveste de iubire deosebită, cu drama specifică lui Sparks și cu un final pozitiv- cel puțin aceasta este părerea mea și știu că este posibil ca mulți dintre cei care au citit cartea să mă contrazică, să spună ca un astfel de final nu este tocmai unul bun, dar eu rămân la părerea mea- este un final bun!
La începutul cărții facem cunoștință cu Noah- un bătrânel de vreo 80 de ani ce ieșise pe coridorul azilului în care locuia, cu un jurnal în mână pentru a merge să citească cuiva din el.
Ce aflăm noi din acel jurnal?
Aflăm că Noah a avut o mare iubire în adolescență, că a trăit o vară de neuitat cu Allie- o fată ce a locuit acolo în acea vară alături de părinți. După ce fata a plecat, Noah i-a tot trimis scrisori și în cele din urmă, a renunțat să o caute dar nu a renunțat să o iubească încontinuare.
Tot din jurnal aflăm pe unde a lucrat Noah, faptul că a fost înrolat în armată și că, câțiva ani mai târziu, Allie și-a făcut apariția în noua lui casă să îl anunțe că s-a logodit cu un bărbat bogat, frumos și pe care îl iubea :-). Cum credeți că reacționează Noah când își vede iubirea vieții după atâta timp, dar practic e legat de mâini din cauza logodnei ei? Ca orice bărbat din cărțile lui Sparks, a reacționat ireproșabil și i-a propus lui Allie să își petreacă împreună timpul până aceasta va pleca.
Nicholas Sparks – unul dintre autorii mei preferați
Și ce timp frumos au petrecut!!! M-am îndrăgostit alături de ei, Noah era un romantic în adevăratul sens al cuvântului și, deși Allie se credea stăpână pe sine, s-a trezit la fel de îndrăgostită ca în aceea vară.
Ce va face Allie? Ce va alege? Cum reacționează mama ei- cea ce ascundea scrisorile de la el- când află unde este fiica ei? Cum va sfârși Noah? Câtă putere are iubirea? Eu am aflat răspunsurile la toate aceste întrebări și dacă nu aș risca să vă stric lectura, aș împărtăși totul.
M-a sensibilizat mult tot ceea ce se întâmpla în azil, am retrăit sentimentele ce mă încercau atunci când am citit Elisabeth a dispărut(recenzie AICI), mă îngrozesc acele boli nemiloase, dar m-am bucurat sentimentul că există oameni buni, oameni miloși. Noah își făcea timp să își viziteze vecinii de salon pentru a-i bucura cu lecturile și poveștile lui și așa și-a creat legături, s-a atașat de oameni și și-a format o viață acolo.
Ador cărțile lui Nicholas Sparks, ador personajele create de el, bărbații model prezentați de el, problemele reale ce apar în relații.. abia aștept să mă răsfăț iar cu o carte semnată de el.
The notebook a acumulat 4 stele pe goodreads, iar eu i-am dat fericită 5 !
Această carte are și ecranizare, și sper să reușesc să vad filmul curând.
Felicitări pentru recenzie! Eu din păcate nu am mai reusit sa citesc nimic scris de acest autor. Poate ca trebuie sa mai faceți o provocare; în care sa ma provocați sa mai citesc ceva de el… Nu stiu cum se face ca atunci când citesc o recenzie la o carte de a lui îmi propun sa mai citesc si eu ceva, dar apoi aman.
Asta merita inceputa urgent;-)
Am citit doar Nopti in Rodanthe de Nicholas Spark. Cartile lui sunt minunate dar au o doza mare de tristete. De aceea multe dintre noi stam in dubii daca sa il citim sau nu.
Au putina drama specifica stilului lui, dar tot il ador. Ce-i drept il citesc mai rar sa nu dau in melancolie ;)))
Au putina drama specifica stilului lui, dar tot il ador. Ce-i drept il citesc mai rar sa nu dau in melancolie ;)))
Mi-am luat cartea asa ca o voi citi cat de curand. Sunt curioasa si in privinta ecranizarii 🙂
Ok, am citit-o si…da, mi-a placut foarte mult, nu am putit sa o las din mana.
Pe bune fetelor??!!! Stiti cat am bocit eu la cartea asta 😀 😀 si m-a pus…..nici eu nu stiu ce….sa ma uit si la fil dupa….:P 😛
Nu stiam ca aceasta carte este cea care sta la baza filmului The Notebook. Felicitari pentru recenzie.
Multe dintre cărțile lui au fost ecranizate. Mi-a plăcut mult Ultimul cântec și curând vreau să o și citesc!