Eu sunt Malala de Malala Yousafzai

”EU SUNT MALALA” este o carte autobiografică prin care facem cunoștință cu Malala- o fată din Pakistan ce a  trăit sub ororile terorismului. Dar cum “Dumnezeu dă mai întâi soluția și apoi problema” (citat din carte), Malala a fost binecuvântată cu o familie deosebită, doi frați ce îi asigurau porția sănătoasă de ceartă (acea ceartă dintre frați ce-ți face copilăria mai frumoasă), o mamă credincioasă, dar rațională, care era stâlpul familiei și un tată diferit de bărbații pakistanezi… un tată ce se sfătuia cu soția lui, un tată respectuos, un tată care a pus accent pe educația și pe libertatea Malalei de a avea vise!   

Vezi aici o altă carte cu subiect asemănător

 

Eu sunt Malala – o carte cutremurătoare

Tatăl Malalei era profesor și a înființat o școală unde până și fetele aveau dreptul să învețe, să se bucure de dreptul la educație.

După acel cutremur grav petrecut în Pakistan, fanaticii au profitat de lipsa de educație și de frica oamenilor pentru a-i face să creadă că ar fi fost o pedeapsă de la Dumnezeu pentru faptul că mulți nu trăiesc după legile islamice… atunci s-a declanșat iadul! 

Malala este o tânără curajoasă, care a învins frica și a susținut dreptul fetelor la educație. Acest lucru a făcut ca talibanii să îi promită moartea.

 

Eu sunt Malala – carte scurtă, dar cu mare impact emoțional

A fost o carte scurtă, dar înduioșătoare, o carte care te face să mulțumești Domnului pentru viața bună pe care ne-a oferit-o. O poveste reală care te trezește la realitate și îți arată câte probleme și câți oameni chinuiți există în lume. Mi-a plăcut mult faptul că Malala ne-a prezentat viața ei de acolo, nu doar datele istorice și întâmplările oribile. Ne-au fost prezentați prietenii ei, profesorii, vecinii și obiceiurile lor.

Malala este un exemplu care are ca scop schimbarea lumii. Un exemplu că în noi stă această putere, o forță ascunsă într-un trup de copil.

Vă invit să citiți cartea și să aflați povestea impresionantă a acestei fetițe!

De la mine a primit 5 steluțe pe goodreads.

You may also like...

19 Responses

 1. Foarte interesantă recenzia, felicitări! Ma impresioneaza foarte mult cărțile care vorbesc despre fetițe, femei care trebuie sa lupte pentru drepturile lor. Când le citesc ma gândesc ce as fi facut în locul lor (pana nu ti se întâmplă nu si de unde sa stii) si de multe ori nu cred ca as avea curajul lor. Deci trebuie cunoscute si apreciate povestile acestor femei care sunt un exemplu.

 2. Wow!! Mersi de recomandare. Chiar este o carte interesanta. Am tot auzit de ea si am vazut ca este apreciata.

 3. Laura Candrea spune:

  De multe ori ne plângem ca trăim in România! Dar niciodata nu ne-am pus în locul femeilor musulmane. Cred că e oribil sa n-ai nici un drept. Multumesc Adriana de pont. Pare o carte grozavă!

  • Admin spune:

   Chiar e! Eu tot timpul an spus că suntem norocoși pentru locul în care trăim, poate nu avem ce au alte țări, dar stam mult mai bine decât multă lume nefericită!

  • Mariam spune:

   Eu sunt musulmană și am destule drepturi… Unele cărți arată anumite realități ale unor momente și ale unor zone… Nu trebuie generalizat și aplicat unei întregi generații de femei musulmane, pentru că multe au facultate, multe profesează chiar în propriile țări…

  • Admin spune:

   Știm și asta, vedem și noi zilnic lucrurile astea. După cum am scris, vorbeam despre locul în care trăim.

 4. maria ancuta spune:

  mi-ar placea foarte mult sa o citesc…felicitari pentru recenzie

 5. Tare cartea, am citit-o si recenzat-o si eu la randul meu si mi-a placut mult. E o drama, dar o drama inspirationala pentru noi toti.

 6. Eva Anca spune:

  Eu inca nu mi-am facut curaj sa o citesc.

 7. Silvia spune:

  O recenzie minunată!!!Felicitări!

 8. Mi-a placut tare mult cartea asta. E una care iti ramane in cap, indiferent cate carti citesti dupa.

 9. Dana spune:

  O carte deosebită pe care vreau să o citesc.

 10. Ana Maria Chiperi spune:

  Frumoasă prezentare! O carte care trebuie citită cât de curând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *