ULTIMA AMINTIRE de DEBORAH BEE recenzie

Mi-am dorit un thriller bun ca pe nu știu ce, în ultima perioadă. Așa că, mi-au luat de la Libris, din categoria Literatura universală, două. În spatele ușilor închise și Ultima amintire de Deborah Bee.
 
Mi-a fost greu să mă decid pe care dintre ele să o citesc prima, dar coperta aceasta minunată a înclinat mult balanța.
thriller bun ultima amintire

Ultima amintire de Deborah Bee thrillerul dorit?

De dinainte să încep să citesc Ultima amintire de Deborah Bee, m-am întrebat dacă va fi thrillerul la care visam de ceva timp. Ei bine, nu a fost. Nu a avut suspansul pe care doream să îl trăiesc eu în acest weekend, dar cu siguranță a fost un thriller bun.
Chiar dacă nu mi-a înghețat sângele în vene citind-o, lucrurile dezvăluite spre sfârșit mi-au făcut pielea de găină, iar povestea a fost foarte bine scrisă, făcându-mă nici să nu mă gândesc la așa un final.
Cartea se citește foarte ușor, iar dorința de a afla ce i s-a întâmplat lui Sarah și dacă își va reveni, se instalează rapid.

Ultima amintire. Titlu original: The last thing I remember

Sarah ajunge la spital în urma unui jaf, dacă e să ne luăm după polițiști. A fost sedată și se așteaptă vindecarea. Chiar dacă doctorii au întrerupt sedativele, Sarah nu se trezește! Totuși, în mintea ei, e cât se poate de trează și îngrozită de ceea ce se întâmpă. Inițial nu știe cine e, cum a ajuns acolo, dacă are familie, casă sau vreun job.
Află lucruri despre ea de la asistentele care, deși insistă cu nu ar trebui să se vorbească lucruri în fața pacientei, exceptând lucrurile pozitive, de fiecare dată îi lasă acesteia frânturi de informații despre starea ei sau despre accidentul în care a fost implicată.
Deși nu vedea nimic, de fiecare dată când auzea zgomotul făcut de un pix, se panica. Putea simți groaza ce o cuprindea, putea simți pericolul. Cine era bărbatul ce o vizita șoptindu-i la ureche?

Familia și prietenii

Adam era soțul ei. El a murit în noaptea în care Sarah a ajuns la spital.
Tatăl și mama ei au ajuns destul de repede la spital. Tatăl s-a dovedit o persoană bună, iubitoare. În schimb, mama m-a scos din sărite. Era atât de îngrijorată să își consume ceaiul și să se gândească ce zice lumea, încât cred că mai mult a enervat-o pe Sarah, decât să o ajute.
Din amintirile Sarei ne dăm seama că așa a fost toată viața, mult prea preocupată de lume, niciodată dispusă să își creadă copiii. Încă din prima parte a cărții, ne dăm seama că Sarah a ascuns toată viața un lucru ce a schimbat-o încă din copilărie.

Kally

Kally era o puștoaică de 13 ani. Era vecina și cea mai bună prietenă a Sarei. Nimeni nu o lua în serios și nu o întreba nimic despre viața vecinei ei, dar ea era singura persoană care o cunoștea cu adevărat pe Sarah, care a văzut bărbați ciudați pândind-o, care l-a văzut pe Adam când își ieșea din fire.
Kally ne povestește viața ei de la școală. Modul în care Sarah a ajutat-o să devină „invizibilă”, să nu mai fie ținta bătăușilor.
În primele pagini nu am îndrăgit-o deloc pe Kally. Asta până ce am cunoscut-o mai bine și am văzut mediul în care trăia.

Își va mai reveni Sarah?

Doctorii susțineau că Sarah se va trezi dacă va reuși să își refacă canalele cu viața exterioara. Vizitatorii trebuiau să îi povestească amintiri plăcute, să o ajute să facă aceste legături.
Deși Sarah își dorea cu disperare să se trezească, erau aminiri pe care le evita, Amintiri din copilăria ei și din viața de adult. Va reuși aceasta să treacă peste ele și să se trezească? De ce a ajuns în starea aceasta? Vă invit să aflați singuri citind Ultima amintire  de Deborah Bee.

Îți recomand și acest thriller.

You may also like...

22 Responses

  1. Geo spune:

    Mă atrage coperta. Cartea pare interesantă. Felicitări pentru recenzie!

  2. Daniella L spune:

    Conform recenziei abia astept sa citesc cartea, cu siguranta imi va placea, mi s-a aprinbs beculetul :)))!!! Felicitari!!!

  3. Laura Candrea spune:

    Felicitări pentru recenzie ! Sunt convinsă că e o carte scrisă bine!

  4. Mi se pare faina. Am facut o alegere buna cand am luat-o. 😀

  5. Sinceră să fiu, nu am auzit de această carte până acum. Dar mă atrage mult coperta. Pare o carte destul de interesantă, așa că o voi trece pe wish-list-ul meu. Felicitări pentru recenzie!

  6. E frumoasa si coperta, si recenzia ta!

  7. Tyna spune:

    Felicitări pentru recenzie! Și mie mi-a atras atenția această carte și vreau să o citesc.

  8. Oli spune:

    Am remarcat si eu cartea si recunosc ca datorita copertii foarte atractive, iar acum sunt si mai curioasa in privinta ei datorita recenziei tale tentante. Felicitari si multumesc de recomadare! Sper ca finalul nu e dezamagitor…

  9. Admin spune:

    Felicitări pentru recenzie! Pare interesanta!

  10. Inca un thriller recomandat de trecut pe lista. In ultima vreme am citit mai mult thrillere si au inceput sa imi placa tot mai mult. Felicitari pentru recenzie!

  11. Claudia spune:

    Ultimul thriller citit a fost ”Chimista”. Dupa ce am terminat-o mi-as fi dorit sa citesc in acelasi registru. Dar nu am avut ce. Era bine daca aveam cartea recomandata de tine ca s-o citesc.

  12. Felicitări pentru recenzie,tentantă.

  13. Nu auzisem nimic despre această carte până acum. Coperta atrage foarte tare vizual. Felicitări pentru recenzia minunată! Mă tentează și pe mine foarte tare.

  1. 9 martie 2019

    […] albinele-n piept? Un must read! Am cumpărat cartea de la SEARA DE FOLK de la Gura Humorului. 6. Ultima amintire. O carte interesantă pespre care am vorbit de curând. Mulțumesc, Libris! 7. Dosarul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *