DUFF de KODY KEPLINGER recenzie

DUFF este o carte cu adolescenți, o carte ce scoate în evidență problemele acestora, trăirile la care sunt supuși și felul în care reușesc să le depășească. Deși personajele principale sunt adolescenți, la fel de bine ar fi putut fi adulți… de ce zic asta? Păi să vă explic:
Bia își petrece majoritatea timpului cu pritenele sale, Jessica și Cassey. Deși nu îi place să își petreacă serile în cluburi, ea le face uneori pe plac. În una din acele seri, Bia este desemnată urâțica grupului(DUFF) de către unul din cei mai râvniți băieți din școală, Wesley. Deși nu a vrut să dea atenție acestui incident, pur și simplu acest cuvânt a început să o obsedeze.
Bia părea să aibă toată situația sub control, era sigură pe ea și nu dădea de înțeles că ceva nu ar fi în ordine în viața ei… dar cum aparențele deseori înșeală, Bia trecea printr-o suferință mult prea întâlnită: părinții ei nu se mai înțelegeau, mama ei își dorea divorțul, iar ea refuza să vorbească despre asta cu prietenele ei. De ce? Pur și simplu nu ieșeau cuvintele, știți și voi cum e când știi că ar trebui să mărturisești ceva și nu poți!
Totuși, Bia a reușit să găsească o metodă de a scăpa de energia negativă ce o înconjura continuu, ea a început să se culce cu Wesley- tipul ce îi zice Duffy- cam masochistă, știu- dar doar el reușea să-i “amorțească creierul”. Cum această relație nu este una demnă de laudă, a ascuns-o cum a putut mai bine de prietenele ei. Așa, încet, încet, Bia s-a trezit într-un șir de minciuni ce o îndepărta de Jessica și Caesy.
Mi-a plăcut mult legătura făcută cu LA RĂSCRUCE DE VÂNTURI și mi-a întărit dorința de a citi acel clasic.
Cum va reuși Bia să facă față problemelor din familie și sentimentelor noi ce îi cuprind sufletul? O să aflați citind DUFF.

You may also like...

4 Responses

  1. Oana spune:

    Chiar mi-a plăcut acest roman. Fiind young adult, credeam că nu… dar mi-a plăcut tematica…

  2. maria ancuta spune:

    o carte foarte frumoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *