SFÂNTUL TUTUROR CELOR VĂZUTE ȘI NEVĂZUTE de SARAH DESSEN

Sfântul tuturor celor văzute și nevăzute este o carte cu și despre adolescenți. Nu vă lăsați păcăliți ca mine de titlul cărții, nu are nicio tentă religioasă. În Sfântul tuturor celor văzute și nevăzute ne lovim de problemele adolescenților, de presiunea ce se pune asupra lor, de deciziile proaste care le schimbă direcția vieții. În acest roman găsim și prietenie, sprijin sau iubire.

Sfântul tuturor celor văzute și nevăzute

Sarah Dessen

Nu am mai citit nimic scris de Sarah Dessen, dar dacă toate cărțile ei sunt scrise așa, cu siguranță îmi doresc să mai citesc și altele. Deși cartea are peste 400 de pagini, se citește foarte ușor, dialogurile sunt bine scrise, ideile frumos conturate și nu ne pierdem deloc în detalii.

Copera cărții mi-a dat și ea de gândit și m-am bucurat când am văzut că are legătură cu acțiunea cărții. Eu mă declar mulțumită de lectură, iar mai jos o să vă vorbesc puțin despre subiectul cărții.

Sfântul tuturor celor văzute și nevăzute – despre problemele adolescenților

Sydney este o adolescentă liniștită, cuminte și silitoare. Tot timpul a fost pusă în umbră de fratele ei mai mare. Făcea parte dintr-o familie înstărită și fericită. Lucrurile s-au schimbat acasă atunci când fratele ei a început să aibă probleme cu legea, drogurile și alcoolul. Chiar dacă lucrurile păreau să meargă spre bine după ce fratele ei a stat departe de probleme o perioadă, viața lor a devenit un iad în noaptea în care fratele ei a condus beat, lovind un copil.

Despre povara lucrurilor greșite făcute de cei apropiați ție

După ce fratele ei a intrat în închisoare, mama lor își petrecea fiecare clipă încercând să facă lucrurile ușoare pentru el acolo și chinuindu-se să-l țină legat de viața de afară. Ames – un prieten de al fratelui ei – o vizita des pe mama lor, petrecând multe ore discutând cu ea, lucru ce o deranja pe Sydney, deoarece Ames se purta cu ea altfel decât ar fi trebuit.
În casa lor nu se discuta despre copilul lovit. Mama se concentra pe fiul ei, tatăl evita subiectul, iar Sydney nu reușea să și-l scoată din minte. Se simțea vinovată de soarta acelui copil.

Sfântul tuturor celor văzute și nevăzute – despre schimbare

Sydney a hotărât să se mute la o altă școală, unde nimeni nu avea să știe ceea ce a făcut fratele ei, unde nimeni nu o va privi de parcă ea ar fi lovit acel copil.
Nu a durat mult timp și s-a împrietenit cu Layla – o fată drăguță care avea să-i devină cea mai bună prietenă. Curând avea să aibă un cerc de prieteni. Avea cui cere ajutor și cui să împărtășească iadul prin care simțea că trece. De asemenea, noii săi prieteni aveau propriile probleme, iar Sydney a avut ocazia să fie o prietenă bună.
Cum se va schimba viața lui Sydney și cine îi va oferi fiorii primei iubiri, aflați citind cartea. Eu am fost plăcut impresionată de povestea lor și am închis cartea cu un zâmbet larg pe buze.
Cartea a apărut la Editura Epica.
Îți mai recomand și această carte young adult.

You may also like...

20 Responses

 1. Faina recenzia. Am cartea, dar necitita încă!

 2. Ce faina pare cartea. Chiar ma asteptam la altceva, dupa titlu.

 3. infofiltru spune:

  Adolescentii sunt foarte usor impresionabili si cu siguranta lucrurile ar fi trebuit vorbite in casa, discutate.

 4. Mikyangel spune:

  Multumim pentru recenzie. O sa citesc si eu cartea.

 5. N-am citit aceasta carte, dar o trec pe lista! 🙂

 6. Interesant acest subiect, nu m-as fi asteptat la el dupa nume.

 7. Pare o carte potrivită de cadou pentru adolescenți.

 8. O carte cu subiect placut- am sa o cumpar si eu! Merci de sugestie!

 9. vyo vyoleta spune:

  Imi plac aceste tipuri de cartii. Multumim

 10. coco spune:

  interesant subiect, o poveste cu si despre adolescenti, multumim mult!

 11. O greseala poate schimba vietile multor oameni si sechelele ei ii pot distruge.

 12. Miss Bear spune:

  Intr-adevar, cand am citit titlul, am ridicat nitel din spranceana :)) te duci cu gandul la ceva religios, nu ca ar fi ceva gresit in asta, insa sunt mai rar citite. Povestea cartii pare interesanta, imi aduce aminte de un film, nu stiu care.

 13. Deyutza spune:

  Imi place carte si de obicei imi plac si filmele cu adolescenti si cu tot felul de idile din astea 🙂

 14. Cred ca e o carte foarte interesanta pentru adolescenti, dar si pentru cei mari. In felul acesta iti poti intelege mai bine copilul.

 15. O poveste total diferită de cea pe care o credeam eu. Este interesanta ideea cărții și îmi doresc s-o citesc și eu

 16. Steluta Albu spune:

  O poveste interesanta. Cred ca i-o voi recomanda si eu Jasminei peste cativa ani 🙂

 17. Eva Anca spune:

  Am vrut să îmi iau și eu cartea asta când a apărut, dar ceva m-a reținut.

 18. Dana spune:

  Cu siguranță mi-ar plăcea să o citesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *