Prea mulți zei pentru un deșert de Doina Roman

Prea mulți zei pentru un deșert este prima mea întâlnire cu autoarea Doina Roman.
Cartea e formată din două părți. În prima parte cunoaștem personajele și ne acomodăm cu noua lume creată de Doina Roman. La sfârșitul cărții avem DICȚIONARUL DEȘERTULUI. Acest dicționar ne ajută să înțelegem terminologia și ne ușurează mult lectura, care poate fi puțin greoaie din cauza termenilor noi întâlniți pe parcurs. Lucru absolut normal în lumea SF.

 Prea mulți zei pentru un deșert este o luptă pentru supremație

 Prea mulți zei pentru un deșert este o luptă pentru supremație între oameni, certesieni și lerani. Cheia pentru salvarea omenirii o reprezintă CĂMASA IOANILOR și ULTIMUL PURTĂTOR.

Maximus este un CROITOR AL UNIVERSULUI, el poate ajuta la redobândirea liniștii și păcii a universului, fiind ajutat de fratele Meliei care este glotan. Cu profesorul universitar, Maximus Sardis, facem cunoștință în prolog când, acesta,  se trezește într-o cameră întunecată și nu își amintește cum a ajuns acolo. Deja pare destul de rău,nu? Păi să știți că se poate și mai rău… nu se afla într-o cameră normală, ci în cel mai negru coșmar al oricărui om.

Fiecare specie luptă pentru supravețuire

Ce mi-a plăcut mie în cartea asta a fost credința. Toți aveau credința lor și toți credeau că acționează corect. Era hotărâți să facă tot ce le stă în putință pentru binele omenirii, fiind siguri că acțiunile lor le pot salva specia.

Avem parte de trei povești de iubire între Maximus și Lavia, Melia și Acron, Konos și Nyame. Konos este fiul lui Maximus și al Meliei, acesta fiind legătura între oameni, lerani și glotani.

Prea mulți zei pentru un deșert este o carte complexă, trebuie să o citiți ca să o puteți înțelege. Cartea se încadrează perfect în genul SF, din punctul meu de vedere. Dacă sunteți curioși, găsiți cartea pe site-ul editurii Paralela 45, mai exact aici.

You may also like...

11 Responses

 1. anasylvi spune:

  Nu am citit acest roman, ce e drept, dar mi-a placut mult trilogia "Pragul". Acesta pare, la randul lui, foarte interesant.

 2. Nu am citit nimic scris de această autoare, însă mă tentezi destul de tare cu acest roman. Felicitări pentru recenzia convingătoare! <3

 3. Anndrei spune:

  Mulțumim pentru recenzie.

 4. Mie mi-a placut cartea. Si seria Pragul la fel. Desi par mai dificil de citit, fiind SF, merita lectura.

 5. Unique by MM spune:

  Îmi plac cărțile categoria sf, deci m-ai captivat cu recenzia ta.
  Nu=mi rămâne decât să o caut.

 6. N-am mai citit din liceu ceva de genul. Ma tenteaza aceasta carte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *