UN APARTAMENT LA PARIS de GUILLAUME MUSSO

Sunt fan Guillaume Musso! I-am citit aproape toate cărțile traduse la noi și niciodată nu am fost dezamăgită. Îmi plac thrillerele create de el. Îmi place cum împletește povești de iubire în cele mai dificile întâmplări.

Toate cărțile lui sunt greu de lăsat din mână și la fel a fost și Un apartament la Paris. Am încercat să nu am așteptări de la acest roman, deoarece îl așteptam de mult timp și nu am vrut să fiu dezamăgită. Sincer, nu am fost. Mi-a plăcut mult!

 
 
Guillaume Musso
 
 
 

Când soarta pune la cale “greșeli”

 
Madeleine și Gaspard s-au cunoscut atunci când din greșeală au închiriat același apartament la Paris. Gaspard era un scriitor francez morocănos, care ura Crăciunul și… omenirea :-). Madeleine era o fostă polițistă sătulă de urâțenia lumii și care își dorea să își creeze o nouă viață. Își dorea un copil și să se piardă in rutina pe care un bebeluș ți-o oferă.
 
Cei doi nu au închiriat orice apartament, ci apartamentul pictorului Sean Lorenz. Sean Lorenz era acum mort, dar încă viu în mințile multora. Pe lângă arta lui deosebită, Lorenz a trăit o adevărată dramă. Soția și copilul său au fost răpiți și doar soția sa a scăpat cu viață.
 

Madeleine și Gaspard uniți de o poveste fascinantă

 
Lorenz fost distrus după moartea fiului său și a renunțat la pasiunea sa. Totuși, cei doi au aflat că există posibilitatea ca încă trei tablouri semnate de celebru pictor să fie ascunse pe undeva. Marcați de drama lui Lorenz și curioși să vadă cele trei tablouri, cei doi își unesc forțele și pornesc în căutarea lor.
 
Descoperirile făcute pe parcurs au schimbat întreaga poveste, dar și pe cei doi chiriași. Se pare că și Lorenz a făcut propriile cercetări înainte să moară, iar anchetatorii noștri au descoperit lucruri de-a dreptul șocante și greu de digerat. 
 
 
Mi-a plăcut foarte mult și finalul cărții. A fost oarecum neașteptat, dar asta nu ar trebui să ne mai mire când vine vorba de Musso.
 
Cartea se găsește pe site-ul Editurii ALL – acum la reducere, dar și în librăriile online. O recomand cu încredere și aștept să îmi spuneți cum vi s-a părut! 

You may also like...

33 Responses

 1. anasylvi spune:

  Nu am citit Musso, dar am citit fel de fel de opinii despre acest roman. Multumesc pentru impresii, degaja un aer pozitiv!

 2. am citit destul de multe carti de-ale lui musso si chiar pot spune ca scrie foarte misto! n-am apucat sa o prind pe aceasta, dar nu e niciodata prea tarziu!

 3. Am citit doar o carte scrisa de ele si mi-a placut la maximum, asa ca voi cauta aceasta carte in librarii.

 4. Am citit si eu carti de a lui, imi place cum scrie.

 5. Mikyangel spune:

  Am citit si eu doua carti de Musso si imi place mult stilul lui asa ca o s-o iau si pe asta cat de curand.

 6. Cunosc cartea, dar n am citit-o pana acum si ca sa fiu sincera, n am citit nimic de la el inca, vad ca multa lume il citeste.

 7. CRed ca aceasta carte are o gramada de lucruri interesante ce merita sa fie descoperite.

 8. Oana D. spune:

  Pare o carte tare interesantă, captivantă și chiar ma atrage sa o citesc! Imi place mult si coperta!

 9. Unique by MM spune:

  O, da, da! Clar mi-ar plăcea să citesc ”Un apartament la Paris”.
  Suspans, iubire, artă … Sper să intru în posesia ei și să reușesc să o citesc.

 10. Ador stilul lui Musso. Stii deja ca nu o sa ratez cartea asta.

 11. Mi- plăcut mult recenzia ta. N-am mai citit de foarte mult timp o carte de la Musso

 12. Steluta Albu spune:

  Foarte draguta recenzia ta:) N-am citit cartea dar pare interesanta asa cum ai prezentat-o 🙂

 13. Musso inca isi asteapta randul sa fie citit, cred ca doar de sarbatori.

 14. Unknown spune:

  După ce il vei descoperi, cu greu te mai oprești. Cel puțin, la mine asa a fost.

 15. Eva Anca spune:

  Am de recuperat cu cărțile lui Musso. Am citit doar două. Mulțumesc pentru recomandare!

 16. Dana spune:

  Trebuie sa descopăr și eu autorul, o recenzie tare tentantă!

 1. 11 martie 2019

  […] Guillaume Musso m-a surprins tot timpul cu romanele sale. Îmi place tot mai mult stilul său, modul în care crează personajele și poveștile lor de viață. Toate personajele sunt reale, cu toții au slăbiciuni, cu toții au ceva de ascuns, dar care în cele din urmă iese la suprafață. Dacă nu mă înșeală memoria acum, în ultimele două – chiar și în aceasta – am observat că pune accent pe dreptul omului de a alege dacă vrea să trăiască sau nu. Eu nu sunt deloc de acord cu acest lucru, dar asta nu influențează calitatea cărții. […]

 2. 20 aprilie 2019

  […] aici o altă carte scrisă de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.