Să ne bucurăm de Paște…

A trecut destul de mult timp de când nu am mai simțit cu adevărat frumusețea sărbătorilor de Paște. Probabil stresul, grijile sau munca m-au împiedicat. Nu am reușit să mă opresc din agitație, să amân lucruri și să mă bucur cu adevărat de sentimentul care ne cuprinde în preajma sărbătorilor Pascale. De cele mai multe ori, în Duminica Paștelui, eram atât de obosită, încât nu puteam decât să mă gândesc cum să fac să dorm puțin mai mult, sau să mă retrag undeva, departe de agitație și să mă relaxez.

ce facem de paste

Cu toate acestea, în fiecare an mă dădeam peste cap să intru în spiritul sărbătorilor. Sunt de părere că sunt prea importante să treacă neobservate, indiferent de starea noastră de spirit. Anul acesta a venit natural! Mă simt foarte bine, în ciuda nopților dormite pe bucăți și mă bucur de aceste zile de sărbătoare. Intenționez să mă uit la Patimile lui Iisus și deja o ascult cât mai mult pe Paula Seling. Vreau să vopsim ouăle în Joia Mare și să preiau din nerăbdarea Maiei, care așteaptă să ciocnească ouă roșii cu oricine este dipsus, să meargă prin vecini cu coșulețul, dar și să vadă ce i-a adus Iepurașul.

Știu că Paștele nu este despre Iepuraș, chiar și Maia știe adevărata semnificație a Paștelui și îmi povestește despre tot ce au învățat la ora de religie sau despre cum învățătorul le-a spus că sunt copii mai mari, care cred că Paștele este despre Iepuraș. Știm că nu Iepurașul este în rolul principal, cum nici Moș Crăciun nu este de Crăciun „vedeta” sărbătorii. Dar de ce să nu îi oferim o bucurie și cu această ocazie? De ce să nu se simtă specială și „cea mai cuminte”?

Ce facem de Paște

În prima zi de Paște intenționăm să ne vizităm părinții și să petrecem timp cu familia și prietenii de acolo. Poate va fi o expoziție de ouă încondeiate din Bucovina… Am de gând să mă bucur și să admir orice are legătură cu Paștele. În a doua zi, sperăm să plecam într-un mini concediu și să profităm și de ziua liberă, 1 Mai. Nu e prima dată când facem asta, dar anul acesta va fi diferit, cu Albert de doar 5 luni după noi. Nu ne sperie gândul, am plecat de nebuni și atunci când era Maia mică, de multe ori. Doar că va trebui să fim mult mai organizați.

Voi ce faceți de sărbătorile Pascale? Ce locuri ne recomandați pentru 2- 3 zile de vacanță?

You may also like...

17 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Noi vom sta acasa, poate vor veni musafiri la noi. Sarbatori minunate sa aveti!

 2. Ana Maria Chiperi spune:

  Noi vom petrece Sf. Paște cu familia și cei dragi! Sărbători cu bine!

 3. Dana spune:

  Este sarbatoarea care imi aduce bucurie si emotie in suflet. Vreau sa o petrec cu familia, cu prietenii (o sa ai musafiri ), dar sa ma si odihnesc. Ca si itinerariu, cu siguranta va veti hotari si veti avea un mini concediu minunat!

 4. Catalina Coman spune:

  Si eu tot imi spun in fiecare an sa nu mai muncesc atat, ci sa ma bucur de sarbatoare. Uneori chiar reusesc. 😛 Anul asta o vom petrece la Iasi, la sora mea.

 5. Oana M spune:

  Ce frumos ai descris. Noi vom fi in Franta. Vom merge de Inviere aici la o biserica ortodoxa. Si apoi vom face un city break intr-un orasel din zona pe care nu l-am vizitat pana acum. Puteti merge si in Humor sau Campulung pentru a simti Pastele ca in Bucovina. Sau la Marginea ori Vama pentru a vizita Muzeul Oului. 🙂

 6. Silvia spune:

  F frumos Adriana fiecare sărbătoare e unică si de fiecare dată mă bucur că încă putem fi toți împreună.

 7. Alex Popa spune:

  Frumos.
  Distracție multă în concediu!
  Și recomandări…
  Iubiți-vă mult.
  Fiți împreună cu adevărat. Strângeți-vă în brațe cu toții și prețuiți aceste momente. Încuiațile în inimile voastre pentru a le avea în clipele agitate.
  Felicitări pentru articol!
  E un îndemn bun. și sunt de acord cu tine.
  Crăciunul este o sărbătoare, ca și Paștele și trebuie sărbătorit cu bucurie pe chip și în suflet.
  Distracție multă în vacanță!

 8. Cornel spune:

  Foarte frumos ai descris totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *