Ce poți face o zi în Târgu Mureș?

Poți merge la grădina zoologică!

În a doua zi de Paște ne-am hotărât să profităm de zilele libere care urmau și să mergem să vizităm câte ceva în țara noastră frumoasă. Deși opțiunile au fost nenumărte, ne-am hotărât ca prima oprire să o facem la Târgu Mureș. Am mai vizitat orașul de vreo două trei ori. Tot de atâtea ori am fost și la frumoasa grădină zoologică de acolo. Totdeauna mi s-a părut un loc frumos, un oraș foarte frumos dezvoltat și mi-am zis că, de data aceasta, Maia este suficient de mare încât să aprecieze așa cum se cuvine o vizită în Târgu Mureș.

Ce poți face o zi în Târgul Mureș?

Poți face multe într-o singură zi în Târgul Mureș, sunt multe locuri care pot fi vizitate, dar noi am ales să ne petrecem timpul în acel parc extrem de frumos și plimbându-ne prin grădina zoologică.

Intrarea în grădina zoo ne-a costat 45 lei, doi adulți și un copil (5lei). Albert a fost scutit de plată, deoarece are doar 5 luni și biletul se plătește de la vârsta de 2 ani. Odată intrați acolo, am avut plăcerea să vedem cărucioare care puteau fi împrumutate gratis și care ajutau adulții să care mai ușor copilașii mai mici, care ar fi obosit repede. Existența unui chioșc de unde puteai să cumperi apă sau ceva de ronțăit și băncuțele puse la dispoziția vizitatorilor, îți garantează faptul că poți petrece cel puțin jumătate de zi acolo, alături de copii, observând cu plăcere animalele.

Ce animale poți vedea la grădina zoologică din Târgu Mureș?

La grădina zoologică din Târgul Mureș poți vedea o mulțime de animale. Eu am fost cea mai încântată de diferitele specii de maimuțe țâfnoase, dar vizibil inteligente. Dacă ar fi după mine, mi-aș lua una pe post de animal de companie. Maia a fost impresionată de uriașul bizon pe care l-a observat acolo. Dar a admirat și urșii adormiți sau mistreții. I-au plăcut foarte mult și leii și nu doar cei reali. S-a cocoțat pe leii din piatră și a facut o multitudine de poze. Soțul meu a admirat toate felinele . Păunii ne-au impresionat pe toți trei. Deși i-am pândit o perioadă, sperând să-și întindă cozile colorate, nu am avut noroc.

gradina zoologica

La grădina zoologică din Târgu Mureș am putut vedea doi elefanți impresionanți. Și o girafă a fost prezentă și ne-a furat privirile. Biblilicile, lebedele, fazanii, lupii, dingo, tigrii, leoparzii, leii, cămilele, văcuțele, poneii, zebrele, panterele, diferite tipuri de pești, tarantule, crocodili, șerpi și alte câteva tipuri de animale, care nu îmi vin acum în minte, pot fi văzute și admirate acolo.

gradina zoologica

După ce am ieșit, ne-am cumpărat diferite dulciuri de la tarabe. Maia și Armin s-au plimbat cu bicicleta aceea cu două locuri, pe care au închiriat-o de acolo. Apoi, Maia a stat la locul de joacă până spre seară.

Voi ați vizitat grădina zoologică din Târgu Mureș?

You may also like...

16 Responses

 1. Dana spune:

  Ma bucur ca ati avut asa o mini vacanta frumoasa! Nu am vizitat Targu Mures inca, dar clar, trebuie sa o fac!

 2. Eva Anca spune:

  Wow, ce frumos e! Se vede ca ati avut o zi minunata! Noi inca nu am fost la Targu Mures la Zoo, dar o sa tin cont de recomandarea ta.

 3. E mai faina decât cea din București. Am ajuns o singura data în Târgu Mureș, dar nu am vizitat.

 4. Silvia spune:

  Da am vizitat ,e foarte frumos!

 5. Catalina Coman spune:

  Ce frumos! Si noi mergem la zoo cu placere. La Targu Mures nu am ajuns inca.

 6. Pare că v-ați distrat de minune! <3 Nu am fost niciodată la Târgu Mureș, dar pare tare fain. Îmi faci poftă de ducă. 🙂

 7. Ana Maria Chiperi spune:

  Ați petrecut o zi superbă! Și noi am fost ani trecut și abia așteptăm să ne reîntoarcem cu plăcere!

 1. 28 mai 2019

  […] Divide, cel mai mult îmi place Dive. Nu știu ce are, dar e deosebită. Mult timp nu a existat zi fără să ascult albumul, nu a existat dimineață sau seară fără să ascult Dive . Din punctul […]

 2. 15 iulie 2019

  […] În mini vacanța de Paște am plecat câteva zile prin țară, să ne relaxăm și să profităm cu adevărat de zilele libere. Nu a fost prima dată când am ajuns la Sighișoara, dar, deoarece ne place foarte mult, am făcut în așa fel încât să ajungem din nou. Mai ales că Maia este acum mai mare și poate să se bucure cu adevărat de ceea ce vede și să țină minte Cetatea Medievală. Ca și prima dată când am vizitat Sighișoara, am găsit un oraș curat și îngrijit. Am ajuns seara și ne-am cazat la Hotel Korona, unde ne-am simțit foarte bine și totul a fost la superlativ. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *