Pedichiură cu ojă semipermanentă

În sfârșit e vremea să purtăm sandale frumoase și comode. Bine… nu azi, cel puțin nu aici la mine. Dar vine vremea să ne etalăm și frumusețea de picior oferit de mama natură. Bineînțeles că nu putem face asta fără o pedichiură îngrijită și cu bun gust. Eu recunosc că nu îmi fac foarte des unghiile de la picioare. Să nu vă gândiți că nu le îngrijesc, doar că nu le dau cu ojă, în diferite culori, așa cum fac cu manichiura. Când este vorba de pedichiură, în cazul meu este simplu: ori le curaț și le las așa, ori optez pentru o ojă într-o nuanță deschisă sau neagră. Da, știu! Preferințele mele sunt la poli opuși, dar așa îmi place mie cum arată.

pedichiura oja semipermanenta
Imagine de Free-Photo, Pixabay

A trecut mult timp de când nu mi-am mai făcut manichiura sau pedichiura cu ojă normală. Pur și simplu de când am descoperit oja semipermanentă, nu mă mai pot întoarce de unde am plecat. Eu îmi aplic singură oja semipermanentă, atât la mâini, cât și la picioare și mă bucur că ține mai mult pe unghie și nu e nevoie să stau prea des cu acetona pe lângă mine și, mai ales, nu trebuie să aștept să se usuce după aplicare. Ba chiar mai mult, când e vorba de pedichiură simplific și mai mult. Aplic ojă semipermanentă 3 în1 și înjumătățesc timpul.

Oja semipermanentă 3 în 1 este o ojă care are în compoziția sa bază, culoare și top. Deci în loc să urmăm pașii normali pentru aplicarea ojei semipermanente explicați aici, vom urma doar pașii de pregătire și apoi aplicăm direct oja one step (3 în1). Din câte știu eu, mai exact, din câte am experimentat eu, oja semipermanentă 3 în 1 este potrivită pentru unghiile foarte tari. De aceea o consider perfectă pentru pedichiură și intenționez să o aplic toată vara.

Cum ne facem pedichiura cu ojă semipermanentă one step?

Pentru a realiza o pedichiură cu ojă semipermanentă one step avem nevoie de:

 1. Pila de carton 100/180
 2. Periuță pentru scuturat praful
 3. Ojă semipermanentă one step
 4. Lampă UV 360 W

Pașii pentru realizarea unei pedichiuri cu ojă semipermanentă one step, sunt foarte simpli. După curățarea unghiei și scurtarea, în cazul meu, luăm cu ajutorul pilei de carton, stratul lucios al unghiei. Apoi scuturăm bine praful și aplicăm oja semipermanentă one step, la fel ca pe o oja normală, doar că în straturi subțiri. Aveți grijă să nu atingeți cuticula! Oja semipermanentă one step se aplică în două straturi și după fiecare strat aplicat trebuie ținut în lampă pentru două minute. Dacă aplicați o culoare închisă, puteți ține trei minute, pentru a asigura uscarea completă. Oja semipermanentă 3 în 1 nu necesită degresare după uscare, deci nu ștergem cu spirt, acetonă sau degresant. După cum spuneam, aplicarea ojei semipermanentă one step este foarte simplă și mult mai rapidă. Voi obișnuiți să vă faceți pedichiura? Acasă sau la salon?

You may also like...

16 Responses

 1. Dana spune:

  Abia astept si eu sa pot incalta sandale – sper sa o fac vara asta. :)) Imi fac pedichiura cu oja simpla, dar imi place cat mai colorata.:))

 2. Eva Anca spune:

  Nici eu nu prea imi dau unghiile de la picioare cu oja, dar ma voi obisnui sa o fac. Super articolul, interesant si util!

 3. Cornelia spune:

  Eu nu prea am obiceiul sa ma dau cu oja în general, dar acum ca sunt la sora mea, ea mi le face constant.
  Oja semipermanenta se poate aplica si la maini?

 4. Uite ca la semi pentru pedi nu ma gandisem. Dar de acum incep sa ma gandesc.

 5. Angela Tudose spune:

  Adoooor oja semi! Numai că mă enervează că în timp afectează unghia. Dar, da, vara e ideală

 6. Illusion spune:

  Eu îmi fac unghiile de la picioare cu ojă normală. Pentru mâini, mă duc la salon, mi le fac tot cu semi. Nu am răbdare să mi le fac eu.

 7. Silvia spune:

  Da ne gândim si la asta!

 8. Ce simplu pare. As incerca si eu sa le fac asa, cu oja one step. Eu le fac doar cu oja normala, la picioare.

 9. Ana Maria Chiperi spune:

  Abia aștept să vină vară și să vină și să și-l sandalelor. De obicei îmi fac pedichiură și aplic ojă semipermanenta sau ojă normală, depinde de situație! Nu merg la salon, mi le fac și singură acasă! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *