Poarta iadului – Olga Menai

Poarta iadului nu este prima carte scrisă de Olga Menai pe care eu o citesc. Așadar, nu am avut mari emoții când am primit romanul acesta. Poate doar puțin am fost surprinsă de trecerea autoarei la fantasy. Totuși, aveam ceritudinea că nu voi fi dezamăgită. Că dacă nu va fi mai bună decât Între eden și infern, va păstra măcar același nivel. Așa a și fost. Nu am observat o evoluție, dar am citit-o ușor și cu drag. Dezamăgirea a venit din partea greșelilor de care m-am împiedicat destul de des, dar atât.

poarta iadului olga menai

Poarta iadului este un fantasy ușurel, este o poveste interesantă despre magie, familie, loialitate, pierdere și încredere. Romanul are 200 de pagini și recunosc că mi-ar fi plăcut să fie o idee mai lung, astfel încât lucrurile să se poată desfășura în cel mai firesc mod. Dar, totuși, vorbim de vrăjitoare. Ele nu au timp de irosit. Ele pocnesc din degete sau șoptesc o vrajă și lucrurile se întâmplă acum. Recunosc că fantasy-urile acestea ușurele sunt preferatele mele. Cele mai dark ajung mai rar pe noptiera mea. Dar și când ajung, le savurez.

Poarta iadului de Olga Menai – în cine putem avea încredere?

Tess și Marisya tocmai și-au pierdut părinții într-un accident. Pentru Tess lucrurile sunt și mai rele, deoarece și logodnicul său și-a găsit sfârșitul tot atunci. Tess îl iubea foarte mult. Pentru el a renunțat la puterile ei de vrăjitoare. Dorea să fie normală, să trăiască amândoi fericiți.

Marisya era încă la liceu, spre deosebire de sora ei, care deja devenise medic stomatolog. Marisya era mândră și încântată de puterile sale și nu ezita niciodată atunci când avea ocazia să le folosească. Mama lor, acum moartă, a avut două surori. Acestea au venit să fie alături de nepoatele lor, după accident. Cele două fete aveau nevoie de îndrumare și ajutor, deoarece mama lor nu le-a dezvăluit multe lucruri din lumea vrăjitoarelor.

Clanul acesta de vrăjitoare apărau de foarte mult timp două pietre magice. Așadar, curând, și-au dat sema că este posibil ca alte clanuri de vrăjitoare să fie pe urmele lor, dorindu-și să găsească cheia spre iad. Tot ce le rămâne de făcut este să găsească ele înainte pietrele și să le distrugă. Totuși, Marisya avea propriul plan. Despre ce este vorba, vă las pe voi să aflați.

You may also like...

8 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Pare o carte tare interesanta, si subiectul e atragator. Mie imi place sa citesc fantasy, dar intr-adevar, citesc fantasy mai complex, mai dark.

 2. anasylvi spune:

  Ai prezentat frumos cartea. Pentru cei mai neexperimentati poate fi o introducere in gen, cam asta inteleg. In general, citesc rar urban, cu cateva exceptii.

 3. Elena spune:

  Este o carte foarte frumoasa, merita citita!

 4. Laura spune:

  Și mie mi-a plăcut!

 5. Dana spune:

  Pare interesantă povestea.

 6. Uhhh! Ce titlu interesant! Sunt curioasa acum.

 1. 8 februarie 2020

  […] iadului de Olga Menai. Despre acest fantasy v-am vorbit aici. Mulțumesc autoarei pentru exemplarul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *